סתם שתדעו

lian p

New member
סתם שתדעו

אני עובדת בחברת נפטא בהנהלת חשבונות. השבוע רכשנו את השליטה במחלקת בחברת הנדל"ן של אגד. אתם בטח מתעניינים בבניין ההוא, אז הנה חדשות טובות בשבילכם. מגדל נפטא יבנה עד 2009 ויתנשא לגובה של 360 מטר (326 ללא האנטנה) יהיו בו 81 קומות, והוא ישמש למגורים, מלון ומשרדים. הוא יהיה הבניין הגבוה ביותר במזרח התיכון ובאירופה כולה. הכנת היסודות תמשך עד 2005. יש לי צילום של המסמך מול עיניי ואני מתרגשת בשבילכם. בין מגדל ידיעות שאמור להבנות החל מ-2006 לבין מגדל נפטא יחבר גשר אווירי בגובה של 180 מטר. מה אתם אומרים על זה? מדהים,לא?

Mr Peiser

New member
וואוו!!!!

זה באמת מרגש! אבל איפה המגדל הזה יהיה?? ומה הסיכוים שהתכנית שלו פתאום תתבטל או שלא יבנו אותו?

lian p

New member
אין הרבה מה לספר

נפטא רכשה את נצב"א השבוע. לנצב"א היו בעיות כלכליות קשות, בעיקר בגלל מרכזית ירושלים. מדובר בפרוייקט של 260 מיליון דולר. יש אישור של הוועדה המחוזית. יש אישור רשות התעופה. הבעיה היא שאין אישור של יותר מ=800 מקומות חניה שבה ממש מעט. כמובן שצריך גם לבנות פסל חוצות. אגב, לנפטא יש אחוזים ניכרים במגדלי נאמן, שהם הפסל הסביבתי הגדול בעולם, וכבר משמשים כסמלה של תל אביב בהמון מגזינים בעולם.

oren*

New member
אכן, יש חוק שמחייב קבלנים לתרום

משהו למען הסביבה בכל פרוייקט שהם בונים. בפרוייקט "צהלה החדשה" לדוגמא הקבלן תרם שטח עצום להקמת גלריית אמנות. אני לא בקיא בחוקים הללו, אבל בחלק מהבניינים בבורסה יש מזרקות, פסלים (בית עורק לדוגמא), שטחים עם ספסלים ועצים וכו...

wakshlak

New member
חיובי ביותר!

חוק שכזה אכן תורם רבות לשיפור פני העיר ולסביבה. עניין דומה הוא שימור מבנים רבים ובתמורה הגדלת זכויות בנייה (כמו מגדל אלרוב). בסה"כ כל הצדדים מורווחים: היזמים, התושבים והעירייה.

SkyscraperMan

New member
מגניב!!

ויש לי שאלה, מגדל נפטא=מגדל אגד?, ויש לך אילוסטרציה ועוד פרטים? בכל מקרה תמשיכי לעדכן אותנו על מגדל נפטא!!

wakshlak

New member
האם ידוע לך...

מי הארכיטקט של הפרוייקט הזה? אם כן, האם יש לך אילוסטרציה? מה הסיכויים שהמגדל באמת יבנה? האם את אישית באמת מאמינה שהוא יבנה (אחרי שהיו עשרות הכרזות וביטולים של הפרוייקט הזה?) האם את יכולה להעלות את המסמך על הפרוייקט הזה ספציפית לפורום? האם יש לך מידע נוסף על המגדל? אסף.

lian p

New member
תשובות לכולם

הסיבה שנפטא רכשה את השליטה על נצבא היא בגלל פרויקט המגדל. זה היה מאד מסקרן אז שאלתי כמה שאלות מיד. אז הנה הפרטים: אגד רצתה לבנות את המגדל ל60 קומות אבל השיגה אישור להרבה יותר בגלל 450 אחוזי בניה שיש על השטח. נצב"א _חברת הנדלן של אגד נקלעה לקשיים רציניים שלא כמו אגד שמרוויחה תמיד. זו חברת בת וחברת האם לא יכולה להפריש כספים ללא אישור בעלי המניות. בסופו של דבר, הבינו ששטח יש, אבל הפרוייקט גדול עליהם - בלי שום קשר לגובה, כי אחוזי בניה זה גם כוונה לשטח במ"ר. אז הם התחילו לומר שהשטח במ"ר ישאר על כנו, אבל הגובה ירד. כאמור, רכשנו אותם השבוע. אין לי מושג בקשר לאדריכל, אבל זו אותה תוכנית שאושרה. כעת, יש לחפש שותפים באירופה לפרוייקט. לגבי פסל חוצות - כן, זו חובה בתל אביב. אחרי מגדלי נאמן - פרוייקט הדגל של תל אביב, יבנה עד 2009 מבנה מרשים ביותר. הבעיה היחידה היא מקומות חניה. לא אושרו יותר מ-800. החפירות יחלו ב-2005 אחרי שתושלם בנית המנהרה בדרך פתח תקוה. אי אפשר לשווק פרוייקט כזה עד שהעסק לא מסתיים. כך שהכל תקוע בינתיים. לפי מה שהבנתי, המדינה רוצה שאנשים יגיעו למגדל רק בתחבורה ציבורית. והחניה היא בעיקר לדיירים ולמלון.

kyle

New member
חדשות מעודדות ביותר!../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

lian p

New member
מה זאת אומרת בטוחה?

בסופו של דבר ייבנה. ברי לא יבנו שם גן ילדים. זו קרקע יקרה למדי. אישורים יש. תקציב יש. אבל אי אפשר לבנות עד שלא משווקים לפחות שליש עד חצי מהשטח. לפי מה שהבנתי, בתל אביב יש מחסור חמור בשטח משרדים, אבל הבעיה שכל עורכי הדין ורואי החשבון למיניהם עובדים מתוך סביבות מגורים כמו דירות ברחוב וויצמן למשל, ומסרבים לעזוב, כי השכירות יקרה. אם העירייה תחליט להעיף אותם מהבתים באמצעות אגרות למיניהם, הכל יהיה בסדר וכולם יעזבו את הדירות.. נאמר לי שהארנונה ברמת גן נמוכה יותר ולכן כולם עוברים לשם. עוד דבר שנאמר לי הוא שעיריית תל אביב מתעקשת לבנות עוד ועוד כדי לא להפסיד לרמת גן. מדובר בשטחי מסחר ומשרדים ענקיים שזה המון המון כסף לארנונה ולתקציב של תל אביב. נכון שכן זה פורום גורדי שחקים והעיריה לא הולכת לבנות מגדלים כדי שתהיו מרוצים, אבל משום מה שכחתם מה מתחולל בתל אביב. בונים את כל העיר מחדש. מחדשים תשתיות. מאריכים את הטיילת מרידינג עד יפו העתיקה. בונים בנמל. ועוד ועוד. בקשר לרכבת התחתית. יקח זמן עד שיבנו אותה. זה דבר שמדינה צריכה לקחת את זה על עצמה ומבחינת נדל"ן יש לה דברים רציניים יותר. נתב"ג 2004 נמל תעופה חדש באילת. נמל תעופה בנגב. הרחבת נמל אשדוד. חוצה ישראל. מסילה מתל אביב למודיעין דרך בן גוריון. תעלת הימים במימון הבנק העולמי וגדר ההפרדה. צריך לזכור ש70 אחוז מתקציב משרד התשתיות לשנתיים הקרובות מוקדש לרכבת הקלה בירושלים.

lian p

New member
לא, אין לי תרשים או דגם

ואין לי מושג איך זה ייראה. אבל ממה שאני מבינה בתל אביב לא בונים מגדלים סטייל ניו יורק עם חזות עתיקה נוסח רומי ויוון. אבל זה לא יהיה מצופה זכוכית אלא מבנה רגיל לחלוטין כי זה גם מלון וגם בית דירות. לי מה שהבנתי, יהיו כמה מפלסים וכמה גגות, כי שטח הגג יהיה מאד יקר לכל מי שירצה להציב שם ציוד תקשורת.

Purple Joti

New member
יש לי כמה שאלות...

- המגדל הזה יהיה בת"א?!?... - החברה הזו, שקנתה ת´חברה- בת של "אגד", קנתה גם את הזכול לבנות על התחנות המרכזיות ולשפץ אותם?!... אם כן- מתוכנן משהו בב"ש?! כי דיברו על זה לפני מ-ל-א זמן...

למעלה