עבדים היינו...

seaגל

New member
עבדים היינו...../images/Emo162.gif

"סביב שולחן הסדר אנו נוהגים לומר שעבדים היינו, ועתה אנו בני חורין, עד כמה המשפט הזה אכן מתאים למציאות שבה אנו חיים כיום. מי מאיתנו יכול כיום לבוא ולומר שהוא חש בן חורין, כאשר ברור לכולנו כי אנחנו עדיין עבדים, עבדים של הרצון לקבל, עבדים של הרדיפה אחרי הכסף, של הרדיפה אחר הכבוד, אחר השכלה ואחר אינסוף תענוגים שאנו משתוקקים להשיג, בכל רגע נתון בחיים. יצאנו ממצרים לפני כמה אלפי שנים, אבל אנחנו עדיין עבדים בתודעה. המרנו את החומר והלבנים בעבודה לחומר מסוג אחר..(חוכמת הקבלה)" ומה אתכם אתם מרגישים עבדים או בני חורין? לקראת פסח השנה איזה שיעבוד הייתם בוחרים לשחרר מנפשכם?

sשיר

New member
../images/Emo156.gif

בגלל שאני מקיימנית הבטחות מדופלמת וגם בגלל שאין לי כח לנקות יותר
אני מנסה (עושה עושה) לענות- חשבתי על זה בידיוק אתמול שלא משנה מה, משהו בנו תמיד ישאר משועבד אולי כי זה חלק מהאופי שלנו כבני אדם, להישאר משועבדים למשהו מסויים, לא משנה כמה אנחנו שואפים לחופש. ותמיד נשאף ליותר חופש מזה שיש לנו. אני עצמי משועבדת לאוו דווקא לחומר [גם, אבל לא רק] אלא יותר לדברים פנימיים [פחד, ציפיות] ובעיקר משועבדת לדרישות וציפיות של החברה אז לשאלה, לא - לא מרגישה בת חורין בכלל, לפעמים מרגישה יותר מידי עבד של משהו לא ברור בכלל, אפילו לא בטוחה של מה. השנה מקווה לשחרר את עצמי מהפחדים, לצאת לחופשי מהם, להפסיק לעבוד אותם ועל פיהם.. לא יודעת אם עניתי בכלל על השאלה אבל זו היציאה מעבדות לחרות שלי השנה אמן
חזרתי לנקות

johnnygirl8

New member
וואו.

פשוט וואו. אני חושבת שיש לתחושת העבדות הזו שבי חלק מאוד גדול לחוסר הזה שאני מרגישה כל הזמן, לריקנות. כי תמיד, לא משנה מה, בכל מקום שאני הולכת אני מרגישה שאין לי מפסיק חופש. רק המילה מעבירה בי צמרמורת - חופש, חופש, חופש. וכבר אני מדמיינת מקום אחר. כמו תמיד. נסחפת עם הרגשות. עפים שם ומדלגים ועירומים והכל הרבה יותר מחודד - הריחות, הצבעים, המגע. אוף. קשה לי עם השאלה הזו. יש כל-כך הרבה דברים שצריך להשתחרר מהם. אנחנו חיים בחברה כל-כך חונקת.. ואם אתה לא עונה בדיוק עם כל הדרישות ואתה לא "נורמלי" (ומה זה בכלל נורמלי?) אז זהו. אתה גמור. אתה עוף מוזר. אתה אף-פעם לא יכול להיות באמת מי שאתה בלי איזו הרמת גבה (במקרה הטוב) והמצאנו לעצמנו כל-כך הרבה דברים כדי להיות משועבדים. כאילו אנחנו ממש נהנים מזה. לפעמים נדמה לי שבלי השעבוד הזה אנשים היו משתגעים. כי פתאום הם היו צריכים להתמודד עם עצמם, עם מי ומה שהם ולחשוב. ולהבין. ולהחליט. ולבחור. אנשים שכחו איך לעשות את זה. פשוט שכחו. אין להם מושג בכלל שזה אפשרי וקיים. אני בכל אופן מנסה ומשתדלת עד כמה שאני יכולה לחיות את החיים שלי כבת חורין. וזה מאוד קשה וכמעט בלתי אפשרי בעולם שאנחנו חיים בו כיום.. כי האמת היא שכולנו משועבדים. אבל אני עדיין מנסה. וממשיכה לנסות כל הזמן. זה חלק מהמסע שלי. אני חייבת להרגיש חופשייה. חייבת. לפחות יותר מעכשיו. כרגע אני בוחרת לשחרר ממני את הקולות של המחלה (הפרעת אכילה, כבר אמרתי..). די, הם כבר לא חלק ממני. הם כל-כך כבלו אותי, הכאיבו לי, גרמו לי להיות משועבדת למחלה הארורה הזו. אני מרפה. אני לא שם יותר. חופשיה לפחות מזה... יום נפלא שיהיה :)

ה מוזה

New member
תשובות ../images/Emo159.gif

ומה אתכם אתם מרגישים עבדים או בני חורין?
יצאתי ממצרים וחשבתי שהנה אני חופשיה עצמאית בת חורין אמיתית אבל ככל שהזמן חולף לו מתבררת לה גודל האשליה .כן אשליה ותו לא אומנם עצמאית אבל לא בת חורין ,את עבודת הפרך הפירמידות ופרעה החליפו אחרים ועל זה נאמר "אין חדש תחת השמש " בלי שהרגשתי החלפתי את סיר הבשר בש"ח,ואת פרעה באדון פחד,ואת החירות איבדתי אי שם בין אשליה לאשליה ."מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות "?
לקראת פסח השנה איזה שיעבוד הייתם בוחרים לשחרר מנפשכם?
היית בוחרת לשחרר את הפחדים והספקות הפנימיים ואם אפשר אז לשחרר את נפשי מקולות עבר ואתמולים ,לחיות כל יום חופשיה מכל הדים מהעבר תודה על ההודעה הנפלאה הזו

עבד אני כבר לא

יש לי את הבחירה האם להשתעבד לדבר זה או אחר מה שלא היה לנו במיצריים במיצריים היינו חייבים לעשות היום לא

הרמינה 1

New member
מבינה מה אתה אומר, אבל...

הלוואי והדברים היו כל-כך פשוטים. זה נכון. יש לנו את היכולת לבחור. אבל האם אנחנו תמיד מצליחים לעשות את זה? האם לפעמים אנחנו לא עבדים של אותם דפוסים מוכרים, שמהם כל-כך קשה לנו להתנתק? לפעמים נדמה לי שדווקא הידיעה שיש לנו את האפשרות לבחור, עשויה להוביל לתסכול ואכזבה עצמית בחומרה קשה אפילו יותר, כי זה ממחיש לי עד כמה לא הצלחנו לעשות את "הדבר הנכון", למרות שיכולה הייתי.

הרמינה 1

New member
השעבוד והבקשה שלי ../images/Emo204.gif

הייתי רוצה להשתחרר מההשתעבדות שלי לעבר. להשתחרר מהאידיאליזציה שאני עושה לו. להשתחרר מ"תורות זהב" מדומיינים. אני רוצה להשתחרר מהמסלול שבו העבר קובע לי את העתיד, ובדרך אני מפספסת את ההווה. רוצה להיות בת-חורין בתוך הכאן והעכשיו. רוצה להצליח to let go

seaגל

New member
../images/Emo162.gif

משחררת את עצמי ממני מכל הקולות והמסגרות האמירות והאמיתות שבניתי משתחררת כמו מנשל נחש לקראת בריאה מחודשת עם קולות חדשים נקיים טהורים קולות בלי עבר בלי עתיד הקולות שלי עם עצמי עכשיו....

linu2

New member
set me free

שישחחר אותי, שיניח לי, שייתן לי לחיות את החיים שלי. שיבין שכבר טוב לי בלעדיו ושאם הוא אוהב אותי באמת הוא צריך להפסיק להפריע לי. יש מישהו אחר שעושה אותי מאושרת אז שלא יהרוס לי את ההזדמנות הזו להיות מאושרת. אני רוצה להרגיש את ההקלה הזו. להיות חופשייה. אולי הפסח הזה יוציא אותי לחירות. אמן

למעלה