עבודה באירלנד

naty32

New member
עבודה באירלנד

אני נמצא בלונדון 5 חודשים,אבל בהחלט שוקל לעבור לאירלנד ,הסיבה העיקרית היא משום שאני עם דרכון רומני שהוא אכן באיחוד האירופאי אבל פה באנגליה הוא בעייתי מבחינת עבודות ,אני יכול לעבוד פה רק כעובד עצמאי,הבנתי שבאירלנד אני יכול להיות גם שכיר,אני שולח כל הזמן קורות חיים לכל מיני עבודות באירלנד בתחום ה-IT ,אך שום דבר עדיין לא נתפס,אני ממש חושב לטוס לדבלין ולראות מה יכול להיסתדר לי שם כי עצם זה שאני יכול להיות גם שכיר שם זה מעולה נירא לי,הייתי רוצה לברר מה המצב שם מבחינת עבודות לעומת בריטניה?,ובכלל האם יש קהילות של יהודים / ישראלים ואיפה?אני מתכוון לדבלין כמובן.חיפשתי בפייסבוק ישראלים באירלנד אבל לא מצאתי להבדיל מבריטניה וגרמניה שכן יש להם קבוצות בפייסבוק.

nir2422

New member
יש קבוצה של ישראלים באירלנד בפייסבוק

והיא די חדשה. אין לי גישה כרגע לפייסבוק אבל אני אבדוק את השם יותר מאוחר. לפחות בחברה שלי מגייסים די הרבה ל-IT

naty32

New member
לגבי עבודה באירלנד

מוזר כי כל מיני חברות מאירלנד יצרו איתי קשר ,ואמרו לי שלא צריך שום אישור אם דרכון רומני או בולגרי.

nir2422

New member
ומסתבר שהשם שלה הוא...

"ישראלים באירלנד". בחיים לא הייתי מנחש

naty32

New member
לגבי עבודה באירלנד

מוזר כי כמה חברות מאירלנד (דבלין) יצרו איתי קשר ,ואמרו לי שלא צריך שום אישור אם דרכון רומני או בולגרי,ולעומת זאת פה בבריטניה כן מבקשים יכול להיות שזה לא מעודכן? יכול להיות שהם מדברים על צפון אירלנד?כי היא שייכת לבריטניה.

Nobilis

New member
תקרא את הדברים עד הסוף...

מה שהלינק אומר הוא שבסופו של דבר הממשלה החליטה *לא* לחכות עד 2014 ולהסיר את המגבלות כבר אז (ב-2012).

Arising from this review, it has become clear that the basis for the continuation of restrictions on access to the labour market for remaining categories of Bulgarian and Romanian nationals is questionable. As such, the Government has decided immediately to bring forward the transition date for access to the labour market for Bulgarian and Romanian nationals.

jonbaum

New member
אכן לא היה לי כוח לקרוא עד הסוף

ובאת בדיוק בזמן. בדיוק עמדתי לשלוח הודעה "איפה נוביליס כשצריכים אותו?" ואז ראיתי את התגובה שלך.

forglemmigej

New member
למה אירלנד דוקא

מה אתה יודע על יוקר המחיה שם , אתה לא שואל על שכונות מגורים, תחבורה, מזון שאר הוצאות שיאפשרו לך לחיות בכבוד ,אתה לא שואל איזו משכורת צריך בשביל קיום טוב לא קיום בשוליים, ממש לא מובן לי הקטע הזה לא לונדון אז אירלנד..לונדון זו לא מדינה חחח אולי תנסה בעוד מקומות בבריטניה לפני שאתה מגיע לאירלנד.
אם אתה שואל אותי על עבודות זה רק בעזרת קשרים מתוך האירגון, אם אתה מכיר מישהו שמכיר מישהו זה האור בקצה המנהרה היום להשיג עבודה דרך כל מיני אתרי ג'ובים זו כמעט משימה בלתי אפשרית, שלא לדבר על המשבר הכלכלי ביבשת אבל זה כנראה לא מענין את מי שמחפש עבודה

republik

New member
הוא דיבר על המגבלה של אזרחי פולין/בולגריה

אבל כן כשאני הסתכלתי באתרי דרושים היה אתר אחד שכתב כמה אנשים כבר שלחו קורות חיים, וכמעט על כולם היה כתוב 1000+, זה נראה לי ממש מייאש...
וזו חלק מהסיבה שמראש פניתי למסלולי GRADUATES למיניהם אבל אני יכול להרשות לעצמי כי אני יחסית צעיר (28) ובתחום שלי גם משכורת GRADUATE היא לא רעה ומשנה שנייה והלאה היא הופכת להיות ממש טובה.

naty32

New member
המשך

נכון לא שמתי לב תודה רבה..
ולגבי המחיה שם הבנתי שהיא יותר זולה מבריטניה,והמשכורות שם גם לא רעות לפחות ממה שהציעו לי,פחות או יותר כמו בבריטניה ,וכן לונדון היא לא מדינה אבל פה אני חי כבר כמעט חצי שנה ונורא קשה פה מבחינת עבודות ,כי כולם מבקשים ממני nin כשאני הולך לראיונות ,בקיצור נורא קשה להשיג פה עבודה נורמלית בגלל המגבלה הזאת שיש על דרכונים רומנים ובולגרים, וזה תקף לכל האי הבריטי,אז ככה שחבל לי לנסות בכלל בבריטניה,לכן אני מברר על אירלנד ובכלל גם בגלל השפה האנגלית.

nir2422

New member
יום בא, יום עובר, ורק המנטרה נשארת

באירלנד יש תעשיית הייטק מפותחת ומדברים כאן באנגלית. זה יתרון ענק כי בכל מקום אחר למעט בריטניה צריך ללמוד את השפה המקומית. רוב העבודות בתחום מרוכזות בדבלין שהיא עיר בירה אירופאית עם מאפיינים דומים לכל עיר גדולה אחרת ביבשת (פלוס היתרון של השפה כאמור). יש כאן שכונות איומות ושכונות מעולות ועוד הרבה אחרות על קו הרצף שבין רע לטוב (בדיוק כמו כל עיר אחרת). עלות המחיה כאן דומה לאנגליה. לא הבדלים מהותיים. תחבורה ציבורית סבירה וכו'.

אולי תסבירי לי, איזה הלם תרבותי/מפולת כלכלית הוא כבר יחווה אם יעבור לפה? גם אם משכורת התחלתית בהייטק. יש פה מספיק אנשים שלא עובדים ובכל זאת לא נוברים בפחי אשפה. אז הוא ינבור?

בלי ציניות. אני באמת לא מבין. במיוחד כשזה נכתב ע"י מישהי שמעולם לא גרה כאן

naty32

New member
היי ניר

יש לך אולי המלצה טובה לאתרים טובים לחיפוש עבודות שם?,בגלל שאני שולח אבל לא כולם טובים,וחלקם חוזרים על המודעות שלהם כך שאני שולח סתם לפעמים.
ובכלל היית ממליץ לעבור לשם ואולי להתחיל מחיפוש כבר שם?ואם אני עובר היכן כדאי לי לחפש מגורים במחירים סבירים וכמובן באזורים סבירים?,כי אחרי הכל אני לא כזה רחוק כרגע נמצא בלונדון שהיא לא רחוקה כל כך.

forglemmigej

New member
נו אז תשתף בפרטים

אתה מדבר בכללית אם תוכל לתת שמות של שכונות טובות למגורים, מה בערך סל קניות בסופר , האם יש חנויות דיסקאונט, כמה עולה להחזיק דירה :שכ"ד, כל המסים הנלווים, מחירי תחבורה או החזקת רכב, מחירי בנזין פרטים שוליים שכאלו . מה המשכורת שאפשר להתקיים ממנה בהייטק..
בנוסף מתי אתה הגעת לאירלנד האם השגת עבודה בחודש האחרון ,או שאתה כמה שנים שמה יש הבדל משמעותי לדעתי.
ולמיטב ידיעתי המטבע הוא אירו ולא פאונד .
וממתי צריך לגור במדינה מסוימת כדי לשאול שאלות נחוצות.

nir2422

New member
הפרטים הקטנים הם לא העניין כאן

הוא הסביר מדוע הוא חושב על אירלנד (בגלל הדרכון הרומני), ובנוסף אמר שמעסיקים מקומיים כבר יצרו איתו קשר. אלו סיבות מספיק טובות לחשוב על מעבר, אבל מההודעה שלך ניתן להסיק שאת ממש מנסה לשכנע אותו להישאר בבריטניה. ואני שואל, על סמך מה? הרי בכל מקום אחר בבריטניה תהיה לו את אותה בעיית דרכון. וחוצמזה, אני לא רואה איזשהו ערך מוסף בחיים בעיר בריטית שאינה לונדון, על דבלין (אולי חוץ ממערכת הבריאות הבריטית הטובה יותר). אני פשוט חושב שזה קצת חוסר אחריות מכיוון שאת עשויה להשפיע על החלטה שנראה שכבר קיבל, בלי להכיר את התמונה כולה.

בכל מקרה, זו דעתי. וסליחה אם הייתי קצת בוטה בהודעה הקודמת

forglemmigej

New member
אני שאלתי אם יש לו מידע על אירלנד

לא שהיא פחות טובה מלונדון, כאשר אדם רוצה להגר למקום מסוים לדעתי העניה כדאי לברר מה המשכורות שמאפשרות קיום , איזה שכונות מומלצות למגורים, איך כדאי להתנייד , מה עם פלפון .
יש פה בתפוז פורום מעולה עוברים לארה"ב תסתכל שמה אנשים שואלים אם במשכורת כזו או כזו אפשר להסתדר , שכונות מגורים , כמה חדרי שינה, רכב או ת"צ דברים קטנים כאלו.
ולא ענית על כלום ממה ששאלתי ,הפורום נועד בשביל לתת אינפו מועיל למי שרוצה להגר למקום מסוים ביבשת ובמה זה כרוך.

naty32

New member
ל-forglemmigej

מסכים אם מה שאת אומרת,אבל לבנתיים אלו הן היו השאלות.ואגב אני עדיין אשמח לקבל תשובות עליהן :)

למעלה