סתם שאלה קטנה

zilber z

New member
סתם שאלה קטנה

איך זה שכל המתנדבים פה מדברים פה במושגים גבוהים בנוגע להתנדבות שלהם אני שומע פה שמדברים על כיתות פלוגות אגף קשר הדרכה בסיס מירסים בלאגנים סיורים רגליים ... איך זה אצלנו במשמר אנחנו סה"כ מקבלים אפוד רובה ופנס והולכים יושבים בשער 4 שעות בחודש והכל עובר בקלילות בלי סיבוכים ומושגים כאלו כשאני קורא פה אני מרגיש שזה פורום של חדר מבצעים במוסד ולא של משמר אזרחי ... איך הצלחתם לסבך עסק כל כך קטן של 4 שעות בחודש לעניין כל כך רציני ומשמעותי בחיים שלכם ?? סתם מסקרן אותי כי הצלנו ההתנדבות זה למטרת הרתעה ומניעת פריצות נטו ולא יותר מזה ...

tapuach

New member
חלקנו, מתנדבים 'קצת' יותר מ-4 שעות

חלק נגדול מהתמנדבים כאן בפורום, ובכלל מתנדבים 'קצת' יותר מ-4 שעות המינימום בכל חודש. לפני כמה ימים בדקתי את הכרטיס שלי, שבו רשומים כל השעות שעשיתי, למשל בחודש דצמבר עשיתי 32 שעות. רוב הסיורים שלי הם דווקא מונעים, ולמרות זאת אנו לא מקבלים פנס (בבסיס שלי, בבסיסים אחרים לפעמים מקבלים). אני לא זוכר שאני ישבתי או ראיתי מישהו מהמשמר יושב בשער 4 שעות, לפעמים בבט"ש בקניון יושבים בכניסה וכאלה ... אבל לא 4 שעות סתם לשבת ... אתמול בערב למשל, מ-9:15 עד 01:00 לא נחנו לרגע, כל העיר הייתה מוצפת מים בגלל הגשמים, תאונות, נהגים שיכורים, ובגלל זה סיירנו בכל העיר(או יותר נכון, מה שנשאר מהעיר - כי חלק מהעיר היה מוצף לגמרי ולא ניתן היה לעבור והיה צריך לחסום), ולא רק באזורים שלנו

שוטר82

New member
עוד משהו

חלקנו- לא באים סתם בשביל ההתראה להרתיע אלה לתרום כל אחד משהו יכול ובקשר לשעות כוסומו השעות העיקר שתורמים ונהנים מזה

שלום30

New member
שאלה לעניין

חלק מהמתנדבים מתנדבים בית"מ או יח"מ ולכן הפעילות שלהם יותר מורכבת. חלק מהקלאסיים פשוט בונים לעצמם פעילות יותר מעניינת, ומפרטים לפרטים את כל הקשור בכך. וחלק מהמתנדבים מתעניינים ואוהבים ציוד יותר חדיש, כך שלעיתים הם רוכשים אותו בעצמם או משיגים אותו בצורות שונות. סך הכל המטרה נשארת אותה מטרה וכל אחד משיג אותה בדרכים שונות.

יוני43211

New member
עוד משהו

אנחנו לא באים רק לשבת אנחנו חורשים יותר מהשוטרים עצמם שמקבלים כסף על כך... ובקשר ל 4 שעות כל דקה היא יום שלם בישבלנו כי אנחנו נהנים ומפתחים קשרים חדשים עם אנשים חדשים ומיכרים המון אנשים דרך ה 4 שעות שאתה מדבר עליהם.. ואגב אנחנו לא מסתפקים ב 4 שעות בלבד מי שנמצא באמת המערכת לא סופר שעות אני זוכר שהייתי בהמון פעילות שלא הייתי רשום ביומן בכלל והייתי המחליט וראש צוות באותם פעילות אם זה במקרה החבר'ה נתקלו באירוע שצריך הרבה אנשים וראו אותי במקרה בדרך ועליתי איתם או שהתקשרו אלי שצריכים עזרה... בגענו למשמר האזרחי כדי לרגיש שייכות לא רק תראו אני מתנדב!!! אנחנו חלק מהמדינה הזו..ורוצים להיות חלק פעיל בה לא רק לשבת ולגיד תראה המתנדים האילו גבורים מחלצים אישה זקינה מביתה שמוצף מיים ורק לסתכל ולא לעשות כלום... יוני

danielo18

New member
אתה יודע שאסור לך לעשות את זה...?

אם אתה לא רשום ביומן,אין לך שום סמכות וזה גובל בהתחזות... ואני לא מדבר על נושא הביטוח...

ghost7

New member
יש דרכים מסודרות לכך

אם פוגש חברה בפעילות, ורוצה להצטרף- לעלות מול הקצין התורן, או מפעיל הבסיס. גם בשביל האישור, וגם בשביל הרישום. ואם מזדמן לארוע- יכול להציע לעזור. אם למתנדבים, ואם לשוטר במקום. אבל שיעבירו את הדיווח על כך. ממה שראיתי- דוקא כשקורה משהו- אז עולות כל ה"שאלות מההפטרה"- מי הורה, מי אישר, מי תדרך, מה נאמר בתדרוך, וכו'

יוני43211

New member
אני מדגיש בתור דוגמה ...>>

ועל הדבר החיובי בעניין ולא הדבר השלילי יוני

יוני.מבכנתי אתה דוגמא לכולם..8-

יוני אני יודיע שאתה מתנדב כל הזמן... ואני מודה לך על זה שאתה מדנדב הרבה .. במשמר האזרחי..

עופר י.

New member
יוני.אם אתה מודע זה 90% מהפתרון../images/Emo13.gif

אבל הבננו למה אתה מתכוון - אל דאגה שתהיה שבת שלום

danielo18

New member
ברור שיעלו שאלות...

הרי כל אחד רוצה לכסתח את עצמו... אני בחיי לא ראיתי אדם שיתן את התחת שלו כ"כ מהר...

danielo....אתה מדבר שטיות...

אחי לא מדברים ככה מה זה בנגים ומה זה שמש זורחת .....אך הבדלתה בין בנגים ובין משמר זרחי..... .......תדבר רציני אחי ואל תקשקש הרבה...... ...........תודה לך אחי.......

מתנדב

New member
שאלה יפה שאלת....

ואין לי הרבה מה להוסיף מעבר למה שהחברים כבר כתבו כאן, אבל בעיקרון ישנם מתנדבים שהם נותנים הרבה יותר פעילות מעבר לשעות המחוייבות, וגם סוגי הפעילויות שלהם שונה ומשתנה מפעילות לפעילות..

עופר י.

New member
מאיפה אתה???? זה משמעותי

כי יכול להיות שאתה מתנדב ביישוב קטן , שאולי באמת לא נדרש בו יותר מקיום אבטחה בכניסה או משהו כזה... אני מניח שרובנו פה מעיר גדולה , ושם בד"כ זה אחרת. זה הופך להרבה יותר מ 4 שעות... ואפילו אני , שאני שוטר , אני גם מתנדב מעבר לעבודה (פעם זה היה בבילוש, היום בנוער, וקצת בסיור כשיש לי כוח)

למעלה