עבודה בלונדון

• פותח הנושא shd33
  • פורסם בתאריך

shd33

New member
עבודה בלונדון

שלום רציתי לשאול אם מישהוא יודע מה מצב התעסוקה בלונדון כרגע בהייטק

כן !

אבל ברצינות, אם הייתי אומר "טוב" או "רע" מה הייתם עושים עם המידע הזה ?

הייטק זה תחום די רחב.

איזה סוג של הייטק? QA, מתכנת [וגם שם, WEB, אפליקציות, אבדד...], מנהלים.. יש המון סוגים. אני אישית לא יודעת אבל הייתי מציעה לך לצמצם את החיפוש ופשוט לחפש בגוגל.

lironme

New member
אני התרשמתי שפחות טוב מבארץ

לקח לי חודש וחצי למצוא כאן עבודה כמתכנתת עם שנה ניסיון. יש פחות היצע מבארץ וגם רוב המשרות הן בעלות זיקה פיננסית (כלומר מתכנת/בודק בבנק, בית השקעות...) ולי אין רקע פיננסי אז זה גם הקשה.

TrigATUSA

New member
ההשוואה שלך בעייתית

את משווה חיפוש עבודה במדינה בה יש לךניסיון, את מכירה את השפה, את "מקומית" ולא זרה, לחיפוש עבודה במקום בו את זרה ללא ניסיון מקומי בכל שתי ארצות שתבחרי בעולם, באפשרות השנייה יהיה יותר קשה למצוא עבודה - זה לא מעיד על מצב שוק העבודה

lironme

New member
סבבה אז אני ארחיב בעניין

זה לא רק העובדה שאני זרה פה. דברתי עם כמה סוכנויות של עבודה והם אמרו לי שאנגליה עדיין לא לגמרי יצאה מהמשבר. מעבר לזאת המשכורות כאן יותר נמוכות מבארץ מה שגם מעיד על מצב השוק (בל נשכח שלונדון יקרה מאוד ועדיין להרוויח פחות מבארץ נראה לי מבאס).

TrigATUSA

New member
המשכורת נמוכות *איפה* ?

בתחום שלי בטכנולוגיה, בתפקיד לא ניהולי, אני ממש לא מכיר הרבה מקומות בישראל שהיו משלמים לי 30K שח לחודש, שזה פחות או יותר השכר בבריטניה - אלא אם כן איבדתי כל קשר עם רמות השכר בישראל מאוד חשוב לא לעשות הכללות מאוד מאוד רחבות זה שבריטניה לא יצאה מהמשבר זו הצהרה כללית - זה אולי אומר שקשה למצוא עבודה בבית קפה כמלצירת, זה לא בהכרח קשור ישירות לשוק העבודה של אנשי מקצוע התחושה הלא מדעית שלי (המבוססת על כמות הפניות שאני מקבל ממגייסים) היא ששוק העובדה התאושש, ובגדול

lironme

New member
המשכורות בתכנות בהייטק בהחלט יותר נמוכות

אני מתכנתת אז אני מדברת רק על תכנות ולא על בדיקות/מסד נתונים/ניהול וכד'. בארץ שכר של מתכנת מתחיל ללא ניסיון הוא 14-17 נבדק היום בטבלת שכר הזו: http://www.alljobs.co.il/salarysurvey.aspx#Software זה פחות או יותר 30K לשנה אולי אפילו קצת יותר. בלונדון אין כאלה משכורות לבוגר בלי ניסיון. לפחות לא בעבודות שאני הסתכלתי ותאמין לי הסתכלתי במלא אתרים ודברתי עם מלא סוכנויות והם אמרו לי ש28K זה בערך המקסימום שבוגר מקבל ורוב המשכורות הן פחות מזה (באיזור ה 25-26K). אז שוב אני לא מדברת על טכנולוגיה בכללי אלא על תכנות בג'אווה וכן השכר פה יותר נמוך...

לא אמרת כלום

ההבדל שאתה מציין הוא שולי בהנתן 1. פערי שער, לפני שנתיים הפאונד היה 8.5 שקל. איך נראה החישוב אז ? 2. הנטייה של ישראלים להתהדר בנוצות לא להם. (אני גם שמעתי על 11,12) 3. האינטרס של חברת כ"א לתת לך עוגן נמוך , כדי שאם תקבל הצעה דרכם , הנטיה שלך תהיה לקחת אותה.

lironme

New member
נכון לגבי השער אבל

1. כרגע השער הוא 6 אז אני משווה לזה, יכול לקחת כמה שנים עד שזה יעלה ל8.5 ועד אז אני כבר לא אהיה פה. 2. אני עבדתי עד לפני חודשיים בישראל ועכשיו באגליה אז סה"כ משווה למה שאני הרווחתי, זה לא מתבסס על שמועות או משהו כזה. 3. האינטרס של החברות כ"א להשיג כמה שיותר כי מתוך זה הם מקבלים עמלה. דווקא כל הראיונות שהלכתי דרך סוכנים ביקשו קצת יותר ממה שביקשתי כשהלכתי לבד. הם אמרו לי שהשכר הוא 20-35K (חתיכת טווח) בפועל ההצעות שקיבלתי היו בסביבות 25-27K. דרך אגב אני בת :)

אם העסקה לא נסגרת הסוכן מקבל 0

לכן כדאי לו לתת עוגן נמוך לעובד ועוגן גבוהה למעסיק. ואז כשנפגשים באמצע, כולם מבסוטים. חוץ מזה שימי לב למרכיבי שכר אחרים. בארץ יש פיצויי פיטורים קופות גמל ולרוב גם קרן השתלמות , בחו"ל יש בונוסים שנתיים. --- אבל אי אפשר להשוות את כל הסקאלה של השכר לפי נקודות בודדות. (לדוגמא שכר ללא ניסיון) אני מסכים שבישראל יש שכר גבוה מאוד בתחומים מסויימים. בעיקר בהשוואה ליתא המשק. באנגליה השכר של מהנדס עם נסיון הוא לא פי 5 מהחציון http://en.wikipedia.org/wiki/Income_in_the_United_Kingdom בישראל החציון הוא בערך 5 לחודש. -----------------

TrigATUSA

New member
בנקים גם משלמים 40K לבוגרים ללא ניסיון

ולפי מה שאתה אומר (ומהעובדה שאין לך עובדות נוספות על השכר בשוק הישראלי) אני מסיק שהשכר בבריטניה מגיע עם הניסיון לסכמים יותר גבוהים מהמשכורת בארץ

TrigATUSA

New member
יש היי טק ויש היי טק

להתרשמותי, המגמה הכללית בתחום הטכנולוגיה היא שתחומי התכנות ה"קלסים" של תכנות טהור ב JAVA/.NET עוברים תהליך מהיר של קומודוטזציה מה שאומר שיותר ויותר מהמשרות האלו עוברות להודו ושאר מרכזי OFF SHORE והשכר לא עולה או יורד. זה בעיקר משפיע על משרות שדורשות ניסיון נמוך או שלא דורשות ידע של "INDUSTRY" עדיין יש לי תחושה שברמות המעט יותר גבוהות, השכר בבריטניה יותר גבוה מישראל, גם אחרי הפרשי השער

למעלה