סתם תוהה

Master Answer

New member
סתם תוהה

נכון מאוד הכיבוש הוא משחית הכיבוש הוא רע הוא בלתי מוסרי והוא נוגד את כל כללי זכויות האדם ולכן חובה לצאת כנגדו אך אנא הסבירו נא לי דבר אחד הכיצד עם אשר מתאונן על עוול שנעשה לו ושאינו צודק מבחינתו מצליח להצדיק הרג של בני אדם חפים מפשע בפיגועי טרור ולגרום לעוולות בצד השני. האם אין כאן סתירה אשר נגלת לנגד עיננו עוול תחת עוול איפה אמת היסוד? צדק צדק תרדוף

PROJECT:2501

New member
אנחנו מצדיקים פיגועים

השמאל לא מצדיק פיגועים זאת תעמולה מגוכחת של הימין הקיצוני\מתלהם

Master Answer

New member
הבהרה

אני מדבר על העם הפלסטינאי המצדיק פיגועים תחת העוול שנעשה לו. בשום צורה לא יחסתי זאת לגופי השמאל. אגב אין פה עניין של הצדקה מצידנו או לא אנו צריכים לקבל את המציאות להבין ממה היא נובעת ולטפל בשורש הבעיה. כל התייחסות אחרת למצב רק תעמיק ותרחיב את מעגל הדמים. בין אם נרצה ובין אם לא אלימות מעצם קיומה היא לגיטימית והיא ככלי ליצירת מודעות נרחבת לבעיות מסויימות ככל שהיא גואה היא משמשת עדות עד כמה המצב הוא בלתי תקין. עדיף לנו כי נשכיל כמה שיותר מהר לפתור בעיה זאת על מנת שלא נאלץ להקריב קורבנות נוספים עד שנתעורר.

DRYICE

New member
נקמה היא יצר בסיסי באדם

כך גם קנאה, כמובן שאלו יצרים שלילים שאולי קיימים בכולנו אבל אנו משתדלים לדכא אותם. החברה הערבית הינה הרבה פחות מתקדמת משלנו(במובן המערבי של המילה) ועל כן יש הבדלי תרבות תהומיים. לפי התרבות הערבית אין פסול ביצר הנקמה, כמו כן טבוע בפלשתינים קשר עמוק עם האדמה, כאשר אתה מסתכל על זה מנקודת מבט חמאסניקית הרי הוא נמצא תחת התקפה מתמדת של הכבש הציוני כל רגע שהכובש נמצא על אדמתו. ההגדרה הכי טובה שאני מצאתי לטרור היא שטרור זה כאשר תוקפים אזרחים, החמאס לא רואה אף אחד מהכובשים אזרחים תמימים, כולם כובשים, מכאן שמבחינתו מה שהוא עושה אינו טרור ולכן גם מוצדק, שכן זה הוא מאבק שחרור. ארגונים כמו החמאס והג´יהאד האיסלאמי(להבדיל מהפתח) גם מונעים מתוך אמונה דתית עמוקה שכל אדמת ארץ ישראל היא אדמת וואקף איסלאמי, אם תסתכל מתישהוא על הסמל של החמאס תראה שני דברים האחת מפת ארץ ישראל המערבית טבועה בתוך האות אליף ושנית את הכיתוב(בערבית) "מן הים עד הנהר" זה בעצם מתמצת את האידאולוגיה שלהם. DRYICE

Master Answer

New member
הבהרה 2

אני מסכים איתך לחלוטין. נקמה הינה יצר בסיסי הנובעת בין השאר מתחושת חוסר בטחון כלשהי כשהדרך למלא את החלל שנוצר הוא ע"י נקיטת פעולות נגד. הדבר נכון לגבי כלל תחומי החיים. אין כאן שאלה לגבי היותו של מרכיב אישיותי זה פסול או לא. אנו צריכים לקבל זאת כמצב נתון ואי לכך גם לגיטימי. אין זה רלוונטי לגבינו כיצד החמאס מצדיק את פעולותיו הדבר הברור הוא שהוא מנסה לפגוע בבטן הרכה של המדינה ובכך הוא ללא ספק מצליח. באשר להבדלי התרבות אמנם הם קיימים אך יצר הנקמנות מצוי גם בחברה שלנו ובמידה לא פחותה יש לומר ולראיה תגובת ישראל לאחר כל פיגוע המוני כדרך לספק את יצר הנקמה של אזרחיה. אגב אם היית קורא את ההבהרה שלי למה שכתבתי לא היה צורך בהידברות הזו ביננו שכן שנינו מחזיקים באותה דעה בהבדלי הגדרות סמנטיים.

DRYICE

New member
החמאס פוגע רק בתודעתינו

אם תיזכר לרגע בפירוש של המילה טרור TERROR, כלומר אימה זהוא הנזק שמסב לנו החמאס, הנזק הוא רק בפחד שמשרה החמאב על חלק מהציבור וזאת למעשה ללא כל סיבה מוצדקת, אומנם בטרור נהרגים ונפצעים אנשים וזה מאוד מצער שנאמר "כל המאבד נפש אחת בישראל מעלה עליו הכתוב כאילו אבד עולם מלא"(סנהדרין ד( אבל בסופו של דבר אנו מתייחסים לנפגעי הטרור הרבה יותר מדי, בתאונות דרכים נהרגים יותר, ומסיגריות מתים הרבה הרבה יותר, אז למעשה כמו שלא נכנסים לפאניקה מסיגריות גם לא צריך להכנס לפאניקה מטרור, הפגיעה העיקרית של החמאס בנו היא בפחד, לא בהרוגים ואפילו לו בכך שלוקח לי דקה לעבור את הבדיקה הבטחונית בתחנה המרכזית בירושלים. ולטרקים שביננו: "my mind to your mind the bullets can never harm me" כשנפנים זאת בדומה לספוק באמת נהיה חסינים, ולסיכום(בהמשך המד"ב) "Fear is the mind Killer" DRYICE

Master Answer

New member
תרומת איברים

ולגבי הפסוק "וכל המקיים נפש אחת בעולם... כאילו קיים עולם מלא" (רמב"ם, משנה תורה, הלכות סנהדרין פרק י"ב) זה מה שרשום על תעודת התורם איברים שלי של אדי וזאת קקונטרה על התהיה שלך לגבי המוסריות שלי. אני חושב שזה יותר חשוב מכל הדיונים שאנחנו מנהלים ביננו. אני פונה לכולם להצטרף לאגודה לקידום ההשתלות בישראל. טל: 03-6957369

DRYICE

New member
דווקא הגרסאות השונות נורא מעניינות

הניסוח המקורי, ניתן לראות אותו באבות דרבי נתן ושם רשום "כל המאבד נפש אחת מעלה עליו הכתוב כאילו אבד עולם מלא וכל המקיים..." אבל מאוחר יותר עיוותו והוסיפו את המילה "בישראל" וזה מה שאנו מוצאים במשנה, במשנה(סנהדרין ד´) כתוב כפי שציטתי מקודם"כל המאבד נפש אחת מישראל... וכל המקיים נפש אחת בישראל..." הרמב"ם שהכיר את המקורות הקודמים הביא ניסוח משלו, שלמעשה הוא כמו הניסוח המקורי, אך אינו מאפשר פרשנות שתוסיף את המילה בישראל. אני לרוב משתמש בניסוח מאבות דרבי נתן, הפעם השתמשתי בניסוח מהמשנה.

למעלה