עבודה בלי POP3

syntax

New member
עבודה בלי POP3

שלום ! יש לנו בארגון שרת SBS2003 שעובד עם EXCHANGE . הכל עובד נהדר ותקין. השאלה שלי היא איך אני מגדיר אותו לעבודה בלי POP3 ? כלומר כרגע בעצם יש לי שני חשבונות דואר אצל המשתמשים : אחד של הדואר הפנימי - EXCHANGE , ואחד של חברת האינטרנט שלי - POP3. נתבקשתי לקנפג את השרת בצורה כזאת שלא נצטרך לעבור בעצם דרך הISP שלנו לקבלה ושליחה של דואר אלא שנעבוד בעצם רק עם השרת דואר EXCHANGE שלנו. כך לא נהיה מוגבלים בנפח התיבה של כל משתמש ולא נהיה תלויים בעצם בחברת האינטרנט במידה והשרתים שלהם יפלו . השאלה היא איך אני בכלל עושה את זה? איך אני מגדיר בשרת שלי שידע לשלוח ולקבל מיילים מבחוץ ? איך הוא בעצם ידע להבחין בין דואר פנימי בתוך הארגון לדואר שיוצא החוצה ? האם אני חייב דומיין בשביל זה ? (הכוונה היא כמובן לדומיין אינטרנט ולא דומיין של הארגון שאותו כמובן שיש לנו...)למעשה אני צריך לדעת איך ואיפה אני מגדיר את השרת שלי שיעבוד גם עם מיילים חיצוניים וגם פנימיים אבל שכל הדואר כולל דואר מבחוץ יעבור דרך השרת EXVHANGE שלי ? האם אני חייב תיבות דואר חיצוניות שלא קשורות בכלל לISP ? מה לגבי אבטחה ? ? ? מלבד העובדה שיש לי SBOX בארגון בתודה רבה מראש לעוזרים. הרחב הכלכווץ הכל

H N 1

New member
אני אהיה רע....

לפי השאלות שלך בפורום והשאלה הספציפית הזו, כדאי לך לתת למישהו לעשות את העבודה בשבילך. ואני אסביר - אתה יכול לגרום נזק ולגרום לשרת שלכם להפסיק את קצת העבודה שהוא עושה בכך שתעשה דברים לא נכונים. עדיף לך בהרבה לקחת מישהו, לשבת אתו כשהוא עושה וללמוד. ככה תרוויח פעמיים - העבודה תיעשה כמו שצריך ואתה תלמד פרק חשוב מאד. צר לי שאני נשמע רע, אבל לא היית הולך לעשות אוברול במנוע של האוטו שלך בלי ללמוד את זה קודם ורק עם ייעוץ בפורום, נכון?

frolik

New member
אני עשיתי

אוברול לאוטו בעזרת פורום ..

פוֹלי

New member
אם זה האוטו שלך סבבה שלקחת אחריות

אם זה שרת exchange ובגלל פעולות לא נכונות וחוסר ידע אתה גורם להשבתה של השרת לגמרי זה לא שווה את הכאב ראש. אני מסכימה עם HN1 פה, במקרה כזה שאין שום ידע - עדיך להביא עזרה חיצונית וללמוד מהם לפעם הבאה...

syntax

New member
תודה...אבל

ראשית כל תודה על הביקורת היא מובנת בהחלט. אין לי כוונות להתיימר להיות מישהו שאני לא או להפגין ידע שבעצם אין לי... יחד עם זאת אני מבין לפי התשובות שלכם שזה עניין לא פשוט אבל יש לי את הידע בשרתים ויכולת לימוד עצמי גבוהה מאוד. התעסקתי בעבר עם דברים הרבה יותר מסובכים מזה ויותר מורכבים. אני מנהל שלושה שרתי EXCHANGE עם ניהול יומנים וכו'...אמנם לא ברמה עילאית כיוון שהארגונים בהם אני תומך הם ארגונים קטנים ומעולם לא היה לי הצורך להתעסק עם זה יותר מדי. העניין הוא שעד עכשיו עבדתי בשיטה של POP3 והתברר לי שזה לא הכי טוב בעולם... אני נכון לעבודה קשה והתמודדות עם בעיות . אין לי פחד להרוס שום דבר כי אני בניתי שם את הכל ואין סיבה שלא אוכל להחזיר את הכל לקדמותו. יש לי גיבוי על הכל ואין לי בעיה "להרוס" .... על כן, הייתי רוצה בכל זאת לפחות הכוונה מסויימת לגבי העניין הזה. איך בעצם זה עובד ובמה עלי להתחיל בכלל.... הבנתי שבשביל לעשות את זה צריך IP קבוע וREGISTERED DOMAIN שאת שני אלה כבר יש לנו בארגון. כלומר יש לנו דומיין וגם IP קבוע ....איך אני ממשיך מכאן ? אני יודע שזה מסובך מדי להסביר את הכל בפורום הזה אבל אולי למישהו בכל זאת יש את הסבלנות ,הידע והנכונות לעזור לי. לחלופין אשמח לקבל לינקים שמסבירים ברמה העקרונית איך לעשות את זה. בתודה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה לעוזרים....

Motel

New member
המממ

אם אתה מוכן לקחת את הסיכון של הרס השרת, השבתתו לזמן בלתי-ידוע או גניבת מידע ופריצה לרשת אז תוכל לעיין בלינק הבא אני, אישית, ממליץ לך להזמין בעל מקצוע ולחסוך לעצמך ולארגון הרבה כסף ,זמן ועצבים.

syntax

New member
תודה....זה

באמת נראה לא פשוט וצריך לדעת מה עושים שם . תודה בכל מקרה אני אבדוק את היכולות שלי ואראה מה לעשות. תודה לעוזרים.

syntax

New member
דרך אגב...

ביררתי לגבי הנושא עם חבר שעובד בהייטק. מישהו תותח על ממש. לטענתו זה לא עניין מסובך להגדיר את זה הבעיה היא אחרת - א ב ט ח ה !!! ברגע שאני מגדיר את השרת שלי בצורה כזאת אני בעצם חשוף לאינטרנט ואם אין לי FIREWALL נורמלי וMAIL GETWAY אז אין על מה לדבר בכלל.... העניין הוא שהעלויות של השרתים האלה גבוהות מאוד.... זה אומר שכל המיילים מבחוץ יגיעו בעצם לשרת EXCHANGE שלי ....וזאת באמת בעיה.... דעה מישהו ?

syntax

New member
ועוד שאלה...

לדעתכם - אני בכלל צריך את זה? כלומר נגיד שאני אביא איש מקצוע תותח שיעשה את זה ויקנפג את השרת כמו שאני רוצה - שכל מערך המיילים במשרד יעבור דרך השרת EXCHANGE שלי גם פנימי וגם חיצוני. למה אני בעצם צריך את זה בכלל? האם זה עדיף לעבוד ככה או עדיף להישאר בשיטה שאני עובד בה כרגע ? ( POP3 - פנימי עם שרת EXCHANGE חיצוני דרך POP3 עם ISP ) יש לציין שכאשר נתבקשתי להתקין שרת EXCHANGE מטרתו היתה ניהול יומנים משותף ולא העברת דואר. לכן אני רוצה להבין אם כדאי וצריך בכלל להפוך את השרת EXCHANGE שלי גם לשרת דואר של מיילים חיצוניים. עוד ברצוני להוסיף כי אנחנו ארגון קטן יחסית ( 15 משתמשים ) אשמח לקבל דעות בעניין. תודה מראש

פוֹלי

New member
רק שתדע...

עד לפני ששמנו אצלנו בארגון FW השרת דואר היה מוגן על ידי Mail Relay ו Esafe Gateway. ה Mai Relay וה eSafe Gatewy ישבו כל אחד על תחנות פנטיום 3 עם 512 זיכרון. ה Mail Relay יושב עם מנדרייק שעובר עדכונים ובדיקות תקופתיות, וה Esafe Gateway ישב על NT server. אז מבחינת שרתים - תמיד אפשר למצוא אפשרות יותר זולה. לא אומרת שזה מומלץ, אבל יכול להיות פתרון זול יחסית לארגון קטן כמו שלך. היום כבר השתכללנו
, אבל בעבר הלא רחוק השתמשנו בקומבינות שרשומות למעלה, והעלויות היו יותר ברמת התוכנה מאשר החומרה.

frolik

New member
לעניות דעתי

אתה יכול להתקין sendmail/postfix עם אנטי וירוס בתור mail relay ואולי גם FW ואז אתה די מוגן בעלות מינימלית ... אתה גם יכול לקנפג squid שיהיה reverse proxy ל- OWA .. סתם רעיון

Motel

New member
../images/Emo45.gif

אנטי נתן כאן לא מזמן מרשם כיצד לינוקס יכולה לעבוד נהדר בתור mail relay נהדר עבור Exchange עם כל ה"בשר": אנטי-וירוס, אנטי-ספאם, שירותי ספרייה ו-MTA יעיל.

H N 1

New member
על מה אתה מדבר ??

הבן אדם לא מבדיל בין SMTP ו POP, את ממליץ לו דברים כאלו ??

syntax

New member
למה לזלזל?

אני מבין מה ההבדל יפה מאוד בין POP3 לSMTP.... יש לי גם נסיון רב במנדריק ובלינוקס בכלל... בכל מקרה תודה לכל העוזרים על הרעיונות הם מאוד יצירתים וטובים אני ושוב תודה....

syntax

New member
הודעה ל HN1...

אני חושב שאתה מזלזל ביכולות של אנשים והייתי אומר אפילו מתנשא וחבל.... כל אחד והיכולות שלו....בסך הכל ביקשתי דעה והתייעצות (בשביל זה יש פורום ) אז אל תחליט בשבילי מה אני יודע ומה לא. אם אתה רוצה לעזור - תעזור , אבל אם אתה רוצה להקניט ולהשמיץ תנסה לעשות את זה במקום אחר. ושוב...תודה לכל האנשים שבאמת רוצים לעזור ונתנו פתרונות טובים.

H N 1

New member
הודעה ל syntax

אני לא מחליט עבור אף אחד מה הוא יודע, אני רק קורא הודעות. ואתה כתבת את המשפט האלמותי "...בשיטה שאני עובד בה כרגע ? ( POP3 - פנימי עם שרת EXCHANGE חיצוני דרך POP3 עם ISP )"..... שיהיה לך בהצלחה....

Zarnivop

New member
לגמרי לא מתנשא

פשוט ממה שכתבת היה ברור שהידע שלך בתחום הדואר אינו מספיק על מנת לבצע שינויים. ברור ההחלטה אם לנסות ללמוד לבד ולהתמודד בעצמך, או לבקש עזרת מומחה חיצוני היא שלך בלבד. HN פשוט ניסה להגן עליך, לא יפה לתקוף אותו בגלל זה... על כל פנים, מהתגובות שקיבלת ברור שאין מי שירים את הכפפה ויכתוב הסבר על כל העניין, כי זה דורש כתיבת מאמר לא קצר. אם תתמודד עם זה לבד - שיהיה לך בהצלחה. אני (ובטוח שגם אחרים פה) התמודדתי עם דברים כאלה לבד בזמנו, ובסופו של דבר (ממש לא מיד...) הסתדרתי. אם אתה מאמין ביכולות שלך ויש לך את הזמן והסבלנות לקרוא את החומר שצריך וכך הלאה - לך על זה, ושיהיה בהצלחה.

למעלה