סתם שיתוף נוגע ללב...

MasterZen

New member
סתם שיתוף נוגע ללב...

שבת שלום לכולם!
סתם רציתי לשתף במשהו קטן, אולי גם אחרים מכירים את ההרגשה...
לפני שנה הייתי בסוג של קשר עם מישהי, שמהתחלה לא הייתה בטוחה והיו לה התלבטויות, ואז היא אמרה שאולי היא צריכה קצת זמן לבד לחשוב על כל העניינים... ומכיוון שאני גר בקיבוץ באיזור המרכז-צפון, והיא בת גרעין בשנת שירות בקיבוץ, יצא לנו עדיין להיפגש לא מעט ואיכשהו למרות שקבענו שנתרחק לקצת זמן, המשכנו לשבת אחד עם השני, ולדבר... בכל מקרה ה"קשר" ארך שלושה חודשים, ואני שם אותו במרכאות כי כל השלושה חודשים האלו כששאלתי אותה מה קורה בינינו? היא לא הגדירה אותנו כזוג...
עכשיו במהלך השלושה חודשים היו שתי פרידות יזומות שלה ושתי חזרות, אחת לאחר יומיים, והשניה אחרי שבועיים.
אני יודע שחלק יחשבו שהייתי צריך לדבר איתה ולהגיד לה שהיא חייבת להחליט וזה לא יכול להימשך ככה, אבל הנה הבעיה: טוב זאת לא ממש בעיה, זאת יכולה להיות מתנה ענקית. אני בן אדם שכל כך רוצה אהבה, אהבה אמיתית, גדולה, ללא תנאים, ואני נקשר מהר, ואני מוכן לתת הכל בשביל האהבה. בשיא הרצינות. לפעמים אני חושב שאני יותר מדי רגיש. ובגלל שאני ביישן התפספסו לי דברים בחיי. (אני בן 24...). ובגלל זה יצא מצב שרוב הקשר שלי איתה הייתי במתח נוראי, כזה שמחסל לך תאבון, וכל מה שאתה רוצה זה רק לשמוע ממנה, כי יצא מצב שלפעמים היא דיברה איתי, ולפעמים הרגשתי שאם אני לא אדבר היא לא תדבר... וכן היא הייתה כנה איתי בקטעים האלו בפרידה, היא אמרה שהיא לא מרגישה שהיא נותנת 100% שלה (ובהחלט שמתי לב, לאור הפגישות הקצרות שלנו, כאילו אנחנו ידידים). והתוצאה היא, אחרי הפרידה האחרונה שברון לב ענקי, כי באמת נקשרתי אליה ואהבתי אותה, שלקח לי שבועיים בערך עד שעבר.

זאת הייתה ההקדמה, עכשיו לעניין, לאחרונה הכרתי מישהי (כן כן גם בת גרעין) אמנם יש בינינו 5 שנים הבדל אבל הגיל לא משנה לי, העיקר זה החיבור, ויש חיבור מעולה, היא מאוד ביישנית כזאת, ובלי קשר שונה לגמרי מהקודמת שהיה לה ניסיון עם גברים לפני, פשוט מושלמת. אנחנו כבר כמעט חודש ביחד, ואין לי כלל את ההרגשה הזאת שהייתה לי בקשר הקודם, אני מרגיש לגמרי שהיא רוצה גם להיות בקשר איתי, ועד עכשיו הכל הולך מעולה, וגם היא אמרה לי שהיא בן אדם שנקשר מהר וזה שימח אותי, ואני באמת התאהבתי בה. עכשיו שימו לב לצלקת הענקית שהשאיר בי הקשר הקודם: לפני יומיים היא באה לבקר אותי בעבודה בערב, וכשסיימתי שלחתי לה הודעה, היא לא ענתה, שלחתי עוד אחת אחרי כמה זמן, היא לא ענתה. והודות לוואצאפ, אתה יכול לראות גם אם היא התחברה או לא, מה שגורם לך עוד יותר לחשוב, כי ראיתי שהיא התחברה שעה ומשהו אחרי. כל הלילה הרגשתי חרא, לא יודע למה, אולי כי אני רגיל שאנחנו נפגשים בערב/לילות תמיד, לפעמים אצלי לפעמים אצלה, וישר עלתה בי ההרגשה הכי נוראית בעולם, באמת לא הייתי מאחל אותה לאף אחד. ההרגשה של הפחד לאבד משהו כל כך יקר לך. בבוקר מסתבר שהיא נרדמה עוד לפני שסיימתי לעבוד, וזה שהיא התחברה אחרי כמה זמן זה מתוך שינה כזה והיא לא זכרה את זה (אני מכיר את זה אצלה חח), והרגשתי שוב טוב והרגשתי מטומטם שבכלל נתתי להרגשה הזאת לעלות. עכשיו אתמול היה משהו בקיבוץ, וראיתי אותה שם והכל היה טוב, ואז אחרי זה אמרתי לה שתדבר איתי אחרי שיסיימו שם. ואז עוד פעם היא לא ענתה להודעה, והבוקר היא גם אמרה לי שהיא נרדמה, ובתכלס זה הגיוני, זה לא שהיא מתחמקת ממני במהלך היום או משהו, אני פשוט מרגיש דפוק לגמרי, שאם פתאום משהו קטן קורה, כזה שמישהו אחר לא היה מתייחס אליו, אני יכול לקחת את זה קשה, וישר לפחד שזה בנוגע לקשר שלנו או משהו. באמת קשה לי עם זה, כי אין מה לעשות, ברגע שאני מתאהב ונקשר, כ לדבר קטן שיכול להיראות כמשהו שלילי (לדוגמה, היא סתם מבואסת מיום שעבר עליה, אני ישר יכול להשליך את זה על הקשר ולחשוב שמשהו לא בסדר), אני אקח את זה הרבה יותר קשה לעומת מישהו אחר שלא יסתכל על זה ככה. אני באמ פשוט מפחד לאבד אותה. בהתחלה חשבתי שזה קשור אולי לעובדה שבלילה שקדם ליומיים האלו שכבנו בפעם הראשונה אבל רק התחלנו כזה, לא המשכנו, עזבו פרטים חח אבל זה לא הפריעה לה או משהו.
בקיצור ולעניין, למי שעקב עד פה- סתם רציתי לשתף בדפקה או פרנאויה שיש לי, אשמח לשמוע עצות מכם אם יש, בעיקר אם אפשר- "תפסיק לחשוב ככה!".

למה אני כזה רגיש?

שיהיה לכם יום נפלא!

OhadB3i

New member
תלמד לשחרר.. לא כל דבר קשור אליך או לקשר

החיים הרבה יותר קלים שלומדים להפריד בין דברים...

הקודמת שיחה בך והנוכחית אוכלת את החרא מזה,

גם אם זו לא הכוונה שלך,אתה מאכיל את הנוכחית בחרא שהשאירה הבחורה הקודמת שאפילו לא נקראת אקסית.
היה שם ענין מצדך עם האקסית כי מורגש שהיית צמא לקשר וכל מה שהיו מציעים לך היית לוקח, אז היא ניצלה את זה לגוד טיים.
עם הנוכחית יש לך קשר עם רגשות כבר אבל אתה מאבד אותה כי אתה מראה לה שהיא לא בסדר איפה שהיא לא עשתה לך בעצם כלום.
בקצב הזה, אתה תאבד אותה ואת הדבר הממשי היחיד שבאמת קרה לך כל התקופה.

תבחר- או קשר עם רגשות ומימוש הפנטזיה שלך לאהבה ושייכות או התמקדות בעבר ומה שהיה שם בספק כולל רגשות.
הבחירה שלך היא הגארנטי לאושר שלך. זה תלוי רק בך.

guy1000

New member
רק תיקון קטן

אני בשום פנים ואופן לא מסכים לעצמי להראות לה את זה.. אני מבטיח במאה אחוז שהיא לא מרגישה את זה...
אבל תודה רבה על העזרה, אתם באמת צודקים, צריך להסתכל על זה בצורה אחרת

שתהייה לכם שבת שלום ובהצלחה בכל קשר שיהיה לכם!

צריך לעשות הפרדה.

קודם כל, זה שאתה נקשר מהר ומתאהב זה מאד יפה, תכונות יפות.

השאלה היא איפה הגבול המאד דק בין חרדות נטישה שחונקות , לבין נתינה יפה ואינסופית של הלב.

אי אפשר להיות בזוגיות מלאת חרדות ללא אמון.

אמון זה לא רק בגידות , זה גם הידיעה שלא, אין סיבה שאדם שאוהב אותך וטוב לו איתך ורוצה אותך, יסנן אותך.

אני אצא מנקודת הנחה שהכל ביניכם תקין וזה לא שהיא מתחמקת.

בפן האישי שלך, אתה חייב לדעת איפה אותו גבול נמצא.

האם אתה פשוט צריך חיזוקים תמידיים שהכל טוב?

תאמין לי, אני מכירה טוב טוב את התחושה הזו שמישהו לא עונה לך, אבל אתה רואה שהוא היה מחובר ואחר כך אומר שנרדם...

תמיד בנקודה הזו אתה חייב לשים סטופ עם מודעות.

קשר שבו אתה תהיה בחרדות כל הזמן, הוא קשר שמוביל לפרידה - בסופו של דבר היא צריכה קצת ספייס אישי, וזה בסדר .

אתה לא יכול כל החיים לחשוש שאתה מאבד את האנשים שאתה אוהב , מי שאוהב אותך תמיד יהיה שם, מי שלא, לא יישאר לא משנה מה תעשה,

קשר צריך להיות משוחרר וכייפי.

יכול להיות שאתה פשוט צריך טיפה 'להריד הילוך'.

האם היא מתקשרת אליך מיוזמתה?

שולחת הודעות?

שואלת מה איתך?

מתעניינת מהצד שלה?

או שכל הזמן אתה זה שנותן ונותן ויוזם והיא פסיבית?

MasterZen

New member
היא מאוד

מראה התעניינות והכל, היא גם מתקשרת, שולחת הודעות והכל, מה שבעצם הפריע לי ושכחתי לכתוב אז,
הוא שאני רגיל שהיינו נפגשים כל לילה, ובשלושה ימים האחרונים זה נפסק, והיא גם הייתה ישנה אצלי לא מעט לפני.. ועכשיו היא פשוט העדיפה ללכת לישון, זה מה שהיה פתאום מוזר לי מלכתחילה, שישר השלכתי את זה על הקשר, פשוט חשבתי לעצמי, אולי משהו קרה באותו הלילה שהרתיע אותה? זה מה שגרם לי לפחד, ולחשוב שזה מוזר שפתאום היא לא באה יותר בלילה

MasterZen

New member
ועוד שאלה קטנה

יש לנו בקיבוץ פאב, ראיתי אותה שם, דיברנו לשנייה, ואז התפצלנו. ופתאום ראיתי אותה הולכת, ואחרי כמה דקות שלחתי לה הודעה אם היא הלכה והיא אמרה שכן, וכששאלתי אותה אם היא רוצה שאני אבוא אליה היא אמרה שנראה לה שהיא הולכת לישון. עכשיו אני חייב להבין אם אני מסתכל על העניין בצורה מעוותת או לא, זה נראה הגיוני שהיא תלך בלי להגיד לי כלום? לפעמים אני לא יודע אם אני מגזים או לא.. זאת בדיוק הבעיה שלי

אתה בן 24 וכל הילדות האלו מגדלות אותך..

נשמע שאתה צריך לעשות שינויים בחיים, להתקדם להתבגר
ולהתפתח קצת בינך לבין עצמך לפני שתהיה מוכן לקשר
שראוי לבני גילך.

האמת שההתנהגות שלה נראית תמוהה קצת.

אם אתם זוג, והקשר היה יחסית אינטנסיבי בו היא ישנה אצלך, לא הייתי מצפה להתנהגות
הזו בה היא סתם הולכת בלי לומר שלום וכאלה, זה לא לעניין.

בהחלט יש מקום לשיחה בה פשוט תשאל אותה לפשר השינויים.
יכול להיות שהקשר היה חונק מדי אבל עדיף שהיא פשוט תאמר את זה כדי
שתוכל לדעת לעשות שינוי מאשר להתנהג כמו שהיא בוחרת.

תקשורת- היא בסיס חשוב, אתה לא צריך להכנס לסרטים או להניח הנחות,
אלא פשוט לנהל שיחה פשוטה בה אם יש צורך בשינוי אז פשוט מאד אומרים ומבצעים.

נסיה 5

New member
עלייך להחליט...

יש לך פה שתי בנות שונות לגמרי ודומות במקום מסויים.
אחת שיודעת לשחק לך על הלב והתאהבת בה לגמרי והיא ממש לא מעוניינת בך סתם איזו "ב'יצית"
והשניה אמנם גדולה ממך בגיל אבל לפי התכונות שאתה מתאר היא בחורה מאוד מתוקה וחמודה ויש ביניכם "קליק" חיובי.

אני חושבת שהכי חשוב הוא שיש שלושה דברים חשובים:
כימיה טובה
תקשורת טובה
ותיאום בעולם כלומר האם אתם מצליחים להתחבר לעולם אחד של השניה, האם טוב לכם ביחד או שאתם פשוט ביחד מתוך נוחות או "תיוג"- היי יש לי חבר/ה...
ויותר מהכל לשאול את עצמך אם אתה מרגיש שאתה באמת בנוי למערכת יחסים רומנטית או שלא...

היי גם אני רגישה כמוך וזה עדיף מאשר להיות קר ורובוטי.. לא? :)

MasterZen

New member
אתם צודקים מאוד!

אני בהחלט מסתכל על איך שאני רואה דברים וחושב שצריך פה איזה שינוי =)

הכל טוב איתה והעניינים מתקדמים מעולה, לפעמים יש מצבים בחיים שאני מבין שאני טמבל גמור. דבר אחד טוב אני יכול להגיד- לפחות היא לא שמה לב לכל השטויות האלו =)

חיים נפלאים לכולכם =)

ונסיה- בהחלט עדיך להיות רגיש

למעלה