עבודה בארה"ב

עבודה בארה"ב

שלום, אני לא כ``כ מוצאת את עצמי בארץ ולכן החלטתי לנסות את ארה``ב, אבל כמובן יש ספקות. אז אולי מי מכם שהיה או יודע בעניין יוכל לעזור. רציתי לדעת איך הולכת כל הפרוצדורה של הויזה (אני מתחילה ללמוד באוקאובר). שמעתי שרוב העבודות שם הם במכירות ויש מלא חברות רמאיות אז איך אפשר שלא ``יעבדו``עלי. אם יש לכם טיפים, וכל מה שתוכלו לחלוק איתי בעניין זה, אשמח לקבל כל אינפורמציה רלוונטית. תודה מראש :)

eladts

New member
ארה"ב דוקא מעונינת בכאלו

שכבר מצאו את עצמם ויש להם השכלה ומקצוע, לכן רוב אפשרויות ההגירה החוקיות לא ממש פנויות לפנייך. עבודות לא מקצועיות הן בד"כ גם לא חוקיות ואז יש סיכוי גדול שתמצאי את עצמך בכלא.

Liatatwork

New member
הסיכוי לא כל כך גדול

אבל עדיין לא הייתי ממליצה על כך.
There are other risks involved too.​

זה לא ש

אני רוצה להגר לשם או משהו, בסוף השנה אני מתחילה ללמוד, אניח שואלת דוקא בקשר לעבודות המכירה הלא מקצועיות שצעירים עושים שם, שמעתי שיש דבר כזה אשרת סטונדט למס' חודשים בלבד.

d a p h n a

New member
לא, היא התכוונה...

לאשרת עבודה זמנית לסטודנטים. יש משהו כזה, כלומר ישנה ויזה מסויימת שמאפשרת לסטודנטים לעבוד בארה"ב במשך כמה חודשים בקיץ. אבל קודם כל, למיטב ידיעתי כדי לקבל אותה צריך כבר להיות סטודנט, כלומר אם את (פותחת השרשור) מתחילה ללמוד באוקטובר, את לא יכולה לקבל את הויזה הזו *לפני* תחילת הלימודים. שנית, כמובן שזה לא בדיוק משהו שכל סטודנט יכול לקבל בלי להניד עפעף. באופן עקרוני הכלל לגבי ויזות הוא מאוד פשוט כדי לדעת שלא ירמו אותך: את צריכה שויזת העבודה (לא ויזת תייר B1/B2 אלא ויזה שמאפשרת עבודה כמו למשל ויזת H2B) תהיה מוחתמת בתוך הדרכון שלך *לפני* שאת עולה על מטוס לארה"ב. הטריק הנפוץ ביותר של עסקני ורמאי העגלות הוא להגיד לך "תבואי לארה"ב על ויזת תייר, ואנחנו כבר נסדר לך ויזת עבודה כשתהיי כאן". או "תבואי, תעבדי איזה שבועיים על ויזת תייר ואז אם הכול יהיה בסדר נוציא לך ויזת עבודה". בפועל, הם לא יוציאו לך ויזת עבודה בחיים, ואת כבר תהיי שם כעובדת לא חוקית והם בונים על זה שאם את כבר שם ועובדת לא חוקית אז לא תעזבי. על כן, כלל האצבע שלך לבדוק האם מרמים אותך או לא הוא להיות אך ורק אצל מעביד ששולח אותך לשגירירות לקבל ויזת עבודה (שוב, לא ויזת תייר/עסקים שמספרה B1/B2) לפני שאת עולה על המטוס לארה"ב. כל סידור אחר יגרום לכך שתהיי עובדת לא חוקית בארה"ב.

למעלה