סתם שאלה:

סתם שאלה:

אם החרדים מחרימים חנויות שפתוחות בשבת - למה הם לא מחרימים את חברת החשמל?

רננה 18

New member
סתם תשובה:

לידיעתך: אלו שמחרימים חנויות הפתוחות בשבת מזמן משתמשים בגנרטורים המספקים להם חשמל לשבת. אני חושבת שזה התחיל לפני 15 שנה והיום, בבתים רבים אפשר לשמוע את זימזום הגנרטור.(בדרך אגב, זה מספק עבודה לחברות המייצרות גנרטורים ע"ח חב חשמל...). אני רק רוצה להעיר שמקרב החרדים ,רבים קונים דוקא בחנויות הסגורות בשבת אבל אצל דתיים אחרים אין הקפדה בנושא. לידיעתך.(לא סוחף ולא גורף)

ולמה אין להם בארות מים קטנות לשבת ?

הרי מקורות מעסיקה עובדים בשבת ואפילו ביום כיפור. ושאלה כללית - מכיוון שחברת החשמל ומקורות מעסיקות עובדים בשבת כיצד מרשים לעצמם אותם חרדים להנות משירותיהן של שתי החברות בימי חול?

עמלק

New member
לפי ההיגיון הזה

אם מותר לקבל שירותים ביום חול מחב´ החשמל אבל אסור לקבל מהם שירותים בשבת === אז מותר לקנות ביו חול מחנות אבל אסור לקנות ממנה בשבת. מכאן נובע שמותר לקנות בכל חנות, בכל יום למעט שבת... היגיון עקום מאוד...

Prince of Wales

New member
שאלה:

למה לא תחרימו את הכנסת שנאלצת לפעמים לעבוד בשבת ןכך תחסכו מאיתנו את הזעם אליכם.

לרננה- יכול להיות שלא הבנת את השאלה

שלי או שלא ניסחתי את עצמי כראוי. חברת החשמל עובדת כל השבוע, כמו למשל מסעדה של צימחוניים בתל אביב, החרדים לא משתמשים (מוטל בספק) בשירותים של חברת החשמל בשבת אבל כן במשך שאר השבוע, אז אני מבין למה הם לא אוכלים במסעדה של הצימחוניים בשבת אבל למה הם לא אוכלים במסעדה במשך השבוע, בטענה שהיא לא כשרה? (והרי אוכלים בה רק אוכל צימחוני שהוא הרי כשר לכל הדעות).

qwerim

New member
כי פעילותה של חברת החשמל בשבת היא

הכרחית לעניין פיקוח נפש, בתי חולים למשל.

qwerim

New member
ללא קשר להודעה הראשית

אני עומד לעשות מחקרון בנושא "האם החרדי אכן חי על חשבון החילוני". תוצאות בעוד כמה שבועות.

עמלק

New member
אפשר שאלות אישיות ?

בכרטיס האישי שלך אתה רושם שגילך הוא 20, משמע שאינך משרת בצה"ל, נכון ? אשמח אם תענה לי למרות ה"אישיות" של השאלה.

qwerim

New member
נכון

אני לא משרת בצה"ל ולכן אני חוזר מחר לישיבתי (סיום חופשת החגים) ואת המחקרון אאלץ לעשות בין סדרי הישיבה ולכן ייקח לא מעט זמן.

qwerim

New member
ובקשר לשלתך לעיל

מחנות שמחללת שבת אסור לקנות מחמת איסור "מסייע בידי עוברי עברה" אך בכך שאני משתמש בחברת החשמל במשך השבוע אין אני מסייע בידי עוברי עברה.

עמלק

New member
תסלח לי, אבל אין לי רבים לשאול אותם

שאלות שכאלה, אז אני אמשיך בתקווה לקבל תשובה. - מדוע אינך משרת בצה"ל, מה המניעה או הקושי, היכן ההתנגשות עם הדת ?

mosh_the_ant

New member
את התשובה לזה הייתי רוצה לראות...

לראות את המחקרים ""המעניינים"" שהוא עושה בעזרת מוחו החריף ולראות את תשובתו הישירה והלא מתחמקת שנכנסת לעובי הקורה ללא בושה.. כן,קווארים-ענג אותך בתשובתך-לא אתה לא נותן למדינה את מעט החובה שאתה חייב לה ?

mosh_the_ant

New member
תיקון טעויות...

למה אתה לא נותן..... ענג אותך בתשובתך =ענג אותנו בתשובתך....

עמלק

New member
תסלח לי, אבל אין לי רבים לשאול אותם

שאלות שכאלה, אז אני אמשיך בתקווה לקבל תשובה. - מדוע אינך משרת בצה"ל, מה המניעה או הקושי, היכן ההתנגשות עם הדת ?

qwerim

New member
זה בסדר, אני שמח שאתה שואל.

עקרונית אין מניעה מצד הדת לשרת בצבא, אדרבה, ישנם הסוברים כי ישנו חיוב הלכתי לשרת בצבא משום "נושא בעול עם חברו" וגם למלכי ישראל היה צבא כגון צבאו של דויד. העניין הוא, שבעם ישראל מאז ומעולם היו קבוצת לומדי תורה שמנו לפחות כ1 מתוך 12 (לפחות שבט לוי ויששכר הוקדשו ללימוד התורה) אנשים המוקדשים ללימוד התורה והעברת מסורת לימוד התורה בלבד ואילו שאר העם גם למד וגם הלך לצבא\ לעבודת כפיים, כפי שנפסק להלכה (במשנ"ב על פי הגמרא בברכות "הנהג בהם מנהג דרך ארץ" וכו´) שהדרך לרבים היא גם ללמוד וגם לעבודת כפיים והדרך למיעוט (היינו אותם 1 מתוך 12 המוקדשים ללימוד תורה) היא אך ורק לעסוק בתורה. המצב שנוצר בארץ לאחר חורבן ממלכת התורה בחו"ל לאחר השואה הוא, שאם החרדים לא ילכו ו"ישלימו את המכסה" של לומדי התורה שאמורים להיות בעם, אף אחד אחר לא יעשה את זה במקומם וסכנה גדולה נשקפת למסורת לימוד התורה. בנוגע לשמירת התורה את העם ע"י הוספה בלימוד התורה הרי הוא מקרא מפורש: "אם בחוקותי (רש"י: שתהיו עמלים בתורה) תלכו ואת מצוותיי תשמורו ונתתי שלום בארץ ושכבתם ואין מחריד" (פרשת בחוקותי) נכון הוא שלא כל החרדים כשירים ללימוד התורה, במצב "נורמלי" בו כולם שומרי תורה ומצוות, הרוב הולכים לעבוד (וגם לעסוק בתורה, אין איש מישראל שפטור לגמרי מלימוד התורה) וקומץ נבחר של העם אשר כישוריהם השכליים והמנטלים (והרמב"ם פוסק שגם כל אשר נשא אותו ליבו להקדיש עצמו ויעסוק אך ורק בלימוד התורה רשאי להקדיש עצמו ללימוד התורה) מתאימים ללימוד התורה, מוקדשים אך ורק ללימוד התורה כשבט לוי ויששכר. כל זה על רגל אחת, ואידך פירושא הוא, זיל גמור.

zoharj

New member
עוד שאלות:

גם אני מצטרף לרצף השאלות האישיות, אם אין לך בעיה. (אתה לא חייב לתת תשובות שיחשפו את זהותך אם אינך מעוניין, אלא רק עקרוניות. וגם זה כאמור רק אם בא לך). א. באיזה סוג מסגרת אתה לומד, וכמה שכר לימוד אתה משלם. ב. האם אתה משלם על מעונות או שכר דירה, או גר בבית ההורים. ג. האם אתה עובד ומרוויח למחייתך. ----------

רננה 18

New member
זוהר. כל השאלות ששאלת זה בניגוד

לצינעת הפרט. אף לא אחד מבאי הפורום נידרש בהתנשאות כזו ובתקיפות כזו לענות על שאלות אישיות מהסוג שאתה וחבירך שאלו. רק פעם אחת שאלתי את נסיך הפורום("יש להשמיד עלוקות") להשכלתו. וזהו. אני מקוה שהבחור לא יתפתה לענות על שאלות אלו. שואלים אדם שמצהיר שהוא תלמיד ישיבה, אם הוא עובד???.

עמלק

New member
גברת רננה

מר חגי הוא בגיר, אינו קטין, אינו מפגר ואינו אהבל. הוא אינו זקוק לך כסניגור-מתנדב, הוא יודע כמובן כי אינו חייב לענות על אף שאלה, אין בשאלות אלא שום ניגוד לצנעת הפרט מאחר והוא יכול לבחור (ולהבנתנו המלאה) אם לענות או לא. בקיצור, אין שום סיבה שתקפצי פנימה לדיון רגוע ונחמד תוך מטרה ברורה של הריסת הדיון והורדתו לשפל של תקיפות אישיות. יום טוב, להתראות בשרשור אחר, עמלק.

למעלה