סתם רוצה לשתף

MaddyD

New member
סתם רוצה לשתף

היום אני סוגרת שבוע (קצת יותר) של צמחונות טהורה, לא עוד לא טבעונות, אני לא חושבת שאני יכולה לעשות שינוי כ"כ קיצוני בתזונה שלי במהירות שכזו, אני בטוחה שבעתיד זה יקרה. בכל אופן רציתי לשתף מה עבר עלי, קודם כל, ההרגשה הכללית שלי יותר טובה. זה עלול להשמע מוזר, ומה לעזעזל הקשר בין המצב רוח לתזונה? אולי המצפון שלי קצת יותר נקי מתמיד, אני ממש לא יודעת:) בין השאר, לאחר שהייתי בטוחה שהתאבון שלי יעלה פלאים בגלל שאיני אוכלת בשר, קרה בדיוק להפך. אני אוכלת כרגיל, ולא מגזימה עם מתוקים, כמו שחששתי שיקרה. רוב השבוע אכלתי מוצרי טבעול, אני נורא רוצה למצוא לזה אלטרנטיבות בגלל המחיר המאוד מופרז. היום אמא שלי תפסה יוזמה והכינה לי קציצות סויה, שהיא השרתה את הגרגרים האלה, שנראו כמו נסורת. זה הסריח נורא. ונורא חששתי שלא אסתגל לזה. יצאתי לי לטיול, ושחזרתי היה לי על הצלחת, קציצות. בריח הרגיל, של הבשר. עם הרוטב. וטעם זהה, ואפילו יותר טעים. התלהבנו כולנו ואכלנו, חצי מהכמות שאני אוכלת בדר"כ השביעה אותי מאוד. ושמרתי לי למחר. אמא שלי גם הסבירה לי שחצי מהכמות שהיא השרתה הספיקה לי, כי החומר תפח מאוד, מה שהתברר כיותר חסכוני מבשר אפילו. מרוצה מתמיד סיימתי לאכול עם חיוך:) ובטן מלאה ומצפון שקט. איזה עוד דברים אפשר להכין? הרי אני הורדתי מהתפריט שניצלים מטוגנים, מבשר, שהיו המאכל האהוב עלי. האלטרנטיבה של טבעול, נחמדה מאוד אבל גם נורא יקרה. קראתי את המתכון לשניצלי סויה ביתיים במאמרים, ולא הבנתי. כי היא הדריכה לחתוך את הסויה, אבל הסויה קצת קטנה, לא? אודה למי שיעזור לי. בהמון שמחה, ואהבה דנה:)

למעלה