סתם שאלה קטנה

סתם שאלה קטנה

כמה אתם תקפידו על קיבוע ללוח גב כשאתם מגיעים למשל לתאונה והפצוע מתהלך ? אם אני לא טועה לפי הנוהל בכל תאונה צריך לשים צווארון וקרש גב... מקפידים על זה ?

BiAAcH

New member
בטח...

גקרה לי לא פעם, שאנשים אחרי תאונה התהלכו, אבל אחרי כמה דקות התחיל לכאוב להם הגב וכל מיני מקומות. בטח שצריך להקפיד, אתה לא יכול לדעת בדיוק אם הכל בסדר מבפנים...

נכון. אבל...

כמה פעמים הייתם עם נהג שאמר עזבו אתכם לא צריך קרש הוא בס"ה פצוע קל... האם תשפטו לפי הקינימטיקה של התאונה אם יש צורך בקרש ?

מער

New member
תשובה...

תראה תמיד כדיי גם באמת כי אתה לא יודע אם הוא קיבל מכה או לא וגם לכסת"ח. כדאיי לשים קרש גב על המיטה או לפחות להלביש צווארון. ברור שאם הקינימטיקה קשה אני ינסה לשכנעה את הפצועה הרבה יותר להתקבעה לקרש גב. מער

sbenzvi

New member
ובמקום לשים קרש גב על המיטה...

עדיף לעשות "קרש גב בעמידה" - בו מצמידים את הפצוע ללוח הגב כשהוא עומד ומשכיבים אותו בצורה כזו. מובן, שאם האדם מסרב בכל פנים ואופן להיות על קרש, מלבד לנסות לשכנע אותו, אין הרבה מה לעשות (רק להקפיד לרשום זאת בטופס ולהחתים אותו שזה על אחריותו). ונכון, במיון הרבה פעמים מורידים אותם (את הפצועים) תוך שניה - אבל מדובר באורטופד - לנו אין את שיקול הדעת הזה. ככלל, הפרוטוקול אומר כי בכל תאונת דרכים יש לשים הפצוע על לוח גב. מאידך - יש גם שאומרים שכל פצוע טראומה יקבל חמצן. לפעמים זה יכול להיות מגוחך - נקעתי את הקרסול? -- אזי אני פצועת טראומה. האם אני באמת זקוקה לחמצן?... לא שאני באה להגיד שיש כל כך הרבה מקום לשיקול דעת... אבל אכן לעיתים נתקלים גם במקרים שכאלו. לדוגמא, הידעתם שמישהו שסגר לעצמו את הדלת של המכונית על האצבע כשהוא נכנס לאוטו נחשב מבחינה חוקית כפצוע ת.ד.? ובינינו, אף אחד לא ימהר להשכיב אותו על לוח גב. כל אחד שלא שם פצוע ת.ד. לוקח זאת על אחריותו (ואני לא מדברת על הדוגמא שדלעיל) וחס וחלילה יהיה משהו - איך נאמר - אכל אותה! נכון, נתקלים בהרבה מקרים בו מפנים יותר מפצוע אחד (ולפעמים גם יותר משניים) כאשר פצוע אחד שכוב על קרש ואילו האחרים יושבים. נהגים שעושים זאת מסתכנים ואף מתרשלים בעבודתם. מובן שאי-אפשר לשפוט את כולם - וכל מקרה לגופו - מאחר שבאמת נתקלים בפצועים שמסרבים לשים צווארון ולשכב על הקרש. מלבד האמור לעיל,רצוי וחשוב לציין בהערות שהפצוע נמצא מתהלך בשטח (גם אם השכבתם אותו על קרש!) וזאת למען הכסת"ח שלכם במידה והפצוע יתלונן על משהו בהמשך. יום טוב לכולם, שרון

החלק המעניין זה ש....

שבמציאות כמה פעמים שמעתם אמבלונס מפנה 3 פצועים קל מת.ד. והמוקד מאפשר למרות שלאמבולנס אין אפרות לקחת יותר מ 2 חולים על קרש, ובד"כ כשיש מעל 2 נפגעים זה אומר שלא 2 שסגרו על עצמם ת'דלת של האוטו אלא פצועים מתאונה אמיתית... לא מחייב שנפגעו אבל המוקד אמור לשמור על הפרוטוקול, ואף להעיר על כך לנהג האמבולנס. לא ?

sbenzvi

New member
באמת העלית נקודה מעניינת

מאחר שלא עברתי קורס תורני מוקד בהחלט לא אוכל לענות לך על השאלה האם המוקד אמור, או לא אמור, להעיר לנהג האמבולנס על פינוי 3 נפגעים. למרות זאת, האשמה לבסוף נופלת על הנהג - הוא הרי זה שנמצא בשטח ורואה. הוא זה שקיבל את ההחלטה לפנות את כולם במקום "להטריח" אמבולנס נוסף למקום.

נקודה בעיתית.

שלום, אכן זו נקודה מעניינת - מדוע האחריות היא של נהג האמבולנס ולא של האחראי המקצועי בתחנה/מחוז/א.רפואה ? ברור שהבעיה היא מערכתית ולא נקודתית אצל נהג מסוים.

לפי מה שלמדתי בקורס...

כל נפגע טראומה ואפילו אם מדובר בתקיעה של האצבע הקטנה של הרגל בשידה, מחייבת בסכמת PHTLS מלאה. אני זוכר שהרגשתי די מטומטם בקורס לעשות קיבוע ראש למישהו שנחתכה לו האצבע, אבל לפי הידוע לי, זו ההנחיה. לפי כל זה, כמעט בכל נסיעה עוברים על החוקים האלה השאלה היא בעניין חומרת הפגיעה.

למעלה