סתם תהייה...

DrunkGoat

New member
סתם תהייה...

אתם רואים בגלאם רוק כמה שאחראי לפריצת הגראנג´ (בכזו מסה)? ז´תומרת, גראנג´ הוא כמעט הנגטיב של גלאם רוק - במקום להקה מאופרת ומאובזרת עם גיטרה נ-ו-ר-א יפה וסאונד מהוקצע למהדרין, קיבלנו כמה בחורים זרוקים, ריפים מלוכלכים... וכו´ וכו´. ומה שאני מנסה להגיד: האם הגראנג´ הגיע כי מאסו בגלאם? (וכאן יש הקבלה לפרוג ולפאנק)

star lili

New member
ככה זה עובד

סגנון נהיה פופולארי מדי, אנשים מתעייפים ממנו ומכל מה שהוא מייצג, ואז בא זרם של בדיוק ההפך ממה ששולט במיין סטרים, וביחד עם המיאוס מהטרנד האחרון, סוחף איתו את ההמונים... אחרי זמן לא קבוע גם זה נהיה פופולארי מדי, והגלגל ממשיך... (דוגמאות- רוק פסיכודלי מסובך עם שירים של 20 דקות ל-> פאנק רוק עם מקסימום 4 אקורדים ושירים של לא יותר מ4 דקות... שירי אהבה/ מערכות יחסים שטחיים ל-> שירי מחאה חברתיים/ אישיים.... וכמובן: הר מטל מהוקצע, ממוסחר וטפשי ל-> גראנג´, לא נכנס להסברים...
)

Cheezus

New member
מעניין..

אבל יחד עם זאת לגראנג´, למשל, היה את אותו כינוי של "הגואל מפופ שנות השמונים", לעומת זאת אף אחד לא קורא לג´אנק-רוק של בלינק 182 "הגואל מפופ שנות התשעים"-- ולאו דווקא הכינוי הספציפי הזה הוא מה שמדגיש לי את ההבדל- אלא דווקא העובדה שאכן הגראנג´, לדוגמא, היה בהחלט ההפך הגמור מהסגנון שקדם לו, ולעומת זאת בלינק ושות´ הם בדיוק כמו הסגנון שקדם להם, רק ב"סטייל" קצת שונה..

אבל שכחת שבאמצע

בין הגראנג´ לבלינקים היה את הפופ.. אני מניחה שזה הולך ככה, קראו לבלינק "הגואל מהפופ של שנות ה"90/2000 וקראו לפופ של שנות ה90/2000 "הגואל מהדיכאון של הגראנג´" ובהחלט יכול להיות שאנשים פשוט מאסו בבילי איידול וחבריו לבושי העור ומחומצני השיער ובגלל זה הצליח הגראנג´, זה מאוד יכול להיות, זה אפילו כמעט בטוח לדעתי

למעלה