סתם תהיה...

frost73

New member
סתם תהיה...

בקשר ליום השואה. סבא שלי היה בשואה, אבל בצד המנצח - חייל בצבא האדום... יש כאן עוד אנשים עם סבים שהיו בצבא האדום?

Astroo

New member
שני הסבים שלי נלחמו

האחד הגיע עד ברלין וחתם על קירות הרייכסטאג והשני נפצע קשה בחזית לנינגראד.

TaL53

New member
לי יש היסטוריה ארוכה

של שרות בצבא הרוסי. אחד מאבותיי שירת בגוורדיה הצארית (שומרי הראש של הצאר). סבא רבה רבה שירת בצבא הצארי ונהרג במלחה"ע ה1. שני סבא-רבה שלי שירתו בצבא האדום ונהרגו במלחה"ע ה2. סבא שלי היה בלנינגרד בזמן המצור ובנה טנקים, כמה דודים שלי נלחמו במלחמה ואחד מהם אפילו קיבל את "גיבור ברה"מ. דוד שלי היה באפגניסטן, דוד אחר שלי היה קצין בתותחנים בדרגת רב-סרן. ורק אני סיימתי בתור מחסנאי:)

Astroo

New member
שומרי הראש של הצאר?

זה לא ה-Ohrana הידועים לשמצה?

TaL53

New member
ohranka

הייתה המשטרה החשאית. אני התכוונתי לגוורדיה הקיסרית- גדוד פרשים מובחר(אולנים) שהיה מופקד על בטחון הצאר במאה ה18.

אה, וד"א

אם אתה בא מכיוון של "השואה מבחינתי זה לא רק ה'שואה' לשכעצמה (הכוונה לרצח היהודים)", אז לגיבורי השרשור יש גם יום משלהם. יום הנצחון שחל ב9 במאי. זה שבארץ הוא קצת נשכח זה אות קלון למדינה, אבל זה כבר לדיון אחר.

מדובר ביום הזכרה רוסי בלבד , או שאני טועה?

עם כל הכבוד, כמו 'חגים' רוסיים אחרים, אין סיבה לציין יום זה בצורה לאומית.

AeroSlash

New member
פשוט בושה!!!

אם לא היו מביסים את גרמניה הנאצית, את בטח שלא היית יכולה לשבת עכשיו ולשפוך את הזבל שלך, אלא כבר מזמן אבותייך היו מקבלים את כל מה שהיטלר תכנן בעבורם!! איך את מעיזה לדבר על לא לציין את היום שמסמל את ניצחונו של העולם על גרמניה הנאצית?!? איך??? ולא משנה איפה הוא היום הזה הוא חג לאומי!!!!! שוב את והשנאה המטומטמת שלך לרוסים שמונעים ממך אפילו לחשוב בהגיון שאם לא היה את 9 במאי, לא היית קיימת עכשיו לעזאזל!!! איך מסתובבת לך בכלל הלשון?!!?!? אין!!!! פשוט לא ייאמן!!!!!!!!!!11 יופי, עכשיו אני אצטרך לנשק את הזקן של קיריל

יאללה, רדי מהעץ.

אותו יום הוא חג רוסי. יוצאי רוסיה מוזמנים לחגוג, כמו שהמרוקאים חוגגים את המימונה. אך אין לדרוש כי אותו יום יהפוך לחג ישראלי-לאומי, כפי שהמימונה היא לא.

AeroSlash

New member
את פשוט טיפשה.

ואני לא אומרת את זה סתם כדי לזרוק העלבות לאוויר. את באמת טיפשה, מעוורת, שטחית וצבועה. בלי שום קשר לזה שאותו היום [או יומיים אם לכלול את ה-8 במאי] הוא יום מוכר בינלאומית, אני לא דיברתי על מתן מעמד חוקי ליום כתור חג, אלא דיברתי על הכרה בסיסית בחשיבותו של היום, שלנו, של כולנו בתור בני אנוש, שצריכים לקרוע ברך מול כל אותם אלו שהביאו לכך שביום זה גרמניה הנאצית תחתום על כניעה. חבל שבשבילך שייך ורלוונטי רק מה שוקהר לך מתחת לאף. וחוץ מכל זה, את פשוטה בורה חסרת תקנה, כי העיקר בשבילך הוא לקפוץ על ההאשמות חסרות התכלית האלה, ועם ציניות וסרקזם אשר מקומם לא פה, בכל הקשור, כרגיל, לרוסים ולשלילת כל הקשור ברוסים. פעם אמרתי שיש לך הרבה מה לתרום לפורום, עכשיו אני רואה שטעיתי. אין לך כלום חוץ מהיומרה החסרת גבולות והצביעות שלך לתרום לפורום. אני לא חוסמת אותך רק כי אני מבינה שאפילו לך יש את הזכות להביע את דעתך. תאמיני לי, הייתי זורקת אותך לגולאג אם הייתי יכולה, אולי שם היית משכילה לא לקפוץ בראש, כמו אידיוט מושלם.

Astroo

New member
את טועה

8-9 במאי 1945 זה היום שבו גרמניה הודיעה על כניעתה לכוחות הברית ומלחה"ע ה-II נגמרה. היום נחגג בכל המדינות שנלחמו נגד הנאצים, בחלקן ב-8 למאי ובחלקן ב-9.

TaL53

New member
כרגיל

אין לך מושג ולא התעניינות לא בהיסטוריה ולא לתרבויות של עמים אחרים. אם היית בודקת (אפילו בויקיפדיה) היית מגלה ש8-9 במאי הוא ארוע בינלאומי שמצויין בהרבה מדינות בעולם. במקום זה ישר קיטלגת אותו ב"חג רוסי". דרך אגב, גם 22 ביוני הוא יום זיכרון ברוסיה לזכר הפלישה הנאצית אבל בארץ אף אחד לא קורא לציין אותו בממלכתיות, אפילו לא הרוסים. ואני חושב שזה מספיק כדי להראות אפילו לך שיש דברים רלוונטים ויש כאלה שלא.

ביקשתי סליחה.

אולי אתה רוצה שהרד על ברכיי והנשק את רגלייך? אתה בטח חשבת על משהו אחר בהתאם לבחירותייך הספרותיות.

TaL53

New member
נראה לך?!

אח"כ עוד תאשימי אותי שאני שוביניסט שאונס ילדות קטנות בוייטנאם תוך כדי קריאת בלייזר! מה אני צריך את זה על הראש שלי?!

למעלה