שלום לך,
אני גרה בלוס אנג'לס, אבל אני בעלת אזרחות. בכל מקרה, לאבא שלי יש בניין דירות ורוב הדיירים אצלו הם ישראלים, אז אני רואה איך זה עובד פחות או יותר במבט מהצד. מה גם, שאבא שלי כל הזמן קורא עיתונים ישראלים וכו'. אני גרה באזור הוואלי וילג' יש פה אינסוף ישראלים. 3 דקות נסיעה מהבית שלי יש אינספור מסעדות ישראליות, סופרמרקטים וקיוסקים ישראלים, רק לידי יש איזה 3 בתי כנסת. בקיצור, חברה ישראלית ויהודית גדולה מאוד. רובם עובדים בעגלות(שאגב עבודה נורא קשה וסוחטת), הובלות (גם כן סוחטת. לאבא שלי יש בבנין כמה חבר'ה שעוסקים בזה), מסעדות (מלצרים\מלצריות\טבחים) אבל בתחום הזה אתה יכול לפנות רק למסעדות ישראליות כי רק שם יעיסקו אותך מאחר ואין לך אזרחות, אתה יכול למצוא בעיתונים הישראלים אופציות נוספות. כל שבוע יוצאים כמה עיתונים, ויש שם מודעות 0אני בעצמי מציצה בהם סתם כך לפעמים). אתה יכול גם למצוא שם דירה להשכרה, או לחפש להכנס לדירה\בית בשותפות עם מישהו. בעניין עלויות מחייה, אני אתן לך ככה על קצה המזלג. ניקח לדוגמא את השכירות, אצל אבא שלי(והמחירים פחות או יותר זהים), סינגל, משמע דירת חדר קטנה בסביבות ה800 דולר. one bedroom - משמע דירת חדר שינה אחת, בסביבות ה1200 שני חדרי שינה - סביבות ה1400 כמובן שזה יכול לנוע ממקום למקום, מאזור לאזור. ואם אתה למשל נכנס בשותפות עם מישהו ולוקח שני חדרי שינה, יוצא לך מחיר דיי סבבה. אתה יכול גם להשכיר חדר בבית. ראיתי מודעות כאלה בעיתון, שבטח יעלה 700 דולר גם כן, זה תלוי במה נותנים לך עם זה, אם זה כולל עלויות אחרים שכלולים בבית וכו'. כל מקרה לגופו. אפשר גם להשכיר גסט האוז, שזה יחידת דיור נפרדת בבית פרטי, לאבא שלי יש פה למשל 2 כאלה וכל אחד 850 דולר. אלו המחירים פחות או יותר. אני לא יודעת על איזה עוד עלויות אתה מעניין לדעת, אתה יכול לשלוח מייל אישי, ואני אענהלך מהידע האישי שלי. על מנת להוציא אזרחות, אתה צריך ברוב המקרים להינשא למישהי בעלת אזרחות אמריקאית. זה כבר נושא מורכב וארוך מידי, שאני לא אפרט עליו פה יותר מידי, מה גם שאני נולדתי פה אז אני לא מבינה בזה יותר מידי, אלא רק על סמך ניסונם של הסובבים אותי. אתה יכול להוציא וויזת סטודנט, איך אני לא יודעת, אבל אתה חייב להיות תלמיד אני משערת ואם אתה מתכוון ללמוד אז העלויות הן נורא גבוהות. אני למשל לומדת בקולג', אבל מאחר ואני אזרחית המחירים הם שונים. אני משלמת למשל 20 דולר ליחידה, ואנשים שמגיעים במיוחד משלמים פי כמה וכמה יותר. 100+ וזה עוד בקומיונטי קולג'. סיפור מהתחת, הרבה להרחיב ואני לא אכנס לזה יותר מידי כי אני לא בטוחה שזה בכלל רלוונטי. אתה יכול למצוא פה רכבים טובים ב3-6 אלף דולר. רכב טוב, לא מרצדס , כן? משהו ניידי שייסיע אותך מעבודה לבית, לאיפה שצריך ושלא יעשה לך בעיות אצל המוסכניק כל שני וחמישי. בקיצור, אם אתה מעוניין בעוד מידע, אני אשמח לעזור ולייעץ לך ממה שאני יודעת מפה עד כמה שאני יכולה אתה יכול לשלוח לי פה מסר אישי בתפוז. שיהיה לך המון בהצלחה. שני.