סתם שאלה

שרק 13

New member
סתם שאלה../images/Emo141.gif

מדוע בבית של מתחילות מחדש מנסות המאמנות לשכנע כמעט כל אחת שזה טוב לדעת לבקש עזרה מאחרים ולהסתמך על אחרים? האם בן אדם שמסתדר לבד ולא צריך טובות מאף אחד הוא בן אדם חזק? האם אדם שמבקש עזרה ומסתמך על אחרים הוא אדם חלש? מה כל כך טוב בזה שאנשים לא מסתדרים לבד? אין לי דעה ברורה בנושא ואשמח לשמוע את דעתכן. מה יותר קל לבקש עזרה או לעשות כבר לבד? שמתי לב שזו נקודה שמאוד מודגשת בבית.פעם הייתי אישה שמסתדרת לבד ועושה הכל בכוחות עצמי בלי לבקש עזרה מאף אחד הרגשתי חזקה אבל די בודדה ואם עול כבד מאוד על הכתפיים והיום כשלמדתי לבקש עזרה ולהעזר באנשים מסביבי אני מפחדת שזה מחליש אותי ושיום אחד כשאצתרך להתמודד שוב לבדי לא יהיו לי הכוחות שהיו לי פעם... אז מה דעתכן?

DיS

New member
אני חושבת

שלמרות שבן אדם יכול בד"כ להסתדר לבד ולעזור לעצמו, יש גם מצבים שמאוד קשה להסתדר לבד. לפעמים צריך להיות פתוחים להתייעץ עם אנשים, לשמוע חוות דעת, לתת לאחרים לעזור לך כשאתה לא מסוגל לעזור לעצמך. "לבקש עזרה" עפ"י המאמנות זה לאו דווקא עזרה מוחשית- זה בעיקר הקשבה ותמיכה ועידוד. אדם שמבקש עזרה ומסתמך על אחרים לדעתי הוא ההפך מאדם חלש. הוא אדם שמודע למצבו ופתוח לשינוי ולתמיכה, שמספיק חזק כדי להבין שיש בעיה ולבקש עזרה. מערכות היחסים הכי חזקות הן אלה בהן האמון וההקשבה והתמיכה והעזרה הם הדדיים, אמיתיים וכנים. לדעתי זה מאוד חשוב לביסוס יחסים טובים. אני אישית מאוד מעריכה אנשים מסביבי שמסוגלים לראות שאני מדוכאת (למרות כל ניסיונות ההסתרה), שמושיטים לי יד ומציעים את עזרתם. טוב לי לדעת שיש מישהו שבאמת דואג לי ואכפת לו... אני לא רואה את עצמי כחלשה בגלל שאני זקוקה לעזרה ותמיכה ולחיבוק- זה אנושי...

סתם תשובה ../images/Emo8.gif

הבנתי לפני שנתיים שלחיות בשחור ולבן זה לא בריא ולא מקדם, לפחות בנוגע אליי. הכי טוב האפור כי אמצע זה דבר יציב, זה גם הגיון וגם רגש גם לדעת לבקש עזרה כשצריך וגם לדעת להסתדר לבד כשצריך ברגע שאת לא מאוזנת ו"שוכחת" איך להסתדר לבד את חלשה והמצב לא בריא. כשאת לא יודעת לבקש עזרה את סובלת מתסמינים של בדידות וקושי ועול על כתפייך ושות'. אמצע. אפור. הכי טוב (לי) :)

למעלה