סתם תהייה על הבוקר

סתם תהייה על הבוקר

אני אישה שמעריכה מאד נשיות עדינות וגם סקסיות מוחצנת, ומבחינתי פמיניזם הוא החופש של האישה לעשות כל העולה על רוחה או בקיצור- ביטחונה העצמי. זו בעיני אישה אמיתית.

האם פמיניזם הוא בעצם התנגדות לגינונים נשיים, או הכוונה לחופש שלה?
(לא להוריד שערות בבית השחי או ללכת בחולצות בטן בלי שלשני המקרים יעירו שזה לא ראוי).

"סתם תשובה". תראי, אני לא יודעת "מה עמדת הפמיניזם" בנושא

בכלל אינני מייצגת את התנועה הפמיניסטית. אומר לך מה עמדתי, כאשה הסבורה שהיא פמיניסטית: נשים ההולכות בחולצות בטן, ו/או מכנסונים, ו/או חלק חולצה שמוט בכתף, וכיו"ב מיניות מוחצנת, מתנהגות להרגשתי בצורה זולה. הן מחצינות מין זול. אני מרגישה מאד לא נוח כשאני רואה אותן, מרגישה שהן מביישות גם אותי. מצד שני, אני וכנראה כל אשה פמיניסטית, תעמוד על כך שלזונים חרמנים אין זכות להטריד אותן בשל הופעתן. לא לנבל במחיצתן את הפה, לא ללטוש עיני זנות, וודאי לא לגעת, לא למשש. וזו הכוונה בכך שזכות כל אשה לעשות כל העולה על רוחה (בתנאי שזה לא מזיק לאנשים אחרים. ואם יגיבו פה שוביניסטים שצורת הלבוש הזו ממלאת את אשכיהם בזירמה וגורמת לבולבול שלהם לעמוד,והם רואים בכך התנכלות לשלוותם, אענה שזו בעיה שהם צריכים להתמודד עמה, בחברה החופשית שלנו. )

dollface225

New member
ברור

שאם הם רואים בצורת הלבוש הזאת התנכלות לשלוותם זו בעיה שהם צריכים להתמודד עמה, בדיוק כשם שאישה חשופה או מכוסה מכף רגל עד ראש מתמודדת כל חייה עם התנכלויות מיניות.

דני80

New member
עמדתי (שהיא גם עמדת רוב הפמיניסטיות):

בהמשך לדבריה של פנתרית, זכותה של כל אשה לא לעבוד, לא להוציא רישיון נהיגה וכו', ואנחנו לא יכולים להחליט בשבילה שהיא טועה. באותו אופן, זכותה של כל אשה שנאנסה לא להתלונן על אונס.

עם זאת, התופעה של ויתור על עבודה, על רישיון, על תלונה במשטרה וכו' - נובעת מחוסר בטחון שניטע בהן ע"י החברה (שהיא שוביניסטית), ולכן אנו רואים בכך תופעה שלילית, לפחות ברוב המקרים.

במקרה של זנות - לכאורה זכותה של כל אשה לעסוק בזנות, אך הזנות היא למעשה (גם אם לא להלכה) סוג של עבדות, ולכן צריך לשאוף למגר את התופעה הזו, בדיוק כשם שהעבדות בוטלה.

לגבי בגדים חושפניים - אני אישית לא רואה בכך תופעה שלילית. היום, בזכות העובדה שיש יותר שוויון, גם גברים חושפים את גופם. לדעתי זה טבעי שכל אדם דואג להופעתו החיצונית ואוהב למשוך מבטים של אנשים אחרים. אם אשה או גבר נראים טוב ונראים מושכים מבחינה מינית - אין שום רע בכך שהם ירצו שאחרים יהנו לראות אותם. יש פמיניסטיות שמתנגדות לכך, ואני חולק עליהן.

GreenMamba

New member
פעם אחת, ובצורה יפה-

ראשית, אתה לא הדובר של התנועה הפמיניסטית. השימוש בלשון "אנו" מקומם. חדל.
שנית- מישהו מינה אותך לאלוהים בוחן כליות ולב? אתה יודע בוודאות שכל מי שלא הולכת להגיש תלונה- זה נובע מ"חוסר ביטחון שניטע בהן ע"י החברה"? השופטת שלא הגישה תלונה נגד השוטר שלטענתה אנס אותה סובלת מחוסר ביטחון? אולי היא לא רוצה לעבור שוב שיחזור של האונס, חקירה ע"י מערכת אטומה, שאלות על הרגליה המיניים, הוקעה חברתית ושאר ה"הנאות" שמצפות למתלוננת על אונס?
"ולכן אנו רואים בכך כתופעה שלילית"- לא שלילית ולא נעליים. הפמיניזם המודרני רואה בכל אישה עולם שלם, ושואף שכל אישה תגשים את עצמה בדרך הטובה ביותר הנראית לה, תוך מימוש הפוטנציאל שלה ובהתאם לבחירתה. אם היא רוצה לוותר על עבודה ולהגשים את עצמה באמצעות אימהות ועבודת-בית(בהנחה אוטופית שכל האפשרויות פתוחות בפניה וזו בחירתה מתוך מודעות)- בחירה זו מבורכת בדיוק כמו בחירה של אשת קריירה.
&nbsp
אז הצנע לכת וטול קורה מבין עיניך.

GreenMamba

New member

זה תוקפנית?
הייתי מה זה חמודה אליך, תאמין לי.

אני לא סובלת כשזכרים מעירים לאשה על תוקפנות.

הנ"לים משתמשים בקונבנציה המכוערת לפיה לאשה אסור להתנהג בכוחניות, ואצל זכר זה מקובל ואף מעורר הערכה.
זו כשלעצמה תוקפנות נגד האשה. והם ראויים לכל עונש.

דני80

New member
זה לא עניין של אסור.

בתגובתה הראשונה של GreenMamba היתה לי הרגשה שהיא תוקפנית, אז כתבתי את זה. זה הכל. אני דווקא מתחבר לדברים שהיא כותבת.

GreenMamba

New member
בוא נקווה שלא נגיע לשם

בגלל זה כתבתי בכותרת של התגובה הראשונה- "בצורה יפה" :)

דני80

New member
הסתייגות מהפסקה השניה:

בחלק מהמקרים שבהם אשה לא עובדת, לא מוציאה רישיון, לא מגישה תלונה במשטרה וכו' - זה משום שהחברה מפעילה עליה לחץ כזה או אחר בכיוון הזה. הלחץ הזה הוא תופעה שלילית.

ברור שההחלטה של אשה נשואה אם לעבוד או לא - היא בכל מקרה לגיטימית, ותהיה הסיבה אשר תהיה. כך גם כל החלטה אחרת שאשה לוקחת.

מכל מקום זו דעתי.

ואני חושבת שאדם מבוגר - אם גבר, אם אשה - המחליט לא לעבוד,

ולהיות תלוי בבן זוג (ז"א, אדם שלא זכה, נניח, לירושה נכבדת המאפשרת לו להתבטל) הוא/היא אדם הראוי/ה ליחס לא מכבד.
אדם (אשה או גבר) שלא מוציא/ה רשיון, לא בגלל חוסר כשרון מובהק - הוא/היא בטלנ/ית. די מפגר/ת אחרי החברה הכללית.

למה יש לתת יחס מיוחד לאשה הנוהגת כך??? לא נראה לי.

GreenMamba

New member
אני לא דיברתי על בטלנים

אלו לא ראויים ליחס של הערכה, גברים או נשים.
אני דיברתי על נשים הבוחרות להיות עקרות-בית ואימהות במשרה מלאה. זו עבודה קשה- פיזית ורגשית, ומבין העבודות הקיימות- היא אולי הפחות מוערכת ומתוגמלת מכולן.
ובחירתה של אישה להיות כזו, מתוך מודעות ומתוך כך שכל האופציות פתוחות בפניה- היא מכובדת וראויה בעיני כמו בחירתה של אחרת להיות אשת עסקים, מדענית או מתכנתת מחשבים.

לא ממש הבנתי אותך

מצד אחד את מקטלגת אנשים כטובים או רעים על ידי כן ולא X, ומצד שני את לא מסכימה שאחרים מדברים בטון כזה על מגדרים?
לא הבנתי לפי מה את מעריכה אנשים אם כך, לפי איזה בני אדם הם באמת או קטלוג של ללא רשיון->בטלן (על אותו משקל אישה->XYZ) אגב למה מי שלא מוציא רשיון בטלן? מי שמעדיף לסוע באוטובוסים מוציא קצת יותר אנרגיה אבל פחות כסף.

GreenMamba

New member
זה כמובן תלוי איזה זרם בפמיניזם את שואלת

אני אגיד לך שפגשתי כאלו וגם כאלו.
כאלו שמתנגדות לכל צורה של "טיפוח נשי" וטוענות שטיפוח כזה הינו מזימה פטריאכלית, וכאלו הטוענות כי הטיפוח הנשי הינו חלק מהן, וגורם להן להרגיש יפות, מושכות, מלאות ביטחון וכו'
&nbsp
אני יכולה רק לחזור על האני מאמינה שלי בנושא הזה- שכל אישה, מתוך מודעות ושקילה של האפשרויות העומדות בפניה תעשה כטוב בעיניה. אם מישהי מודעת, למשל, לנזק שגורמת לה נעל עקב- אבל מחליטה בכל זאת ללכת עם כזו- אכבד את בחירתה (למרות שאני, אולי, אבחר לנהוג אחרת).

אני לא מכבדת בחירות, או אמונות ודיעות, הנראות לי מטופשות

ומזיקות.
אם אשה , במקרה הזה, מזיקה לעצמה (הליכה על עקבים גבוהים מזיקה לגוף), אני לא אכבד אותה כלל אלא אחשוב שהיא טפשה.
ברור שכפמיניסטית גם ארצה לברר את מקור האופנה הרווחת הזו ואת נושא הלחץ החברתי שאשה כזו חשופה לו.

למעלה