עבודה באירופה

חן 1990

New member
עבודה באירופה

שלום
אני במהלך לימודי תואר ראשון במדעי המדינה,כרגע סיימתי את שנת הלימודים הראשונה.
כמו שאני רואה את המצב בארץ הוא נראה לי לא מזהיר במיוחד ולא הולך לכיוון טוב יותר,ולכן המטרה שלי היא לעבוד באירופה בסיום התואר.אני בעל אזרחות צרפתית,ככה שאני יכול לגור ולעבוד באיחוד האירופאי.
איפה אפשר לקבל הכוונה מסודרת על איך ואיפה לחפש ולמצוא עבודה?
אם להיות יותר ספציפי המקומות שאני מתעניין בהם באופן ספציפי יותר הם:הולנד(אמסטרדם),אנגליה(לונדון) וצרפת(פריז).גם ערים פחות מרכזיות יכולות לבוא בחשבון אבל העדיפות היא לערים המרכזיות.
תודה!

republik

New member
אתה צריך להתמקד על כיוון

קודם כל, אם יש לך כסף הייתי מאד מאד ממליץ לך לבחון המשך לימודים באירופה. יש אוניברסיטאות שיסכימו להכיר לך בחלק מהלימודים שעשית בארץ, בחלק מהמדינות אני חושב שאתה זכאי גם לסיוע מהמדינה מהיום הראשון מבחינת שכ"ל- אבל אני לא בטוח בקשר לזה אני רק יודע שבבריטניה אין דבר כזה ושנת לימודים תעלה לך סביב ה-11,000 פאונד.
אני ממליץ לך להמשיך לימודים באירופה כי כדי להגיע מחו"ל ולמצוא עבודה נורמלית אתה תצטרך להיות משהו מיוחד ולכן כדאי שיהיה משהו שיעזור לך.
כעיקרון אני יכול לומר לך ממה שאני שומע מעמיתים שלי שסיימו אוניברסיטה לא מזמן, שבבריטניה מאד מאד קשה לבוגרים למצוא היום עבודה, ותואר כבר לא מספיק- צריך גם להראות שיש לך נסיון, משהו שמייחד אותך לעומת אחרים.
יש לך כיוון של משהו שאתה רוצה לעבוד בו?

חן 1990

New member
אז ככה

יש לי כיוון שקשור למדעי המדינה,לתחום המנהל הציבורי.השאלה היא האם בבריטניה קשה למצוא עבודה ברמה שבה בישראל קשה למצוא עבודה?או ששם מוצאים יותר בקלות עבודה?
תראה,אני לא נעול על בריטניה,כמו שציינתי אני יכול לגור בכל מדינות האיחוד האירופאי,ככה שגם הולנד וצרפת נלקחות בחשבון.איך המצב שם מבחינה תעסוקתית?
תודה

republik

New member
אני יכול לתת רק תחושה כללית

מאחר ואני לא מהתחום, אני רק יכול לומר שבבריטניה (זה מה שאני מכיר) התחושה הכללית היא שתואר לכשעצמו כבר לא מספיק, וצריך לתת עוד איזה ערך מוסף. זה גם אם למדת באוניברסיטה מקומית (שהיא לא אוקספורד/קיימברידג' או משהו דומה), על אחת כמה וכמה אם התואר שלך מחו"ל.

חן 1990

New member
כשאתה אומר ערך מוסף

מה כוונתך?ניסיון תעסוקתי קודם?
ברור לי שלא אתחיל ישר בלהיות מנהל חברה,אבל השאלה שלי היא האם אפשר למצוא איזושהי עבודה התחלתית,לצבור ניסיון ולהתחיל ללמוד במקביל לתואר שני,וככה להתקדם?
ודבר נוסף,אני לא נעול על בריטניה,יש כל מיני מדינות באיחוד האירופי,ואם אצטרך אז אלמד שפה נוספת חוץ מאנגלית.האם אפשר להסתדר במדינות כמו צרפת או הולנד עם אנגלית ברמה גבוהה?או שצריך גם ידיעה של השפה המקומית?
תודה

republik

New member
בגדול כן- נסיון

תראה המצב היום שהשוק ברמת הכניסה (כלומר בוגרי אוניברסיטה) הוא מאד מאד תחרותי. לרוב החברות/ ארגונים הגדולים יש מסלולים מיוחדים לבוגרי אוניברסיטה, ויש כ"כ הרבה מועמדים שהם נאלצים לסנן בהתחלה עפ"י דברים מאד לא אישיים- למשל איכות התואר (איפה למדת, כמה גבוה היה הציון שלך) ואפילו ציוני GCSE (שזה בערך כמו בגרות). ככה שגם בנאדם מפה צריך משהו מיוחד כדי להתבלט (בהנחה שהוא לא למד באחת האוניברסיטאות המיוחסות). אני הצטרפתי למסלול בוגרים אחרי שהבאתי 3.5 שנות נסיון בתחום מהארץ, חברים אחרים שלי (מבריטניה) שהצטרפו איתי הם כאלה שיש אחד שעשה מסלול בוגרים אחר (של BOOTS) וניהל כמה חנויות, יש אחד שהיה כמעט מצטיין בתואר שנחשב קשה, ויש אחת שהיא רופאה (MD).
זה סוג הדברים שאתה מתמודד מולם (המקרה של הרופאה הוא קצת קיצוני, אבל הבנת את הנקודה), ולכן אתה צריך נתוני פתיחה ממש טובים. מאחר ואתה מחו"ל האוניברסיטה לא תיחשב יותר מדי, גם לא הבגרות, ולכן אתה צריך לתת משהו אחר שהוא מאד מיוחד. אצלי זה היה 3.5 שנות נסיון.

על מה שקורה במדינות אחרות אני לא יכול להעיד, אבל מהודעות אחרות כאן בפורום הבנתי שאלא אם אתה בהייטק, המקומות היחידים באירופה שאפשר להסתדר בהם רק עם אנגלית הם בריטניה ואירלנד.

חן 1990

New member
אוקיי

כלומר,חייבים לעבוד תקופה מסויימת בארץ לפני שעוזבים למקום אחר כדי להתברג שם מבחינת כניסה למקומות עבודה.מה שאני שאלתי זה האם ניתן להתחיל בתפקיד מסויים שהוא פשוט,ומשם להתקדם?כי הרי גם בישראל אתה מתחיל בתפקיד זוטר אחרי שאתה מגיע למקום עבודה מסויים עם תואר,ואחרי שרואים שהכל בסדר מדברים איתך על אפשרויות קידום.
מבחינת שפה,זאת בעייה ללמוד שפה כמו הולנדית או צרפתית?

republik

New member
אם אתה מדבר על קריירה

אז כן כמעט בטוח שתהיה חייב לעבוד לפני שתוכל להתברג. זה בשביל להיכנס לתפקיד הכי פשוט שנכנסים אליו בוגרי אוניברסיטה שעושים את צעדיהם הראשונים בתחום.
זה המצב פה, זה לא קל כמו שחושבים (למרות שזה בהחלט יותר טוב מאשר בארץ). אם לפני שנתיים-שלוש-ארבע האנשים שנכנסו למסלולי הבוגרים האלה היו בני 21-23 (כלומר כאלה שהרגע סיימו אוניברסיטה) אז בשנים האחרונות יש מגמה של יותר ויותר בני 25-26, כאלה שאחרי הלימודים הלכו לצבור נסיון בעבודה שתקדם אותם אך ורק מבחינת האופציות לעתיד ועכשיו הולכים להתחיל את הקריירה.
אז אם אתה מגיע לבריטניה בשביל לעשות את המסלול הזה של לעבוד במשהו פשוט יחסית שייתן לך יתרון אח"כ, זה משהו אחר אבל גם צריך לקחת בחשבון שהשכר הוא בהתאם (ובכל מקרה, במסלולי הבוגרים לפחות בשנה-שנתיים הראשונות לא רואים משכורות מאד גבוהות). אבל אין דרכי קיצור בזה, גם לא למקומיים.

לגבי הולנדית וצרפתית אין לי מושג... אני דובר רק עברית ואנגלית.

חן 1990

New member
ברור

אני מבין שאיך דרכי קיצור,אבל אתה מכיר מקום שבו לא עובדים קשה כדי להתברג בסוף בטופ שבטופ?
מה זה מסלולי בוגרים?איך נכנסים למסלולים האלה?

republik

New member
Graduate program

יש לך שתי אפשרויות לחיפוש (שתיהן טובות)
אחת זה לחפש באתרי חיפוש עבודה/ בגוגל את שתי המילים הללו
השנייה אם יש לך יותר כיוון, להיכנס לאתר של חברה מסויימת, כמעט לכל חברה יש מסלול כזה, ממקדונלדס ועד ג׳ייפי מורגן

חן 1990

New member
קודם כל תודה

ואם אני בוחר ללכת באופציה של עבודה כלשהי כללית יותר בהתחלה,ואח"כ עם הזמן התמקדות במשהו ספציפי יותר,איך כדאי לגשת לעניין הזה?לחפש משרות באינטרנט?להגיע לשם לאיזושהי כתובת זמנית ולחפש שם?

republik

New member
לדעתי

תתחיל מהארץ. תחפש באינטרנט, תבדוק איך כותבים קורות חיים בפורמט בריטי (האמת שאין לי מושג), תתחיל להגיש בקשות ותתקדם משם. רק אם תראה שזה לא הולך בכלל ואתה בכלל לא מקבל תשובות אז תיסע לשם. אומרים אגב שאם קונים מספר בריטי בסקייפ זה עוזר.

חן 1990

New member
אממ ככה

לא עדיף להיות שם כדי שחברות יידעו שבעצם אני כבר מקומי ככה שאוכל לרשום את הכתובת המקומית שלי כדי שייזמנו אותי לראיונות?

republik

New member
אם יש לך כסף לזה...

תראה זה תהליך שיכול לקחת חודשים (ואף אחד לא מבטיח הצלחה בו).
אם אתה יכול להרשות לעצמך לחיות בלי לעבוד כמה חודשים אחרי שהוצאת סכומים לא מעטים בשביל ליישם את המעבר, זה משהו אחר אבל אני חושב שזה סיכון גדול מאד למי שאין לו חסכונות של כמה כמה עשרות אלפי שקלים לפחות. אם מדובר בלונדון- אולי יותר.

yael1712

New member
מה נחשב לעבודה פשוטה יחסית?

קראתי את שאר התגובות ונראה לי שקצת הלכתי לאיבוד.
אחרי שמסיימים תואר אי אפשר למצוא עבודה כי אין ניסיון, אז במה כן עובדים כדי לצבור נסיון? ואיך זה נותן לך ניסיון בתחום של הלימודים?

republik

New member
זה תלוי

אם את הנסיון את צוברת בישראל, אז הכי טוב שזה יהיה באותו התחום שתעבדי בו בבריטניה.
אם את הנסיון תצברי בבריטניה, זה כבר פחות חשוב, ויותר חשוב המהות של התפקיד (וכמה שזה יותר תפקיד ניהולי ככה יותר טוב).

יש כמובן תחומים שזה לא עובד בהם- למשל בהייטק, את חייבת ידע בנושא מן הסתם....

חן 1990

New member
השאלה היא כזו...

יש תחומים שבבריטניה מבוקשים יותר מתחומים אחרים?

republik

New member
ודאי שיש, אבל את זה צריך לשאול את מי שמומחה בדברים האלה, וזה

לא אני....

למעלה