ס
סוף....

fresh mishmesh

New member
וגם לתלמידים יש סיבה לגיטימית לשבות

נכון, המטרה של המורים נעלה ומחייבת תמיכה כלשהי, גם אם מינימלית מצד התלמידים מצד שני- אי אפשר המאבק של המורים יתקיים על חשבון התלמידים... תחשבי שבתור י"בניקית היו מבטלים לך את הטיול השנתי בגלל השביתה של המורים- טיול שכולם מחכים לו, טיול של חוויה, טיול של פעם בחיים- הטיול האחרון! אם אני זוכרת נכון לך כבר היה טיול, אבל יש בתי ספר שעוד לא היה להם, והתבטל להם הטיול בגלל שביתת המורים... זה כן נראה הוגן? ולא רק טיולים שנתיים, אלא גם גדנ"ע, ימי סיור לימודיים (שבתכל'ס הרבה פעמים הם בשביל להעמיק קצת את הידע בחומר ולא סתם בשביל הפלצנות) וכל דבר בעצם שמצריך יציאה מבצפר... אז כן, בעיני- השביתה שלנו היא מאוד לגיטימית... ואגב שי- התלמידים לא נלחמים במורים. הם נלחמים בעובדה שאין טיולים, סיורים, גדנ"ע וכו' בגלל השביתה של המורים. הם לא הפנו נגדם את המאבק... המורים יכולים לשבות בדרכים אחרות ולא חייבים לעשות את ההשבתה שלהם על חשבון התלמידים

kedeman

New member
אוקיי

איזה דרך נוספת יש למורים להפגין חוץ מלשבות?

fresh mishmesh

New member
הממ...

יש דבר מאוד פשוט בימינו שנקרא להפגין תתפלא כמה משתמשים בו שנית, לא אמרתי שלא ישבתו- רק שלא ישבתו על חשבון התלמידים... ויש דרכים לשבות ולא לבטל טיול שמחכים לו בערך כל התקופה שאתה בבצפר

kedeman

New member
הם מפגינים

שביתה זה סוג של הפגנה ככה שמים אליהם לב וכל דרך שיש למורים להפגין ככה שגם ישימו לב אליהם תפגע בתלמידים אז את יודעת מה? נכון, אני לא אשם וגם לא אף תלמיד אחר וזה לא הוגן שמבטלים את הטיולים (מה גם שהם נחשבים תוכנית לימודים נוספת - שמשלמים עליה בנפרד) אבל אני מסוגל להבין מה הבעיה של המורים ד"א היה כתוב בכל החדשות שבמעברות שובתים משום מה אצלי בבית ספר לא שמעו על זה!!!!!! חוצפה.....

על הבצפר שלנו הודיעו בחדשות

שהוא שובת.. אבל לא שבתו אלינו.. זאת דוגמא (גילי) שהמורים אכן לא שובתים.. הם חייבים.. נכון, הם חלק מהמערכת.. אבל עובדה.. אצלינו לא שבתו.. =\

just stav

New member
תראי..

לפעמים אין ברירה... כל דרך שהמורים ימחו תפגע בתלמידים, כי ככה זה במקצוע שלהם. וכשהבחירה היא בין לא לצאת לטיול שנתי לבין לבטל שעות של לימודים (למשל), עדיף את הטיול. לא משנה מה המורים יעשו התלמידים יכעסו. או שפוגעים להם בטיול, או שפוגעים להם בסיכויי ההצלחה בבגרות, או שפוגעים בהם בכל דבר אחר. אולי במקום שהתלמידים ימחו נגד זה שאין טיולים, הם יתארגנו יחד עם המורים וימחו איתם נגד כל הקיצוצים האלה. תחשבי על זה, כל קיצוץ קטן פוגע בתלמידים. מורה לא יכול לתת את המקסימום כשהוא כל הזמן שקוע במחשבות על איך הוא יצליח לגמור את החודש, או מה יקרה כשהוא יצא לפנסיה. גם ככה מורים בקושי מרוויחים, אז את בטח יכולה לתאר לעצמך כמה הפנסיה שלהם קטנה. אז עוד לקצץ אותה?? זה לא הגיוני! יש כל כך הרבה אנשים במדינה (ואני מרשה לעצמי גם לשים דגש על הממשלה) שמרוויחים הון ויש להם פנסיה ענקית, ולהם קיצוץ קטן לא יפריע. לעומת זאת, כל קיצוץ קטן אצל המורים הוא מאוד מאוד גדול. חבל מאוד שלתלמידים קשה לראות מי פה ה"אויב" האמיתי, כי זה בטח לא המורים.
יום טוב לכולם Love סתו

fresh mishmesh

New member
...

שוב- התלמידים לא מפגינים נגד המורים... משום מה קשה לאנשים לראות את זה... התלמידים מפגינים ומוחים נגד צורת ההשבתה של המורים... התלמידים לא רואים במורים "אויב" והם אמרו את זה במפורש כמה וכמה פעמים. הם פשוט חושבים שהמאבק לא צריך להיות על חשבונם, ואת יודעת מה? אני מסכימה איתם... תגידו שזה אנוכי ואגואיסטי לחשוב על הטיול השנתי שלי כשלמורה שלי אין כסף לקנות לחם (והם רחוקים מהמצב הזה), אבל אני חושבת ככה... המורים יכולים למחות בצורות שונות ומשונות, וכל עוד זה לא יהיה על חשבוני- אני מוכנה להצטרף אליהם ולעזור להם במאבק. אבל לא ככה... 'צטערת.

just stav

New member
אוקיי

נכון שזה ממש חבל שאנחנו נפגעים מהשביתות האלה (ותאמיני לי שגם אני נפגעת), אבל איך עוד המורים יכולים לגרום למישהו להתייחס אליהם? אם הם ילכו להפגין מול משרד ראש הממשלה ביום החופשי שלהם? רעיון נחמד בתאוריה, אבל בתכלס זה לא יזיז לאף אחד, ואת זה אנחנו כבר יודעים מניסיון קודם. המורים מנסים ליצור הרבה רעש כדי שאולי מישהו שם למעלה יקשיב להם קצת. וגם צריך לזכור, שזה לא שהמורים החליטו לבטל את הפעילויות מחוץ לבית הספר- הם חלק מארגון וכשהארגון מחליט אין להם ברירה. לאף מורה אין בעיה לצאת לטיול שנתי או סיור עם תלמידים, פשוט אסור להם. אם כמה שחבל לי על הפגיעה הזאת בתלמידים אני באמת לא רואה דרך יותר טובה בשביל המורים למחות. אם את כן אז תציעי, אני בטוחה שזה יתקבל בשמחה. אף מורה לא רוצה להתמודד עם כיתה של 30-40 ילדים צועקים עלוי כי ביטלו להם טיול.
יום טוב לכולם Love סתו

וזה עוד פאק- יצא לי לשמוע מהמון

מורים שהם לא היו רוצים לשבות, אבל כחלק מהארגון שלהם- הם חייבים. דיברתי על העניין לפני כמה חודשים עם מורה אחת, שאסור היה לה להחזיר לנו עבודות ומבחנים או להגיש ציוני מחצית (בגלל זה גם קיבלנו את התעודות מחצית באיחור של שבוע- המורים הגישו ציונים יום- יומיים לפני החלוקה וכך המחשב נפל) ושאלתי אותה- איך זה שבתור חלק מהארגון הזה שלא מסכים עם ההתנהלות של הארגון, וידוע לכולנו שהיא לא היחידה שלא מסכימה עם העניין, היא ממשיכה לעשות מה שאומרים שם ולא מנסה להביע שם את דעתה ולשנות משהו אולי.. הרי היא חלק מהארגון כך שיש לה את הזכות להביע דעתה. ובקשר למה שאמרת על המשכורות הנמוכות של המורים: הידעתם שרוב המורים בארץ חיים על שכר שקרוב מאוד לשכר המינימום (מרוויחים 9,000 שקלים בחודש ברוטו!) בעוד אנשים כמו האחראי על הנוי בעיריית בני ברק מרוויח כ-30,000 ש"ח ברוטו בחודש?! יש גם את העניין של הקיצוצים- איך נראה לכם שאפשר לנהל שיעור ולהגיע באופן אישי אל כל תלמיד בכיתה של 30-40 תלמידים?! יש המוני כשלונות במערכת.. בכל מיני תחומים.. ועדיין לא התחלתי על תופעת האטימות וחוסר האנושיות אצל מורים בימינו, כי זה כבר כשל אנושי של בני אדם שהולכים ללמד ו'לחנך'.. לא לעכשיו. (ההודעה הזאת נראית נורא מבולגנת.. בהצלחה לכולם בלהבין.) (אני הולכת לישון).

רותם.. אמרתי לך ואגיד זאת שוב

תשתקי ותיהי כבשה!! תפסיקי להבריח אנשים נחמדים! אז שששששש..

s h e e p i t

New member
דבר ראשון אני לא מבריחה אנשים...

טוב אולי הברחתי כמה.... ודבר שני מאיפה לך לדעת שמורן הוא אנשים נחמדים ?

כי..

כשאמרתי שאין פה אנשים הוא הגיב ואמר לי שהוא פה ואפילו נתן לי משהו לעשות באותו זמן.. כדי שלא ישעמם לי.. אז זה אנשים נחמדים?! יופי? יופי!

s h e e p i t

New member
עדיין לא הבנת....

הוא לא אנשים.... סתם איש... גם כן גרעינר בלב שרון...סתם סנובים...

אגב!

את לא יודעת מה הפיצולים שלו אולי הוא כן אנשים ולא איש! תיזהרי! הם יעלבו!! זה באמת לא יפה!

למעלה