סתם שאלה

קרוקדיל

New member
סתם שאלה

היה לי ויכוח עם חבר קרב בין ברוס לי לבין צ´אק נוריס מי מנצח? למעשה הויכוח הוא לא על מיומנות אישית אלא על האומנות המסורתית מול האמנות המודרנית מה דעתכם?

קרוקדיל

New member
שכחתי לציין

אני כמובן אמרתי שברוס לי שאת השיטה שלו אני לומד ינצח

Nut420

New member
צ´אק נוריס

לפי דעתי הוא פשוט לוחם טוב יותר, אבל דיברת פה על האומנות המודרנית מול אומנות מסורתית- עד כמה שאני יודע שניהם עסקו באומנויות מודרניות יחסית

mkz

New member
חבר´ה לא לענין...

סוגיות כאלו די ילדותיות ולא מכבדות את אלו שמעלים אותן. ברוס לי וצ´אק נוריס שניהם אמני לחימה מעולים(ברוס לי בלשון עבר),היו גם חברים טובים ואף על פי שהייתה בניהם תחרותיות כיבדו מאוד אחד את השני. הבהרה:אף על פי שברוס לי מזוהה עם jkd היה לו גם עבר נרחב בשיטות קלאסיות מסורתיות כמו ה-ווינג צ´ון למשל. צ´אק נוריס מגיע מצ´ון קוק דו שיטה בטא קוון דו(שמאוד דומה לשוטוקאן קראטה בשילוב טא קוון דו קלאסי),וגם יש לו דרגה גבוהה בטאנג סו דו גם שיטה קוריאנית.שתי השיטות הן מסורתיות.(בנוסף הוא גם משלב הרבה קיקבוקס).

זה באמת משנה?

לפי זה תחליט אם ללמוד JKD או שיטה קוריאנית? ולמה דווקא שני אלו? בגלל שברוס לי מנצח את צ´אק נוריס באחד מסרטיו? אגב: אני אישית מהמר על ברוס לי.

yanbrmic

New member
תשובה

אין אומנות טובה או אומנות רעה יש לוחם טוב ולוחם רע ובאומנות לחימה אין כזה דבר "מנצח"

למעלה