עבודה באימון

rafiz

New member
עבודה באימון

אני עובד אימון אחד על חזה, יד קדמית, בטן ורגליים ואימון נוסף על גב, כתפיים, יד אחורית ושוב רגליים. זה טוב סדר כזה או להחליף משהו בין האימונים?

Nut420

New member
סדר טוב

אבל למה רגליים בכל אימון ? בטן אמור להיות בכל אימון, אבל רגליים רק באימון A

עוד

רגליים בתחילת אימון (באימון השני) הייתי ממליץ להחליף רגליים (באימון הראשון) בכתפיים. כפי שכתבו לך - אין צורך ברגליים בכל אימון. אימון A - חזה, כופפי מרפק, כתפיים, בטן אימון B - רגליים, גב, פושטי מרפק.

rafiz

New member
עוד משהו

האימון השני שלי אם כך הוא מאוד קצר. אולי אני אוסיף בטן גם לאימון השני? ולמה רגליים דווקא בתחילת האימון?

עוד

אין צורך בבטן בכל אימון קבוצת שרירי הרגליים הם קבוצה גדולה שמצריכה הרבה אנרגיה לכן נעדיף לבצע אותה בתחילת האימון. שם לב באימון השני יש לך שתי קבוצות שרירים גדולות כלומר יותר סטים !!! האימון השני צריך להיות כמעט זהה לאימון הראשון !

rafiz

New member
שוב עוד

תראה, חוץ מחזה על כל קבוצת שריר אני עובד 2 תרגילים, אולי זה לא הכי אפקטיבי אבל יש תרגילים לשרירים מסוימים שאני לא מאמין בהם ולא חושב שעדיף לעשות אותם, מה גם שיש הרבה תרגילים שעובדים על יותר משריר אחד. ורגליים אני עושה רק 2 תרגילים כי אני לא רוצה כל כך לפתח אותם כמו למשל את החזה או הידיים, אני עושה רק בשביל לשמור על סוג של יציבות בעבודה שלי על כל הגוף. בטן לעומת זאת אני כן רוצה לפתח לכן אני מעדיף לעשות את 2 התרגילים שלי פעמיים בשבוע.

sowhatt

New member
איזה תרגילים אתה מבצע

בעבודה על רגליים? אגב, אני ממליץ לך לעבוד על גב יותר משני תרגילים. בייחוד אם אתה עובד על חזה יותר מאשר כל האחרים [ידיים, כתפיים,בטן...]. קודם כל אימון יתר של חזה על פני גב, [ככה אמר לי מישהו שמבין בנושא של אימונים] עלול לגרום לגוף שלך לנטות קדימה...להיות קצת כפוף... או משהו כזה. חוץ מזה, שמור על פרופורציה... לא טוב לעבוד יותר מדי על שריר מסוים ושרירים אחרים להזניח... המלצה שלי: 6-9 סטים על יד אחורית, יד קדמית, כתפיים. 6 סטים בטן. 12 סטים על חזה,גב. ועוד משהו, אתה יכול לתת דוגמה לתרגילים שאתה לא מאמין בהם ואתה חושב שעדיף לא לעשות אותם? מעניין אלו תרגילים..... אולי הם בעצם כן תרגילים טובים....

rafiz

New member
אז ככה

ברגליים אני מבצע דחיקות בישיבה - עובד על הארבע ראשי, וכפיפות עקבים לתאומים. אני לא חושב שהבדל של עוד תרגיל שזה 3 סטים יותר יגרום לגוף שלי לנטות קדימה או נזק אחר, תקנו אותי אם אני טועה! אני גם לא חושב שאני מזניח שריר כלשהו בגוף. תרגילים של ידיים וכתפיים אני עושה 3 סטים (2 תרגילים כל שריר) אולי אני אעלה ל 4 סטים כדי להגביר את העצימות. על גב אני עובד פולי עליון שעובד כאמור גם על הכתפיים ומתח. לגבי תרגילים שאני לא מאמין בהם, פולי קדמי - כדי להשיג אפקט מירבי צריך לבצע ב 100 אחוז דיוק, אי תזוזה רבה של הגב ועוד דברים שקשים לביצוע. עבודה למשל על יד אחורית עם משקולת מאחורי הראש זה עוד תרגיל שאני לא אוהב לעבוד כי הטווח תנועה שלי לא נקי מספיק. אני אשמח מאוד לקבל ביקורת בונה מכל אחד שמבין.

אז ככה

חשוב לשמור על פרופורציות בעבודה על שרירים. כמו כן ישנם שרירים גדולים בגוף כמו גב וישנם שרירים קטנים בגוף כמו יד אחורית. אין הגיון לעבוד על שרירים קטנים יותר סטים משרירים קטנים כמו כן אם אתה מרגיש שאתה לא אוהב את התרגיל זה אומר בד"כ שהתרגיל "עובד" אבל, ניתן כמובן למצוא הרבה תרגילים שתאהב יותר. המלצה בשורה התחתונה, גב,חזה,רגליים - 8-9 סטים, ידיים, כתפיים 5-6 סטים. בטן כל שני אימונים, 3-4 אימונים בשבוע, פחות מזה לא יהיה אפקטיבי.

rafiz

New member
ולסיום

(או לא) המטרה שלי היא לא לא התנפחות או משהו בסגנון, לזה גם צריך הרי להוסיף תזונה מתאימה ואני רק רוצה לחטב את הגוף ולשמור על כושר בסיסי. ריצות ודברים כאלה אני מבצע בנפרד. אין לי הרבה זמן לעבוד בשבוע בחדר כושר, יהיו שבועות שאני יעבוד רק פעמיים בשבוע כמו שעבדתי בחצי שנה האחרונה ועדיין רואים מעט תוצאות. בגדול אבל, התרגילים שרשמתי הם בסדר או לא? ועוד דבר קטן, באימון של חזה עדיף לעבוד יד קדמית או יד אחורית? או אולי שניהם? או שזה לא משנה? ולמה?

פלטרון

New member
חשבתי שלא רצוי חזה וכתפיים באימון 1

מדריך חדר כושר אמר לי שלא רצוי לעבוד באותו האימון על כתפיים ועל החזה כי שניהם מעמיסים על הכתפיים ( מפרקים ), ולכן רצוי באימון AB שאחד יהיה ב-A והשני ב-B . נשמע הגיוני, לא ? זה נכון ?

עא

New member
באמת לא כדאי

עדיף כתפיים,גב,רגליים ובאימון אחר חזה יד קדמית ויד אחורית. אירובי אפשר לעשות כל יום. אפשר לפעמים להחליף יד אחורית ברגליים.

Nut420

New member
הסדר הכי טוב

לדעתי הוא: (A) רגליים חזה יד קדמית ובטן (B) גב יד אחורית כתפיים ובטן

sowhatt

New member
לדעתי עדיין

השילוב הנכון [וזה מה שאני עושה גם] הוא A: חזה+יד קדמית+כתפיים B: רגליים+גב+יד אחורית

rafiz

New member
רמי

אולי שתהיה פה סגירה סופית. חזה וכתפיים באימון אחד או גב וכתפיים באימון אחד?

פלטרון

New member
רמי - שאלה .. רמי - שאלה ... מקפיץ

נו - אז מה עדיף ... אגב , עד כמה שאני יודע , גם לא מומלץ לעבוד על 2 שרירים "מנוגדים" ( נו .. ברח לי הביטוי .... נו ... פושטים וכופפים , זו הכוונה , כמו יד קדמית ויד אחורית ... ) באותו האימון ... אז רמי - אתה הפוסק . מה אתה אומר ( על השאלה שנשאלה מעל הודעה זו ..) ?

sowhatt

New member
קוראים לדבר הזה [רמי שאלה בפנים]

"סופר סט" אם אני לא טועה. עבודה על שריר ואח"כ על השריר המנוגד לו לכאורה. ורמי , הויכוח עדיין נמשך, ועדיין נשאלת השאלה: כתפיים לשלב באימון חזה או באימון גב, ומדוע?

למעלה