לי נראה שלמעשה
הבעיה היא לאו-דוקא בעיה בזוגיות ביניכם. הבעיה קשורה יותר לבן-הזוג הקודם. אז יש לי עבורך כמה נקודות למחשבה: קודם כל, אמנם אבי הילדה הינו דתי, אך השאלה היא - איך את עצמך היית מעוניינת לראות את חינוך ילדיך. בסופו של דבר, הילדה מתגוררת איתך, אם האב ירצה בכך או לאו. מה היחסים בינך לבין גרושך? ובינו לבין הילדה? להערכתי אם הילדה תקבל חינוך מסורתי, לא אמורה להיות עם זה שום בעיה, בפרט שאת עצמך מסורתית והיא תראה זאת גם בבית. אך לטענתך זה ייצור אצלה בלבול. אם כך - אז למה לשלוח אותה לחינוך דתי? אם זה רק כדי לרצות את אביה הביולוגי - אני לא חושבת שזה רצוי. והילדים שיהיו בעתיד? על זה את צריכה, מה זאת אומרת צריכה - חייבת, לדבר עם בן-הזוג. דברים כאלה הם דברים שחייבים ללבן בטרם עת. לא רק כשכבר יהיו ילדים, ואז לגלות שאתם לא מסוגלים להתפשר על דברים חשובים כגון אלה. במילים אחרות מה שאני אישית הייתי מציעה לך זה לדבר, לדבר ולדבר על הדברים הללו - עם בן-הזוג, ועם גרושך. אגב, לדעתי זה דוקא נפלא ולא מבלבל במיוחד לחיות בבית שבו לכל אחד מההורים השקפת עולם ואמונה שונה. גדלתי בבית כזה. אבל זאת בתנאי שלא משתמשים בילדים לצרכי מניפולציה שונים, ומאפשרים להם לבחור בדרכם הם. כי אם לא משכילים לעשות כן, אז ורק אז יוצרים את תחושת הבלבול אצל הילדים, שלדעתי לא נובעת מבלבול במושגים וערכים אלא בצורך לרצות את שני ההורים כאשר ברור שזה בלתי אפשרי!