עבודה באירופה

Rossonery87

New member
עבודה באירופה

היי, אני חייל משוחרר עם דרכון אירופאי. חשבתי על לעבור לאירופה לתקופה מסויימת ולעבוד. כל העניין הזה עם העגלות לא כל כך נראה לי, ואני מתעניין לדעת אם אני אוכל למצוא עבודה באירופה בכסף טוב, ולצאת מהתקופה הזאת בסה"כ מורווח כלכלית כשאני חוזר לארץ. המדינות העיקריות שחבתי עליהן הן צרפת וגרמניה, הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא יודע את השפה המקומיות, אך אוכל לקחת קורס קצר.. אז.. אשמח אם מישהו יענה לי אם נראה לו שאני אמצא עבודה ואצא מורווח כלכלית, וכמה השפה יכולה להיות מגבלה?

forglemmigej

New member
בצרפת וגרמניה לא מספיק קורס שפה קצר

אלו לא שפות קלות, צרפתית קצת יותר אבל גרמנית ממש לא. אם אתה חיל משוחרר מציעה לך לעבוד איזה שנה בארץ, לגור אצל ההורים כדי לחסוך שכר דירה ושאר חשבונות ולאחר שנה שבה תלמד את השפה של המדינה אליה אתה מתכוון להגר תהיה יותר מסודר מבחינה כלכלית ,יהיה לך איזה בסיס כלכלי לחיות ממנו עד שתמצא את עצמך. דרכון של מדינה אירופאית לא מקנה לך כלום מבחינת מציאת עבודה סבירה ,הרבה מאד צעירים ביבשת מתקשים מאד מאד למצוא עבודה היום לרבים מהם יש אפילו תואר וזה לא עוזר.

Rossonery87

New member
חשבתי על דבר כזה

כמו שאני מסתובב פה בארץ ויכול למצוא בשפע עבודה במלצרות וברמן בלי קשר לתואר, גם באירופה אוכל למצוא עבודות דומות.. רק ששם הכסף עבור עבודות אלה הוא גבוה בהרבה. אחרי הכל נראה לי שלא צריך לדעת את השפה באופן יסודי בשביל לעשות את העבודות האלה- כולה מלצר של מישהו, אני יכול לתקשר עם האנשים, מה צריך יותר מזה? אם אמצא מגורים בתנאים נוחים זה יכול להיות נחמד.. ככה נדמה לי. אשמח שתסביר לי במה אני טועה.

בקר12

New member
ההבדל הוא שבארץ יש לך רשת ביטחון כלכלית

ונפשית, מכרים ומשפחה והיכולת שלך להסתדר, המבוססת על היכרות רבת שנים עם המדינה והסביבה, גדולה לאין ערוך ממדינה אחרת שאפילו את שפתה אינך יודעת.

forglemmigej

New member
עבודה במלצרות דורשת ידיעת שפה

איך תוכל להמליץ על משהו אם אינך יודע את השפה . עכשו ,כל האלו שקשה להם למצוא עבודה עם תואר אתה לא חושב שהם לא מחפשים עבודות יותר "פשוטות" כמו מלצרות או משהו בסגנון , הם כן. למה שאיזה בעל מסעדה או באר יקח אותך כשאין לך שום עדיפות על מישהו מקומי שמבין את כל הנואנסים . בכל שנותי בגולה הדוויה מעולם לא פגשתי במסעדות או פאבים מישהו זר ולא רק זה הם גם לא לוקחים אנשים שנולדו פה אבל לא נראים כדנים אתנים לא פגשתי גם כאלו כקופאים בסופר , מבקר כרטיסים ברכבת , נהגי אוטובוס ועוד עבודות שלא דורשות מי יודע מה ידיעת פיזיקה גרעינית. ביננו גם בארץ לא פוגשים הרבה אתיופים או רוסים כמלצרים במסעדות . אתה תמיד יכול לנסות.

ההכנסות אמנם גבוהות יותר

אבל לעיתים קרובות גם ההוצאות, לפחות ברמת שכר המינימום. זה גם משהו לקחת בחשבון אם המטרה היא לצאת עם רווח בקצה השני של החוויה. עם השיקול הזה כחלק מחישוב הכדאיות, אם מה שאתה עושה בישראל זה עבודות במלצרות, אולי תעשה את זה לתקופה קצרה (נגיד 3 חודשים עד חצי שנה, תוך כדי השתדלות להוצאות מינימליות) כדי לחסוך טיפה ואז תנסה לעבור למקום שבא לך, לקחת קורס שפה מקומית ולחפש עבודת שכר-מינימום? הכי גרוע- לא ילך? הרווחת שפה וחוויה, עדיין יצאת ברווח לדעתי. לפני הרבה שנים עשיתי משהו דומה (אך הרבה פחות מתוכנן והרבה יותר מקרי) וזה שינה לגמרי את "מסלול" החיים שלי ואת האופן שבו התבגרתי. בעיני זה מומלץ.

למעלה