עבודה באילת

MK 18

New member
עבודה באילת

היי מישהו יכול לספר על המגורי עובדים באילת?

matan3000

New member
תלוי איפה אתה עובד

לישרוטל יש את המגורים לדעתי הכי טובים.

KFIRB

New member
כן

מגורי עובדים אילת .... אני מכיר מעדות חיה את מגורי מלונות דן, היתר ברמה אם יורשה לי לומר נמוכים יותר, , אינני אומר שמגורי דן הם הטובים ביותרף, אך ממה שהכרתי מלונות דן (ופוטרתי משם כך שאין לי סנטימנטים אליהם),הם השקיעו לדעתי רבטות בעובד וברווחתו. אך הכל באופן יחסי ... בדן בזמן שהיינו במגורים אחרים עם שנים ושלושה חדרים בדירה היו שלושה וארבעה עבדים בהתאמה. כיום כל המגורים מרוכזים האלמוג אילת ויש בהם חדרים קטנים לשני עובדים חלקם ממ"ד וחלקם עם מרפסות.. שאר המלונות לא נעים התבלבלו בין עובדין, עבודה לעבדות ועבדים ומאכלסים בידרת שלוש חדרים בין שמונה לעשר עובדיןם... בפתאטאל התנאים דיי דומים לדן , אם כי הצפייפות של בית אורן קצת יותר גבוהה מאלמוג... בכל אופן בהצלחה

MK 18

New member
איך החדרים מאובזרים?

מה כדאי להביא מהבית? חייבים שותפים? יש אופציה להוסיף כסף ולקבל חדר לבד? מה עשית בדן? איך השקיעו בעובד?

KFIRB

New member
אוקי תשבות

התשובה תהיה אך ורק למלונות דן ולא לשאר המלונת אם כי אני מרגיש וטוחושב שהדברים דומים ... יש לציין כי חלק מהדברים השתנו מאז כי עברה בכל זאת שנה וחצי ואז הדברים היו ברובם בתהליך של התהוות... ציוד: בכל חד יש שני מיטות,מדפים, ארונות (כל עובד ארון), מיקרוגל, קומקום ,כיריים חשמליות , ומקרר, מלקקחון בתוך הידרת חדר.. הבעיה איא בעיקר בהמטבחון הוא חלק מהדיקרה ולכן הבישולים לא תמיד מאויירם ורבים מהפעמים שישנים איתם וכמובן קולט אדים מזגן וטלויזיה עם שלושת הערוצים הממלכתיים. שתי כיסאות ושולחן את מקבלת שתי ציפוית או ציפית וסדין, בחורף מקבלים גם שמיכות בהתאם לצורך כרית וצייפית לכרית וכמובן מגבת ...(אני אישת לא קיבלתי אלו שאחריי קיבלו).. מה להביא, טייפ או מע' מוסיקה אם את צריכה, חשוב מאוד להסדיר שירותי בריאות (שלא נדע מצרות), כבר שאת מגיעה לאילת כי רופאת האורחים בכללית 0וגם בשאר הקופות לא אותו דבר), היא עמוסה מאוד ואני חושב שכתושבת אילת את זכאית לטיפול טוב. להוציא כרטיס תושב אילת. הסעות ללא תשלום מהעבודה לבית ולהיפלך. לגבי אלמוג - ההתהוות בזמני הייתה קפטיריה מעולה , ובריכה תוכנן מועדון ריקודים וחדרר כושר.. שותפים - נק' כאובה וטובה , יש חובה לכל ימי שגר במגורי העובדים לאכלס שותפים וזה חלק מן החוזה , זה הכאובה אך הטובה, אצלנו רוב השותפים הסתדרו אחד עם השני, לי יצא לגור מס' שבועות בתהליך המעבר הייתי ללא שותפים, אך הם הגיעו , צוות המגורים בדר"כ מתחשב בבקשות ובעיות שקורות החל מהפסקות חשמל בדיוק כשצריכים להתקלח אחרי יום עבודה מפרך בלילה קצר ועד לנייר טואלט, החל מהתאמת עובדים לילה ויום ועד למריבות בין שותפים ושכנים וקרו בימיי שראיתי החלפות הבתוך המגוריים. חשוב חשוב חשוב , בדן אומנם בזמני לא הקפדו על זה אך בשאר המלונות שמעתי שמקפידים על זה וייתכן גם בדן כיום, חשמל עד 50 או 100 שח לחודש לכל דייר!!!!!! שימו לב לדוד בחורף ולמזגן בקיץ (בחורף צריך מזגן רק לילה לפני השינה בהחלט לא לישון איתו!!!!) הכוונה להשקעה בעובד הייתה למה שמגורים מכלים בדירה אך יש לי כמה דברים לומר על השקעה בעובד:* * השעות מטורפות * ההסכמים הקיבוציים של המלונות בכלל ושל אלו באילת לא קבילים מבחינת החוק לכל מה שקשור לשעות עבודה למלצרים ועובדי מזומ"ש עובדים במשרות מפוצלות.. *קיים ניצול מחפיר של חוסר הידע של הצעירים שכן המהנלים שם מתייחסים לעובדים כאל מובן ממאליו והם נותנים לך הרגשה שאת צריכה להודות על כל דבר שהם נותנם לך.. * הפסקות לא מתוקצבות בשכר ואת אפיול צריכה לשלם עליהן מחיר סמלי של ארוחות.. *ארוחות* 3 פעמים ביוןם, אורוחות סה"כ טובות רק שכל הזמן אותו אוכל זה מביא לפעמים לריוויון ושובע מה שקורה לאחר מס' ארוחות צבאיות.. *סביבת המלון מאוד לחוצה!! ותקחי זאת בחשבון, המנהלים ברובם לא רואים בעוב דאדם אלא כמכונה שיש לה מטלות וחייבת לעמוד בהן!!!. *מס' שעות ארכוות מאד 8-12 שע ואפילו 17-19 אך אני חייב לומר מניסיון זה לא יתבטא בשכר ולו בגלל שהשעות הנוספות יתקזזו עם שעות החלקיות שיכריחו אותך לא לעבוד כדי שהשעות הנוספות ישלימו ליום ..פשוט חוצפה!!!. אני הייתי מזנונאי בחד"א של אחד מהמלונות וחוויותי בסופו של תהליך לא הייתי ממליץ על חוויה זו.. היום סיימתי עבודה שאומנם לא הכי אהבתי אך נהניתי בה ובעיקר בגלל המנהלים ואנשי המחלקה והיה לי עצוב לעזוב מחלקה , המחשבים , הלקוחות ובעקר האנשים... הלקוחותבטלפון היו מכל המינים, במלון ראיתי לנגד עיני בהמות שבאות לטרוף את האוכל ואין להםן כושר התאפקות.. כגון : לא אפשרו מס' פעמים לקחת צלחותאו שלים אותם במקומם.. תראי מצפים ממך לכל מטלה ולאפס מנוחה היה איסור לשבת במשמרות והיינו צריכים לעמוד כל המשמרת ובמזן שאין מהלעשות, נמצאה עבודה..ולא משנה איזו עבודה..

MK 18

New member
תודה רבה על התשובה

עוד שאלה קטנטנה איך מוציאים כרטיס תושב אילת?

urieven

New member
חייב לגור באילת 3 חודשים רצוף

אחרי שמופיע בספך של התעודת זהות את אילת כמקום מגורים, אחרי 3 חודשים את יכולה להוציא תעודת תושב שנותן לך הנחות במסעדות, טיסות וכו'

KFIRB

New member
כמו שנאמר עם הערה אחת

חיילים משוחררים מקבלים במיידית לאחר שינוי כתובת בת.ז. תעודת שחרואאוישר העסקה

MK 18

New member
ואם אתה מתגורר במלון?

אז אתה נותן את הכתובת של המלון?

KFIRB

New member
ראשית לא גרים במלון!!!

אלא במגורי עובדים שמרוחקין ממנו!!! וכן נותנים את מגוררי העובדים שגם הם דירות בובתים ומהווים כתובת לכל דבר, ומשררד הפנים באילת , בגלל שהיא כל כך קטנה מכירים את כל מגורי המלונות על כתובת ו הדואר שלהם..

KFIRB

New member
נכון

אך עדיין מדובר בכתובת לכל דבר לדוגמא מלון פלאס שהיום הוא מגורי עכבודין יהיה רשוםן מלון פלאס, רח' ששת הימים.... מס' דירה מס' אילת מיקוד...

MK 18

New member
פרוייקט אלמוג

למישהו יש מידע על המגורים בפרוייקט? איך האיזור? איך החדרים? במה הם מצויידים?

KFIRB

New member
כל מה שכתבתי לריק?

זה מתייחס אך ורק לפקרוייקט זה!!! מגורי דן הם נמצאים בפרוייקט אלמוג והיו הראשונים שאוכלסו שם!!

MK 18

New member
אה סבבה..

לא שמתי לב שמה שכתבת קשור לפרוייקט אלמוג החדר הוא לזוג, נכון? זה חלק מדירה? באיזה איזור באילת זה נמצא?

KFIRB

New member
אני מרגיש

שאת נורא חוששת ולא ברור ממה.. את שואלת המון שאלות טכניות לפני שנסעת, אולי כדאי שתסעי ותתרשמי, ואגב לא כדאי לבחור עבודה לםי המגורים כי השכ"ד באילת הוא נמוך ותמיד ניתן למצוא כמה חברים ולשכור יחד דירה מחוץ למלון. לשלאותייך, יחידות הדיור באלמוג הן מורכבות מחדר. לחדר יש דלת פלדלת הפונה למסדרון של דירות חדר כאלו. החדר הוא לזוג. כמו כל מגוריי העובדים המגורים נמצאיןם בתוך אילת למעלה. פרוייקט אלמוג נמצא בין מכבי האש ומד"א מול האוניברסיטה בן גוריון, בסוף שד' התמרים. הוא כמו שאר המגורים לא נגיש לעיר ויש צורך בנסיעה.

למעלה