סתם שאלה...

סתם שאלה...

כלומר, בשבילי היא לא סתם, היא אפילו רבת חשיבות ועשויה להיות גורלית. מה אתם חושבים על זוג "מעורב" שאחד דתי והשני חילוני? מסורתי ואתאיסט? אני מעורבת בקשר שכזה, ואני ניצבת בפני החלטות על העתיד, ומאד קשה לי עם זה. יכול להיות עתיד לזוג כזה? איזה מין בית אפשר להקים במצב כזה? משפחה?

~Gal~

New member
שלום סטנדרטית

וברוכה הבאה לפורום
את שואלת שאלה מאד קשה ומסובכת, ומאד מעניינת. בעבר נדונה השאלה הזאת בפורום, אני מצרפת קישור לדיון - את מוזמנת לעיין בו. ראשית, לפני שאני אדע איך להגיב לשאלותיך - הייתי רוצה לדעת כמה דברים. ראשית, מי מבין שניכם הוא הדתי? ועד כמה דתי? האם מדובר בחזרה בתשובה, או שהצד הדתי שביניכם היה כזה מאז ומתמיד? כמה זמן אתם יחד? ואיזה סוג קשר יש לכם נכון להיום? האם יצא לכם לחיות יחד? להתגורר יחד? בעיני שאלות אלו מאד חשובות ואשמח אם תשתפי אותנו קצת יותר. באופן מאד כללי, אני יכולה להגיד שדעתי בענין היא שקשר מסוג זה הוא מאד בעייתי. אפילו יותר מאשר קשר בין יהודי או יהודיה חילוניים לבני-זוג לא יהודים. וזאת כיוון שאורח החיים הדתי שונה לחלוטין מאורח החיים החילוני. הפער גדול יותר מאשר הפער בין בני זוג חילוניים, שמגיעים מדתות שונות. וזה מתבטא בכל דבר קטן בחיי היומיום. אשמח לפרט יותר לאחר שתעני לשאלותי, כי בעיני יש הבדל משמעותי בין דתי חרדי לדתי-מסורתי פחות קיצוני, ובין חוזר בתשובה למי שאינו חוזר בתשובה. לתשומת לבך - כולנו כאן נשתדל כמיטב יכולתנו לעזור, להביע את דעתנו בנושא, אבל תשובותינו נובעות אך ורק מתוך נסיון חיינו - אנו לא אנשי מקצוע. בסופו של דבר ההחלטה הגורלית צריכה להיות רק שלך ושל בן-זוגך, אז קבלי בערבון מוגבל את כל מה שנאמר לך, והכי חשוב - לכי עם תחושות הבטן שלך. אני מאמינה גדולה בתחושות בטן... (אולי תרצי גם לצרף את פרטיכם לשרשור בנושא הנומרולוגיה? עינת תוכל לתת לך כיוון כללי - לא לגבי עתיד הקשר אלא לגבי היכולות של שניכם להתמודד עם זוגיות מסוג זה.)
גל

בוקר טוב לפורום.../images/Emo42.gif. אז ככה...

אני גרושה טרייה+ ילדה בת שנתיים וחצי. אני באה מרקע דתי-לאומי (כיפות סרוגות).עם גירושיי ירדה מידת "הדתיות" שלי וכיום אני מגדירה עצמי כמסורתית.(גירושיי לא היו על רקע זה). אבי בתי נשאר דתי. כיום אני נמצאת בקשר רומנטי עם גבר חילוני מבטן ומלידה ללא שום קשר לדת (למעט אולי ברית המילה שעבר...). יש לנו קשר עמוק מאד, אהבה גדולה, חברות אמיצה,הבנה הדדית וכל מה שדרוש למערכת יחסים כדי שתפרח ותשגשג ואני כל כך לא רוצה לוותר עליה. אנחנו עדיין לא חיים יחד בגלל בתי הקטנה. ישנם הרבה דברים שאנחנו נוכל ללכת אחד לקראת השני. אך הבעיה העיקרית שמטרידה אותי היא חינוך הבת. (אני יודעת שלאביה תהיה בעיה עם זה....) מה יהיה כשהיא תגיע לגיל בי"ס? היא בוודאי תהיה מאד מבולבלת. הייתי מעוניינת לגדל אותה ב"חינוך מסורתי" עם זיקה ליהדות. עד כמה אפשר לדרוש מבן הזוג לבוא לקראת? ואם יהיו לנו ילדים משותפים בעתיד, הם יחונכו אחרת, כי הוא אביהם הביולוגי?. אני מקווה שאני נשמעת (נקראת...) ברורה ,כי אפילו לעצמי אני לא כל כך....

shoshi1

New member
דוגמא מהחיים

אני לא באה ליעץ או לאמר לך מה לעשות , רק לספר לך על זוג שאני מכירה , היא גרושה ואמא לחמישה ילדים , דתיה לאומית ממש כמוך (או כמו שהיית) הילידם מתחנכים במסגרות של ממלכתי דתי. הוא , חברה לחיים , חילוני לחלוטין , אולי לא אתאיסט אבל בשום פנים ואופן לא שומר יותר מאז שהם ביחד. הם גרים ביחד וזה מפריע מאד לבת הגדולה בת ה- 20 שלה שהתחזקה לאחרונה מאד מבחינה דתית. הילדים האחרים פשוט התרגלו למציאות. האשה , דרך אגב , שומרת שבת וכשרות ממש כמו קודם וזה לא מפריע לו בכלל. הבית מתנהל לכאורה כבית דתי מלבד המצאותו של בן זוג שאינו שומר . הוא מכבד ולא יעשה שום דבר חריג לעיני הילדים. אז שוב , אני לא מעודדת אותך או מציעה אבל יש מציאות כזו.

~Gal~

New member
לי נראה שלמעשה

הבעיה היא לאו-דוקא בעיה בזוגיות ביניכם. הבעיה קשורה יותר לבן-הזוג הקודם. אז יש לי עבורך כמה נקודות למחשבה: קודם כל, אמנם אבי הילדה הינו דתי, אך השאלה היא - איך את עצמך היית מעוניינת לראות את חינוך ילדיך. בסופו של דבר, הילדה מתגוררת איתך, אם האב ירצה בכך או לאו. מה היחסים בינך לבין גרושך? ובינו לבין הילדה? להערכתי אם הילדה תקבל חינוך מסורתי, לא אמורה להיות עם זה שום בעיה, בפרט שאת עצמך מסורתית והיא תראה זאת גם בבית. אך לטענתך זה ייצור אצלה בלבול. אם כך - אז למה לשלוח אותה לחינוך דתי? אם זה רק כדי לרצות את אביה הביולוגי - אני לא חושבת שזה רצוי. והילדים שיהיו בעתיד? על זה את צריכה, מה זאת אומרת צריכה - חייבת, לדבר עם בן-הזוג. דברים כאלה הם דברים שחייבים ללבן בטרם עת. לא רק כשכבר יהיו ילדים, ואז לגלות שאתם לא מסוגלים להתפשר על דברים חשובים כגון אלה. במילים אחרות מה שאני אישית הייתי מציעה לך זה לדבר, לדבר ולדבר על הדברים הללו - עם בן-הזוג, ועם גרושך. אגב, לדעתי זה דוקא נפלא ולא מבלבל במיוחד לחיות בבית שבו לכל אחד מההורים השקפת עולם ואמונה שונה. גדלתי בבית כזה. אבל זאת בתנאי שלא משתמשים בילדים לצרכי מניפולציה שונים, ומאפשרים להם לבחור בדרכם הם. כי אם לא משכילים לעשות כן, אז ורק אז יוצרים את תחושת הבלבול אצל הילדים, שלדעתי לא נובעת מבלבול במושגים וערכים אלא בצורך לרצות את שני ההורים כאשר ברור שזה בלתי אפשרי!

יאיר100

New member
זוגות מעורבים דתי/חילונית

אני נשוי ולא לראשונה לאשה שהיתה חילונית. הכרתי אותה ככזו ועברנו כברת דרך ביחד. לא הלאה אתכם בתהליך. אבל זה אפשרי, אנו חיים מצויין ומסתדרים יופי הן ביננו והן עם חינוך הילדים. אשמח לפרט למי שיפנה.

~Gal~

New member
אז הנה אני פונה ../images/Emo13.gif

ברוך הבא לפורום, יאיר
אשמח אם תפרט! לגבי חינוך הילדים, לגבי פשרות שאתם עושים, לגבי החיים המשותפים באופן כללי, וכל דבר אחר שתרצה לחלוק עמנו.
גל

מצטרפת לפניה

מאד מעוניינת לשמוע איך עושים את זה. מתחבטת הרבה בעניין. איך הילדים (אם יש) מקבלים את העניין?

למעלה