תשובה חלקית מאוד...
אכן, בעיה להשיב בצורה מדוייקת, בגלל הכמות העצומה של אמנויות הלחימה ובשל הדינמיות שלהן והקשרים ביניהן וכן הגדרת אמנויות מסויימות כ"סיניות" או "יפניות". אבל!!! אפשר קצת יותר בקלות להצביע על הבדלים בין אמנויות לחימה על פי הדת או הגישה הבסיסית ממנה הן נבעו. לדוגמא, אני בא מתוך הטאואיזם - וזה אומר עלי המון. זה אומר שאמנות הלחימה שאני מלמד היא מאוד פתוחה; זה אומר שסגנון ההוראה איננו סמכותי אלא חברי וזורם (בעיני אסכולות מסויימות הוא ייראה מחופף ובלתי מובנה) ולעיתים הוא נראה ממש כאוטי; זה אומר שאני מדרבן את התלמיד להחליט בעצמו ואף פעם לא נותן לו תשובות חד-משמעיות בתור סמכות עליונה, כי אין סמכות עליונה לגבי התלמיד מלבד אותו התלמיד עצמו; זה אומר שמושגים כמו "כבוד לשיטה" ו"אני המייצג של השיטה" מעומעמים עד לא קיימים ולעומת זאת קיים כבוד של התלמיד כלפי עצמו ומחוייבות שלו לייצג את עצמו בכבוד ובנאמנות מוחלטים (אין ספק שבמלים אלה אני חושף את חוסר הידע שלי בתחומים מסויימים, אליהם אני מתייחס כאן בעקיפין בזלזול מוסווה. זה פשוט חוסר ידע וילדותיות מצידי - ולא שום דבר אחר וזה בסדר, מותר לי. אני מרשה לי); זה אומר שהמושג "שיטה" הוא בעייתי עבורי כי אין ממש שיטת לחימה טאואיסטית, אלא מקסימום שיטה מדומה שנועדה לפוגג את אשליית השיטה של עצמה... וכמובן, יש אמנויות לחימה סיניות שבאו מן הבודהיזם (ויש הרבה זרמים וסוגים של בודהיזם, כך שיש לנו פה אבחנה נוספת), או מן הקונפוציוניזם - וכך גם אמנויות הלחימה ה"יפניות", מקורן תמיד מדת או זרם דתי מסויימים. בתוך אבחנה זו אכן יש הבדלים בין השיטות השונות, אך אני יכולתי לומר כמה מלים רק על הזרם הטאואיסטי, אליו אני משתייך. שלך, בן