סתם רציתי לשתף...

סתם רציתי לשתף...

היום היו לי 4 הופעות ברצף, ואני בקושי מחזיקה את העיניים פקוחות
עשיתי את ההופעות ב-2 יישובים דתיים, שביקשו הופעות ללא מוסיקה, כי עכשיו בתשעתהימים,לפני ט' באב לא נהוג לשמוע. אז לילדי הגנים הבאתי את הדייג ודג הזהב, שכולם אהבו מאד (בובות,תחפושות, אביזרים והמון הפעלה של הילדים..) ולילדי ביה"ס מכיתות א'-ו' הבאתי מופע של סיפורי בית שני, על כל השתלשלות המאורעות שגרמה לחורבן בית שני. מנסיוני, הסיפורים האלה משתיקים לגמרי את הילדים, גם את המופרעים ביותר, מרוב שהם מרתקים. הילדים אכן היו מרותקים, בשני המקומות, ולא צייצו במשך 50 דקות. רק בהופעה ביישוב הראשון, כשסיימתי את הסיפור, שאל אותי ילד אחד במבט מאוכזב: "ומתי ההצגה???"
אוחחח! הבנתי שמישהו הבטיח להם הצגה, כשאני מראש אמרתי שזה יהיה סיפור... הרכזת התקשרה אלי בערב "להאיר" את עיני, שהילדים והיא מאד התאכזבו שזה היה רק סיפור, וכמובן, הבהירה לי שסיפורים גם המדריכים יכולים לספר... והם משלמים כסף כדי לקבל הצגה שהיא יותר מזה. הסתבר שבאמת הייתה אי-הבנה ביננו, ואני רושמת את המסקנה החשובה בשבילכם ובשבילי: ת מ י ד חשוב לעשות תיאום ציפיות עם מזמיני ההופעה ולהסביר להם מה כלול בה!!! הרגשתי קצת לא נעים, ושהרכזת הזו מנסה אולי להשיג פיצוי כספי או משהו כזה
אבל עברנו את זה ונתגבר. מאחלת לכולכם חופש פורה ומלא הצגות, וש כ ו ל ם יהיו מרוצים!

shir300

New member
אני לא מבינה

מה ההבדל- אם את מביאה בובות תחפושות ואביזרים, למה זה לא נחשב להצגה? בגלל שאין תפאורה, הגברה, מיקרופון ופעלולים טכניים? גם אני תוהה בשאלה הזאת, ואכן חשוב לעשות תיאום ציפיות. אולי אפשר לקרוא לזה "תיאטרון-סיפור". פורמט שהוא בין לבין...

פ י ו ל ה

New member
בטוחה שהסיפורים של המדריכים שלהם

וסיפור שאת מעבירה זה לא בדיוק אותו הדבר... זה קודם כל. כי אני מסכימה עם שיר. כשאת עושה כזה תיאטרון סיפור, את לא סתם מספרת, זה חוויה שלמה. ומי שלא יודע להעריך זה באמת חבל. כנראה שאם הילדים שתקו ושיתפו פעולה, הם נהנו. כי ילדים לא יודעים לזייף 50 דקות. ואת הגעת בשביל הילדים. אז ככה שאת הקהל האמיתי שלך, סיפקת. ובקשר לעם המבוגרים, זה את צודקת שהם בכל זאת בעלי הממון ולכן חשוב לתאם ציפיות, אני זוכרת עוד מקרה כזה שמישהו סיפר פה פעם, זה דברים שקורים. כל החיים יש אי הבנות בגלל זה אומרים שעיקר הכוונות, (והבובות) חח ואם יש לך עוד חרוז לשורה.. גם הוא חשוב מאוד!!

אויש... זהבאמת יכול להשאיר קצת הרגשה רעה...

לא נורא בכלל , כי נשמע שגם מה שהיה היה חוויתי מאוד- אילולא כן הם לא היו יושביםש בשקט....

לא נורא, עבר יום וכבר שכחתי...

ותודה לכולכן על התגובות, שיר פיולה וליאורה!
היום הייתי ליצנית רפואית בבי"ח והחיוכים של האנשים החזירו לי את השמחה חזרה ללב... מומלץ בחום לכולם!

גליתוי

New member
הי מספרית, את צודקת!

אכן תאום ציפיות הוא מאוד חשוב! מעניין לשמוע איך העברת את הסיפור... היה לך ספר ביד? אביזרים? האם נכנסת להיות חלק מהדמויות? אשמח לשמוע, ואינשללה חופשה פוריה והרבה הצגות...

למעלה