עבודה באוסטריה

עבודה באוסטריה

קראתי שבגרמניה צריך הסמכה מיוחדת לכל מקום עבודה. האם כך זה גם נהוג באוסטריה? אשמח לקבל מידע בנושא.

גוזליה

New member
לא כלכך הבנתי את השאלה...על איזו הסמכה מדובר

ולאילו מקצועות הכוונה?

הכוונה שלי

שלפי מה שסיפרו לי- בגרמניה אפילו בשביל להיות קופאית בסופר צריך לעבור קורס מיוחד וכן עבור כל עבודה אחרת. האם מישהו יודע אם כך זה גם באוסטריה? (אנחנו מתכוונים לעבור לשם)

TrigATUSA

New member
שמועה מוזרה ולא נכונה

אבל את דוברת גרמנית? הייתי דואג לזה לפני שהייתי דואג להסמכה

כרמית75

New member
לא שמועה אבל בהחלט הזוי

בגרמניה שמים דגש עצום על הכשרה מקצועית ואכן כדי לעבוד בסופר או כמלצר או כל משרה אחרת שבארץ נראית טריויאלית לחלוטין, צריך לעשות קורס הכשרה (Ausbildung), שנמשך בדרך שנתיים-שלוש. רוב ההתמחות נעשית בעבודה מעשית (במשכורת אפסית או סמלית בלבד) ויום עד יומיים בשבוע לומדים. קצת שונה לאקדמאים, אבל גם ברמה הזאת, כמעט אין כזה דבר ללמוד מדעי המדינה ולא לעבוד בממשל או ללמוד כלכלה ולעבוד בתחום שאינו קשור בפיננסים. פשוט לא מקובל בגרמניה שבן-אדם מסוגל ללמוד on the job או שילמד תחום אחד וירצה לעבוד בתחום אחר. יש כמובן יוצאים מן הכלל, אבל לא הרבה :). לגבי השפה - צודק בכמעט 100%. אפשר להסתדר בלי גרמנית, אבל מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד קשה.

TrigATUSA

New member
אני לא יודע מה מקור הקביעות מרחיקות הלכת שלך

אבל אני מכיר כמה וכמה אנשים שלמדו תחום אחד ועבדו בתחום שני בגרמניה, כולל משרות "מורכבות" כגון מלצרות אז מה? עשו להם תנאים מיוחדים?

כרמית75

New member
הקביעות שלי לא מרחיקות לכת

אני גרה ועובדת במינכן ומשתפת מנסיוני האישי. כמו שכתבתי, יש יוצאי דופן, אבל כאמור, לא הרבה. קיימים דיונים נרחבים בנושא בפורום תרבות גרמניה שיאששו את מה שאני אומרת.

TrigATUSA

New member
הלינק הבא מהפורום שציינת סותר את מה שאמרת

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=996&MessageId=134754874 ואת אפילו משתתפת בשירשור... אבל לא נורא, אני לא כועס שלא טרחת לחזור לפה ולתקן את עצות האחיתופל שנתת במסווה של "מישהי שמבינה"

TrigATUSA

New member
אני דווקא עושה טעויות כל הזמן

אבל טורח לתקן את עצמי כשאני מגלה שאני טועה, לטובת מי שעלול לעשות החלטה לא נכונה בעקבות מידע לא נכון אין צורך לעשות פוזה של קדוש מעונה, אבל אולי זה יותר קל מלהודות בטעות

buffer

New member
אני לא מכיר את אוסטריה

אבל בהולנד צריך לדעת הולנדית וזהו. כמובן שיש מקומות שמכשירים אותך לתפקיד, כולל תפקידים מסויימים בסופרמרקט, אבל זאת לא דרישה שמטרתה למנוע מאנשים לעבוד, אלא רק שהעובדים ידעו איך לעבוד בהתאם לסטנדרטים של הרשת.

אספרסו2

New member
וזאת הסיבה שבהולנד

הרבה אנשי מקצוע לא שווים את הניר שעליו הם כותבים את החשבון המנופח שלהם.

buffer

New member
כמו בארץ, ובהרבה מקומות אחרים

בקורס של חוקי האיחוד האירופי שאני לוקח הוזכר מקרה שאיזה בנק איטלקי חיפש עובדים דוברי איטלקית וגרמנית. דרישה לגיטימית לכל הדעות, רק שהאיטלקית דרשו שידיעת האיטלקית תוכח באמצעות תעודה ממוסד מסויים בעיירה מסוימת באיטליה. ביהמ"ש קבע שזה לא חוקי, ואסור להגיע בא"א את אפשרויות התעסוקה בגלל תעודה. כמובן שניתן לדרוש דרישות הגיוניות, אבל אסור להגביל אנשים בתואנת שווא שמדובר בהסמכה רלבנטית כשבעצם הם סתם גזענים או חשוכים.

למעלה