סתם שיחה ביום קר...

סתם שיחה ביום קר...

היום אחרי הצהרים יצאתי לקנות כמה חומרים בחנות למכשירי הכתיבה פופולרית בצפת עיר הקודש. בין צבעי אקריליק למדף צבעי הגואש שמעתי שיחה שהתנהלה בצורה ישראלית טיפוסית, שאף אחד לא יוכל לפספס... איש מזוקן, אפור וגבוה, עם כיפה שחורה וגדולה על פדחתו רטן "איך דפקו אותנו הליכוד", האיש שעמד לצידו היה נטול כיפה ואמר "גם הש"ס האלה עושים מאיתנו צחוק. אפילו המערך התייחס אלינו בכבוד, לא זלזל בנו כמו הביבי הזה, צוחק לנו בעינים". המזוקן ענה לו "כל החיים שלי הצבעתי או ליכוד או ש"ס, בחירות הבאות אני מצביע מערך. בחיים שלי לא חשבתי שאני אשים אמת". השני הסכים איתו ואמר "פעם הבאה שיחלמו שאני אשים ליכוד". חייכתי לי ואמרתי בלב: לו רק היו עליי טופסי התפקדות...

יוֹאב

New member
זה מוכר לי

אבל מנסיוני עד כה, במשך כל הקדנציה הם שמאלנים, ובסוף הם ישימו "מחל".

wendigo

New member
הרי הם יצביעו למפלגת העבודה

רק לצורך האיטנרסים האישיים שלהם כמו לגזול מכספי הציבור, ולאחר שהם יראו שמפלגת העבודה לא תהיה מוכנה למלא את דרישותיהם, הם יעשו צעד אחורה, לתת את "אמונם" בליכוד. אני לא הייתי לוקח אנשים מהסוג הזה בשיא הרצינות. הרי ברור שדבריהם נבעו מתוך אינטרסים אישיים.

yosi g

New member
שיר את עדיין צעירה אבל יש לך

מה ללמוד - האם באמת היית מעוניינת שהרבה אנשים כאלה יצטרפו למפלגת העבודה, ובאמת אם היו לך טפסי התפקדות, היית פוקדת אותם, אני לא. ודרך אגב גם אני גר בעיר צפת ומכיר את החומר, אל תשכחי גם מה הנושא שהוא מעוניין לעבור למפלגת העבודה, כי פעם ראשונה שקצת הפסיקו להם את היניקה המטורפת של כספי ציבור, וגם זה נעשה מחוסר ברירה ואמצעים, ותגידי את מכירה עוד עיר, שבאמצע היום כל העיר מלאה באנשים שלא עובדים, אבל חיים טוב, רק אצלנו - כי יש כוללים רבים פיקטיביים בצפת, אז לא לבנות עליהם בבקשה, גם ככה ביום פקודה, יקחו את הכסף ויצביעו שס, אז לפחות שלא נהיה חייבים להם.

העיר הזאת

היא אוצר מכל הבחינות, אקלים מצוין, נוף מרהיב... הבעיה היא האנשים שלה, שלא רוצים להזיז כלום. כל השנה יקטרו שאין מופעי בידור- אבל כשיביאו להם אחד בסיבסוד, לא יגיעו... כשיפסיקו את הסרטים יקטרו ויצרחו- אבל כשיחדשו אותם לא יגיעו. יצרחו על תקציבים לדתיים וישלחו את הילדים שלהם לגן של ש"ס . כל הזמן יקטרו שאין בתי קפה בשבת וכשיפתחו בית קפה ישימו תמונה של הרבי ויסגרו אותו מחמת הזעם. שיבכו על המצב הכלכלי וביום הבוחר ישימו מחל או ש"ס... אז השינוי מתחיל בניסיון, מתחיל בהתפקדות אחת... והיה ופקדתי ש"סניק אחד, בשביל הסיכוי שהצלתי קול- שווה. ולא שאני מזהה את ש"ס עם מפלגת העבודה, אלא עוד קול בעד האידיאולוגיה, אחרי שניסו את ש"ס והליכוד וקיבלו את מה שקיבלו. ואם אתה רוצה לשנות משהו, בטח שישיבה ובחינת החומר לא תשנה... תבוא לסניף, או שתתקשר אלינו נשמח לשתף פעולה ואולי להזיז משהו בעיר הזאת

למעלה