סתם שאלה...

סתם שאלה...

מישהו פה ראה את התוכנית על המאמן ספרדי/הצרפתי(שכחתי כבר), שמאלף אנדלוסים, ורק אנדלוסים לכל מיני פעלולים בסרטים ומלמד אותם כל מיני פעלולים שהוא שוכב עליהם והם קמים, ושהם צריכים לקפוץ דרך סוסים?. זה נראה לי מאוד נחמד ללמוד ממנו איך הוא עושה את זה, אבל הבעיה היא שבשביל ללמוד ממנו צריך להיות במשך שנה מנקה אורוות ומטפל בסוסים בשביל שהוא ילמד אותך, וזה די באסה... לא בגלל הניקוי תאים או משהו, רק להיות רחוק כל כך מהבית לכלכ כך הרבה זמן..(גם הזמן של הלמידה ממנו.). לא נראה לכם?

show jumping

New member
אני ראיתי.

כל כך הרבה פעמים שאני אפילו לא זוכרת כמה... נדמה לי שקוראים לתוכנית- "Magic Horses" אבל אני ממש לא בטוחה. בכל אופן, באמת תוכנית ממולצת.

abup

New member
דבר ראשון הוא ספרדי

וכן זו אחלה תוכנית רק חבל שהם לא מראים את כל הדרך של האילוף כי הוא משחק אותה בתוכנית איזה אחד שהוא קורא מחשבות של סוסים.. אבל אם היית יודעת איך הספרדים מאלפים את הסוסים שלהם היית מכניסה להם מכות... כי הם מכניסים מכות לסוסים.. השיטות אילוף של של הספרדים זה השיטות הכי מגעילות שיש... הם מרביצים לסוסים וכל השטויות האלה ולדעתי זהשבר שממש לא צריך ללמוד ממנו.. יש פה מישהו שחולק על דעתי??...

אבל הוא היה צרפתי, לא?

אני זוכרת שהוא היה צרפתי.... ורק נסע לספרד כדי לקנות את הסוסים האלה שמוצאם בספרד. בכל אופן באמת לא התמקדו מי יודע מה בשיטות שלו אלא רק בתוצאות הסופיות. (כלומר, הראו איך הסוס לפני שהוא מאולף לבצע את הטריקים ואחרי שהוא מאולף). ובקשר למה שנאמר - שהשיטה אלימה - הוא דווקא נראה לי אוהב סוסים ושדווקא הוא משתמש בתקשורת כדי לבנות להם את הבטחון ולא באלימות. כמו שהוא אמר, הסוס צריך לאהוב לבצע את התרגיל אחרת הוא לא ירצה לבצע אותו בכזאת קלות ויצטרכו להכות אותו בכל פעם מחדש.

abup

New member
תראי..

כל אחד וןהשיטות אילוף שלו אבל עדין זה לא פוגע בקשר של המאלף בסוס... תראי השיטה של הספרדים שהם רואים סוס עקשן שבועט קופץ על שתים או אפילו לא מוכן שיאלפו אותו אז פשוט השיטה היא להוריד לו את ה"פוזה" ולשבור לא את הבטחון והם פשוט מכים אותו אבל ממש מכות רציניות משכיבים אותו על הרצפה וכו´ .. אני מכיר מאלף בארץ שמשתמש בשיטה דומה מאוד לזאתי ואם את תראי איך הוא עם הסוסים אחרי שהוא מאלף אותם את לא תאמיני שהוא משתמש באותה שיטה.... ודרך אגב הוא מאלף מעולה הוא מביא את הסוסים שלו לרמה גבוה מאוד.. והם לא תוקפניים ולא כלום אני רכבתי כבר על 3 סוסים שהוא אילף וכל סוס כאילו על כדורי הרגעה .. המדריך שלי שהיה בספרד סיפר לי גם שהספרדים (שאני אומר הספרדים אני לא מתכוון לכולם אלא לשיטה ספרדית שרובם משתמשים בה) לא מנסים לעבוד עם הסוס לפני שהם משתמשים בשיטות שלהם הם פשוט מראש מתיחסים לסוס כחיה רעה... במגע הראשון של הסוס עם המאלף הם מכניסים את המאלף לתוך התא של הסוס ושני עוזרים מחכים לו בחוץ אם הסוס מעט מתנגד או קצת תוקפן שני האנשים בחוץ נכנסים גם הם ופשוט שוברים לסוס את הבטחון על ידי מכות.. זה אכזרי מאוד לדעתי... וכל זה אני מדבר על סיפור אמיתי שהמדריך שלי סיפר לי ןממה שהבנתי זו השיטה המסורתית בספרד..

אוף..

כתבתי לך מגילה. ההודעה לא עברה בקיצור - אלימות זה לא נכון לדעתי... והסברתי הרבה מאוד שיטות אילוף ולמה לא צריך אלימות... אבל הכל הלך פעם אחרת.. אני

abup

New member
אז יש לי

הרגשה שאנחנו לא מדברים על אותו מאלף...

למעלה