תגידי, זה אמיתי?
לי אישית יש בעיה קשה מאוד עם הצעות כאלו. 30 ק"ג בשנה נשמע כמו מספר סביר, ובהחלט בתחום הבריא של ירידה במשקל באורח חיים בריא. אבל קודם כל - אין לי מושג אם יש עוד תנאים להרזיה הזו שיכולים להיות מאוד לא בריאים (כמו למשל מצב שבו רוצים לפרסם גלולות הרזיה חדשות בעזרת הניסוי הזה, וממה שהבנתי גלולות ההרזיה שהיו עד היום בשוק ברוב המכריע של המקרים בתגלו כממש ממש ממש מזיקות לבריאות).
ומעבר לזה, סכום הכסף יכול לגרום לאנשים לעשות מעשים מטורפים רק כדי לרדת במשקל כמה שיותר מהר והרבה. יש למשל הרבה סיפורים של משתתפים לשעבר בלרדת בגדול (אני שמעתי בעיקר על משתתפים בארה"ב אבל אני חושבת שגם בארץ זה קורה) שפשוט מייבשים את עצמם בצורה שיכולה להזיק להם רק כדי לשקול כמה שפחות בשקילות. ידוע שרבים מהמשתתפים עולים פתאום כמות מאוד נכבדת של ק"ג אחרי "הגמר הגדול" רק כי הם התחילו לשתות כמו שצריך ויצאו מהתייבשות חמורה. כנ"ל לגבי מצבים של הרעבה עצמית כדי שהמשקל של האוכל לא ישפיע על השקילה.
אני חושבת שגם כשבוחרים בדיאטה או אפילו בניתוח - מה שחשוב זה לא כמה ק"ג יורדים, אלא עצם זה שהופכים להיות בריאים יותר, ושלא כל ירידה במשקל מבטיחה בהכרח בריאות. והבטחה כזו לכסף היא בהחלט לא משהו שתורם לתחום הבריאות ועלול אפילו להזיק.