סתם שאלה

dory38

New member
סתם שאלה

היום עברתי ברחוב וילדה בגיל בי"ס יסודי (לדעתי 10 ומטה) לחצה על לחצן שמזמין ירוק להולכי רגל. האמא נזפה בה, ואמרה לה לא לעשות את זה שוב מחשש לזיהום. זה נכון?

dory38

New member
אוקיי, טוב לדעת

אין לי מושג אם היא למשל, רופאת עור, או שסתם יש לה היגיון בריא.

חביף11

New member
חבל שהיא לא מחברת את הבת שלה

למסיכת חמצן ובלון חמצן.
זו דוגמה קיצונית לחרדתיות ודאגנות יתר מסרסת.
פחחח, שום הגיון בריא, בדיוק ההיפך - תהליך החיסון של הגוף נוצר רק ממגע עם חומרים זרים לגוף.

dory38

New member
אני יותר מסכים עם דיברגנט

לא צריך להיות היסטריים, מצד אחד. מצד שני, זה כמו שאתה הולך לשירותים ציבוריים ולא מרפד את המושב. זה מגדיל את הסיכוי שתחלה, חס ושלום כמובן, במחלה זיהומית. למה להסתכן? אולי האישה הזאת יודעת מה שהיא אומרת, מתוקף עיסוקה?

חביף11

New member
שטויות במיץ עגבניות, סליחה על ה"תוקפנות"

הילדים שלי הלכו לשירותים ציבוריים ועדיין הולכים. הם לא ייכנסו לתא אם הוא מלוכלך או מסריח, וזה הכל. הבן שלי בכלל אהב לבקר בשירותים ציבוריים, בכל פעם כשהגענו למקום עם שירותים ציבורייםהוא נכנס לכולם, טפו טפו.. בריא מאוד.
מהצד השני, למשל, בסאונות אני הולך רק עם כפכפים. חטפתי פעם פטרייה ולמדתי להיזהר.
לא ללחוץ על כפתור שעל רמזור.. זה כבר הטירוף - אני בריא למרות לחיצות בלתי נספרות כבר, הנכדות שלי בריאות כמו שור, למרות לחיצות. לשיטת האמא הטרללה, גם עגלת סופר היא לא תחזיק, לא תשתמש במעקה חו"ח, לא תיגש לדלפק עם זכוכית בדואר - אתה לא מבין שיש כאן משהו קצת "מטורלל". חיידקים מחוללי מחלות יש כל הזמן באוויר.
אז..
כפפות גומי על הידיים, מסיכת חדר ניתוח על הפנים, רעלה נוספת על הפנים, אולי ללכת בבועה.
פחחחחחחח

RossieL

Active member
חיים בתוך בועה

אולי עדיף שתגדל את הילדה בתוך בועה סטרילית, כך לא תבוא במגע עם שום מזהם.
כי הרי האויר שאנחנו נושמים, יש בו חיידקים.

נראה לי שהאמא הזו לקחה את ענין הזיהומים קצת רחוק מידי.

dory38

New member
שוב, אני מסכים שלא צריך להיסחף

האמא הסבירה לבת ברוגע יחסי, היא לא נשמע כמו איזו מטורפת אובססיבית לניקיון או משהו. אם כי אין לי השכלה והבנה יתרה בפסיכולוגיה.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא צריך להיסחף, אך כפי שכתבת צריך זהירות מונעת

בדוגמה של "חכם" הפורום של ידית עגלת הסופר, אני רוצה לראות שאחרי שנגע, יאכל בלי לרחוץ ידיים.

מצאתי כתבה שתיתן פרספקטיבה בנושא.

לא צריך להסחף ומצד שני יש דברים שאותי כן מגעילים

למשל, לפתוח את ברז המים בשירותים ציבורים כשאתה יודע שלפניך פתח את אותו ברז מישהו שניגב את הטוסיק.
אישית מעדיפה להסתובב עם סבון מחטא ולא לגעת בברזים ציבוריים,לא מהפחד ממחלות פשוט מתחושת האיכס.
כמובן תמיד לרפד את מושב הכיסא בשירותים.
אבל לא ללחוץ על כפתור ברמזור? האמן לי שבמעלית לוחצים על הכפתורים יותר אנשים, מה תעשה? לא תלחץ?
או כשאתה לוקח עגלה בסופר,יודע כמה אנשים החזיקו את אותה עגלה לפניך?
לא תשתמש? ברור שכן

בקיצור, הכל במידה.

למעלה