סתם רציתי לשאול

gilroz

New member
סתם רציתי לשאול

מה כוונת המשורר בשיר של ברי סחרוף - האיש שבקיר והנה הוא: בתוך הקיר עומד אדם בדד בדד עומד הוא שם , מי מכיר את האיש שבקיר? האיש עומד בקיר מזמן אינו יכול לצאת מכאן, מי מכיר את האיש שבקיר? האיש קטן הקיר ענק האיש חלש הקיר חזק , מי מכיר את האיש שבקיר? האיש לוחש בקול שקט אני רוצה לצאת לצאת, מי מכיר את האיש שבקיר? קולו גבוה קולו נדם ההשאר שם לעולם , מי מכיר את האיש בקיר? פשוט הרבה זמן אני מחפש את הכוונה של ברי בשיר הזה

לייטית

New member
השיר של ברי סחרוף??????

לפני עשרות שנים שר את השיר הזה, אם איני טועה, שמעון ישראלי, בקול בס עמוק.... מי כתב - אין לי מושג. אם ברי סחרוף בחר לשיר זאת שוב - זו בחירה יפה. אבל כוונת המשורר זו לא הכוונה של ברי. אם זו כוונת משורר אחר, זה עדיין מעניין אותך? נראהלי כמו מטפורה של בדידות.....

גרי רשף

New member
הביצוע המקורי של שמשון בר-נוי../images/Emo22.gif

זמר עם קול מצויין ועם אקצנט מזרח אירופאי שהיום לא היו מעלים לשידור.. בתוך הקיר יושייב לו איש..

הדמות במראה ?

יכול להיות שהוא מדבר על הדמות במראה ואולי על תמונה שתלויה על הקיר. האיש שבקיר הוא גם דימוי לעין הצופה ורואה הכל...

shellyland

New member
דוקא זכור לי איזה שירשור בנושא

אם כי בפורום השכן, ושם, כמדומני, נאמר שהשיר נכתב על איזה ציור קיר בפאריס. מי שרוצה שיחפש את השירשור האמור ויביא לנו את הלינק בחסדו. אני, כמו שאמרתי כבר קודם. הולכת לעשות קפה. בוקר טוב לכולם

צרוף מיקרים מעניין

אחר הצהרים ראיתי בערוץ 11 תוכנית בשם..... "האיש שבתוך הקיר" (כמובן שהסרט לווה בשיר המדובר). מסתבר שהסיפור הוא על שבח וויס ובני משפחתו. בזמן השואה הם התחבאו בקיר כפול במרתף של משפחה פולניה. סיפור מאלף לכשלעצמו....

למעלה