עבודה באנגליה

Etty101

New member
עבודה באנגליה

אני גרה באנגליה עם בעלי ומחזיקה בויזת בת זוג
הסכמתי מילולית להצעת עבודה ואני אמורה לקבל את החוזה בימים הקרובים
לפני שאני חותמת רציתי לדעת האם למישהו יש דגשים עבורי? כמובן שבעלי יעבור על החוזה אבל לפעמים יש דברים שמאוד הגיוניים בעיני הבריטים אך לא בעיניי ולכן אני שואלת כאן
דבר נוסף, עזבתי את ישראל רק לפני חודש וחצי ומכיוון שעדיין הייתה לי משכורת בחודש דצמבר ביטוח לאומי שולם ע"י המעסיק ותכננתי לשלם באפריל ביטוח לאומי עבור הרבעון הראשון
לא חשבתי שאמצא עבודה כ"כ מהר ולא בדקתי איך אני אמורה לשלם מס וביטוח לאומי אם אני עובדת כאן. אשמח למידע גם בנושא הזה

תודה!

בקר12

New member
תעשי מספר ביטוח לאומי. מס וביטוח לאומי

יורידו לך מהמשכורת וזה אחריות המעביד.

Etty101

New member
עשיתי

השאלה היא איך עובד התיאום מול ישראל? כי אני עדיין צריכה לשלם ביטוח לאומי ומיסים בארץ

בקר12

New member
אין תיאום מול ישראל. אלה מערכות נפרדות.

מסים כבר לא ינכו לך בארץ כי את לא שכירה שם כבר.
אאני חושב שמרגע מסויים את זכאית להתחיל לשלם המינימום שהוא מס בריאות (ואולי גם זה לא כי נדמה לי שאת מתכוונת לעזוב לצמיתות)
האמת כבר שכחתי את הפרוצדורה בארץ. אני מניח שאחרים יעזרו לך

גוזליה

New member
בריטניה היא מדינת אמנה של ישראל בנושאי בל"ל

לכן לא תצטרכי לשלם ביטוח לאומי בישראל, רק מס בריאות.
חשוב חשוב חשוב חשוב חשוב חשוב (ועוד 700 פעם "חשוב" עם שמונים סימני קריאה) להסדיר את מעמדך מול ביטוח לאומי בהקדם.
זה כולל לשלוח להם את כל הניירת שלך (עותק של ויזת עבודה, טופס שלהם שחתום על ידך וכמובן העתקים מתלוש המשכורת הבריטי שלך שבו מצויין שאת משלמת national insurance כדי להמנע מכפל תשלומים).
מבחינת מיסים אחרים- כאמור, חוץ מביטוח בריאות (אני לא יודעת כמה תצטרכי לשלם, זה תלוי במעמד שלך ובמעמד של בעלך בארץ, לנו נאמר סכום של 99 ש"ח לבעלי, לי ולילד שלנו) אינך צריכה לשלם מיסים בישראל כיוון שאינך מתגוררת בישראל. מה יקרה כשתחזרי (אם תחזרי) זו אופרה אחרת לגמרי אבל דיה לצרה בשעתה

וכמובן מזל טוב על העבודה החדשה.

Etty101

New member
תודה!

אני אמורה להגיע לישראל בעוד כחודש לביקור
אגש לביטוח לאומי ואסדיר את זה

מיגרלי

New member
תבדקי אם את נכנסת לסטטוס של עקרת בית

לא יודעת אם יש לך ילדים, אבל אם כן (ואולי גם אם לא?) לפי החוק עקרות בית לא צריכות לשלם מס לביטוח לאומי.
לגבי מס הכנסה - שבי בשקט ותקווי שיעברו שנתיים בהם את גרה בחו"ל רב הזמן (יש מס' ימים מוגדר) ולא יבקשו ממך כלום במס הכנסה. אם כן יבקשו אז צפוי לך כאב ראש.
אחרי שנתיים כבר הכל יותר פשוט, ואחרי ארבע כבר לא יכולים לבקש דבר. כמובן, בסייגים שאין לך רכוש בארץ וכו'.
בהצלחה

Etty101

New member
אני מתחילה לעבוד

ולכן בטוח לא נכנסת לסטטוס של עקרת בית
בכל מקרה , אני חושבת שגם מי שלא עובד אמור לשלם ביטוח לאומי סכום מינימאלי קבוע
בנוגע למס הכנסה - איך אני מבררת את מס' הימים המוגדרים?

תודה

למעלה