עבדים לזמן?

עבדים לזמן?

האם שעון הוא מוצר אנטיפטי- שממכר וגורם לנו היות עבדים לזמן ולמקום ותמיד לחשוב כאילו אנחנו רוצים להגיע לאיזה שהו מקום. מה שלא. אבל לעומת זאתחשוב לזכור שבלי שעון לא היינו יכולים למצוא מן "מכנה משותף" שהוא הזמן. כמובן שהשעון הביולוגי חשוב יותר אך אין להתעלם מהשעון על היד.

dorrn

New member
יש שיר קצר כזה מהשירה העברית

בימי הביניים,של רבי יהודה הלוי אני חושב: "עבדי זמן עבדי עבדים הם,עבד ה´ הוא לבד חופשי. על כן בבקש כל אנוש חלקו,חלקי עם ה´! אמרה נפשי" זה מדבר על זה שהאנשים הלכאורה חופשיים הם עבדים לתענוגות העולם הזה בעוד שהאנשים שעובדים את ה´ ומקיימים את מצוויתיו הם החופשיים האמיתיים.סתם הזכירה לי את זה ההודעה הזו.

רעות כ-ץ

New member
אני מודה לך על האנקדוטה!

זה ממש שיר מקסים בעיני, גם מבחינה פואטית ולירית וגם במינימליזם המגניב שלו. וגם המסר שלו מענין ברמה הפילוסופית. זהו.

^Meri^

New member
רק רציתי לציין...

שהמחאה הקטנה שלי כנגד לעבדות הקטנה אך מאוד גדולה שתיארת, מבוטאת אצלי בהתנגדות ללכת עם שעון, ועקב כך איחורים בלתי פוסקים... אבל כמה שאני מנסה לא לתת לזמן להשפיע על חיי, הרי לא הייתי רוצה לאחר לפעולה ולהפסיד אותה:)

Fonia

New member
טיק טוק טיק טוק

לא להיות עבד לשעון??? מחאה נגד הזמן??? לא ללכת עם שעון מתוך אידאולוגיה? הייתי רוצה פירוט על זה. בני האדם חילקו את את סיבוב כדה"א סביב עצמו ל24 פרקי זמן קבועים (ממניעים מתמטיים) ויצרו שיטה בה לא אומרים "אני אפגוש אותך בשעת הדמדומים", אלא אומרים "אני אפגוש אותך בשש וחצי". איך אפשר להיות עבד לשעון? אתם מורדים בשיטה של מדידת הזמן?

א.א.אפל

New member
לא מחאה נגד הזמן

אבל מניסיון עצמי ואפילו מתוך הגיון, כשיש לך שעון יד אתה מסתכל עליו הרבה יותר משאתה באמת צריך. הזמן אכן קיים, ואני אכן קובע דברים בשעות מסויימות- אבל לא נלחץ ואין לי גישה מהירה אל מד-הזמן שנקרא שעון. חוץ מזה שהשיטה של מדידת הזמן היא דבילית לגמרי, ואפילו לא נכונה: משך יממה ארצית (על כדור-הארץ) הוא 23 שעות ו-56 דקות בערך, אולי דקה יותר או פחות, מה שגורם לעיוות משני של הזמן ומתוקן ע"י הוספת ה-30 לפברואר כל 4 שנים. ופרט מעניין אך לא שמיש לחלוטין נוסף הוא זה שבנוגה משך היממה הוא 24 שעות בדיוק. פעם הבאה שתיתקעו שם... זמן גלובלי עכשיו!!

Fonia

New member
ושוב

"קובע דברים בשעות מסויימות- אבל לא נלחץ" - אז אתה מאחר לפגישות? יותר טוב? אין שום סיבה להלחץ מהזמן בגלל שיש לך שעון. שעון על היד מהווה גישה מהירה ל"מד-זמן" בלי לרוץ ולשאול אנשים. אתה לא עבד של הזמן אם אתה לא נותן לו להעביד אותך, ולשעון אין שום קשר לזה. הצעד שאתם נוקטים בו סתם גורם לכם לאחר לפגישות. או שגם זה צעד אידאולוגי... "שהשיטה של מדידת הזמן היא דבילית לגמרי" - לא על זה הוויכוח, אבל זה עדיין כיף: אני חושב שהעיוות נוצר מאי-דיוק במדידות בזמן שקבעו את השעון. היממה מחולקת ל24שעות בגלל שזהו מספר עם הרבה גורמים מחלקים (2,3,4,6,8,12) ולכן יותר נוח לעבוד איתו. גם שישים דקות יש להם הרבה מחלקים (2,3,4,5,6). זמן גלובלי לא יעזור, כי בשתיים בצהריים פה תהיה שמש, ובארה"ב יהיה חושך, מה שיצור בלבולים ואי-נוחיות אף יותר גדולים.

א.א.אפל

New member
נכון... וגם פלאפון

אצלי לא תמצאו שעון על היד או פלאפון בכיס. הזמן משרת אותי, לא להפך. חוץ מזה, שיש משהו רומנטי בלשאול אנשים מה השעה.

א.א.אפל

New member
לא נעלבתי אבל...

על מה התלונה? או שפשוט נזכרת שיש לך פלאפון צמוד, אז בעצם כן יש לך שעון זמין?
ואם כבר מדברים על שעונים והודעה בלי דיון ובלי אידיאולוגיה, לאורי גרופל יש את השעון הכי מגניב בתנועה.

^Meri^

New member
לא זאת לא התלונה...

למען האמת מעולם לא התלוננתי... פשוט ענין הרומנטיות שהודעתך הקודמת היה מעט תמוה בעיני, זה הכל.. לא נכנס לדיון פה על דברים כאלה נכון? אתה יודע שזה באמת לא היה אישי... וחוץ מזה, אני חושבת שאני גיליתי את השעון שלו לפני כולם ואכן הוא שעון מעורר קנאה:)

^Meri^

New member
אולי אם תסביר לי מה כן, יהיה לי

יותר קל להסביר לך מה לא... לא עברו הימים של..בא לי להתחיל איתה בואו נשאל מה השעה?! וגם אז לא היה בזה שום דבר רומנטי מלבד משפט פתיחה מאוס... אם אתה כל כך רוצה עזרה במשפטי פתיחה, למה שלא תנסה:היי..אני אוריה..אני מפריע לך? תאמין לי, אם תמצא חן בעיני הנערה, זה יהיה הכי חינני שאפשר...פשוט ואמיתי... איזה דיון עמוק יש לנו פה...:)

למעלה