עבודה ביום חופש

מצב
הנושא נעול.
עבודה ביום חופש

עבודה ביום חופש
שלום, אני עובדת בשני מקומות שונים, באחד בבוקר ובשני אחה"צ. ביקשו ממני במקום העבודה השני לעבוד באחד הבקרים (באופן חד פעמי) כאשר אני לוקחת יום חופש (חופשה בתשלום כמובן) לאותו יום ממקום העבודה הראשון. האם מותר לי, מבחינה משפטית, להצהיר על יום חופש ולעבוד באותו יום בשכר במקום אחר?

שכחתי לציין...

עבודה ביום חופש
שלום, אני עובדת בשני מקומות שונים, באחד בבוקר ובשני אחה"צ. ביקשו ממני במקום העבודה השני לעבוד באחד הבקרים (באופן חד פעמי) כאשר אני לוקחת יום חופש (חופשה בתשלום כמובן) לאותו יום ממקום העבודה הראשון. האם מותר לי, מבחינה משפטית, להצהיר על יום חופש ולעבוד באותו יום בשכר במקום אחר?
שכחתי לציין...
שבבוקר אני עובדת כשכירה ואחה"צ כעצמאית.

תשובה

עבודה ביום חופש
תשובה
בעקרון החפשה השנתית נועדה למנוחה ולכן, אסור לעבוד בתשלום בזמן החפשה השנתית. במקרה שלך אין מדובר בחפשה שנתית שאת נוטלת לצורך מנוחה אלא, מדובר ביום אחד ובאופן חד פעמי.

שיר ורד

New member
זה לא חוקי

עבודה ביום חופש
זה לא חוקי
במקרה כזה זכאי המעסיק הראשון (אם יודע לו על כך) גם לנכות לך יום חופשה וגם לא לשלםפ עליו. לכן, אם אין ברירה תבקשי מהמעסיק הראשון להסכים להעדרות ללא תשלום, כך שלפחות לא תפסידי את יום החופש. לחילופין, את יכולה לבקש מהמעסיק השני, תשלום מוגדל בגין עבודה בבוקר אשר תכסה את הנזק שעשוי להגרם לך, במקום העבודה הראשון. דרישה כזו , עשויה גם למנוע בקשות דומות בעתיד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה