עבודה באירופה

עבודה באירופה

שלום. אני נהג אוטובוס עם ניסיון של 12 שנים במקצוע. אני מאוד מעוניין להגר לאירופה ולעבוד במקצוע הנ"ל ויש לי גם אפשרות להוציא אזרחות רומנית. מה האפשרויות שלי ומהם הסיכויים שלי למצוא עבודה בתחום ואיך?

גוזליה

New member
שלום חבר

תחשוב בעצמך- אם מגיע נהג אוטובוס רומני, עם רשיון רומני, לעבוד בישראל בתור נהג אוטובוס- האם הוא יהיה בעדיפות על אזרח ישראלי עם רשיון ישראלי? אז אותו דבר, רק הפוך
מעבר לזה, אירופה זה מקום גדול. איפה באירופה? מה שכן, אזרחות רומנית תאפשר לך לשהות ולעבוד באיחוד האירופי יחסי בחופשיות משנת 2014 (יש המוני שרשורים על אזרחות רומנית והזכויות/מגבלות שכרוכות בה, מומלץ להיעזר בחיפוש)- ובחלק ממנו כבר מעכשיו (אבל כאמור עוד אין לך את האזרחות ולוקח זמן להוציא אותה). סביר להניח שתצטרך להוציא רשיון מקומי עם כל הכרוך בזה (אני רק משערת, ,אבל זה כיוון שמדובר ברשיון ייחודי- הסעת נוסעים- שהוא שונה מרשיון לנהיגה ברכב שהוא רק שלך). לסיכום: אם תוציא אזרחות רומנית, תוכל לעבוד ברוב אירופה כבר מעכשיו, ובכולה מ2014. תלוי במדינה אליה תרצה לעבור- סביר להניח שתצטרך להוציא רשיון מקומי (ולברר אם יש מגבלות והנחיות מקומיות רלוונטיות). מקווה שזה עוזר. בהצלחה!

למעלה