סתם רוצה לחלוק

סתם רוצה לחלוק

כמה חוויות מהשבוע האחרון, בו סידרנתי באחת מהצגות הילדים שעלו לכבוד חנוכה:
בקצה שורה עומד כסא גלגלים בו יושב ילד עם רמת מוגבלות גבוהה. אמא מודאגת: "סליחה, סדרן..." הסדרן א': "כן, אפשר לעזור?" אמא: "תשמע, הבן שלי... לא נעים לו לראות כיסא גלגלים כל ההצגה. אפשר אולי למצוא לכיסא גלגלים מקום אחר?"
על דלת האולם שלט גדול, בו כתוב - "אסור להכניס אוכל לאולם". אב וילדה בת 6 בערך קרבים לדלת האולם עם שקית במבה פתוחה. סדרנית: "סליחה, אסור להכניס אוכל לאולם". ילדה: "אה... אני יכולה לשים בתיק ולאכול אח"כ?" סדרנית: "כן, אין בעיה, רק בבקשה לא לאכול בתוך האולם." הילדה סוגרת את השקית ומכניסה לתיק. האב ובתו מתיישבים בשורתם, האבא לוקח את התיק של הילדה, מוציא את השקית ומעביר לבת. הילדה: "אבל אבא, אמרו שאסור." אבא: "זה בסדר. היא לא רואה." (היא כן ראתה).
כחלק מן המופע, יורדים במדרגות האולם שחקנים הלבושים כחיות. אמא ובת מדברות ביניהן בקול רם תוך כדי שהשחקנים עוברים לידן- בת: "אמא, גם אניה (בוקשטיין) היא חיה?" אם: "לא, מאמי, זה רק שחקנים לא טובים שנתנו להם להיות חיות."
שני אבות הלכו מכות כתוצאה מריב על מקומות ישיבה.
אב זועם אחר זרק עלי פח. והיו גם:
ילד חמוד שביקש לדעת למה יש טלוויזיות בצידי הבמה, ובעקבות כך זכה להקשיב בעיניים פעורות מסקרנות להרצאה של רבע שעה על מה זה אופרה.
ילדה מקסימה ששאלה כמה הצגות היו היום (5), אם עבדתי בכולם (כן), אם אכלתי ארוחת צהריים באמצע (לא), ואז הציעה לי את הסוכריה האחרונה שלה (אוכמניות).
בדיחות פנימיות של השחקנים שמצליחים להבחין בהן רק אם רואים את ההצגה 15 פעמים.

מרשה לי לחלוק גם?

אני משחקת בהצגת ילדים שרצה ממש בימים אלו (היום אנחנו בחופש) אני משחקת תפקיד של חיה,אני חושבת שנתנו לי להיות חיה כי אני שחקנית טובה ומסוגלת לגלם חיה ולשכנע את הקהל שאני חיה. אצלינו מותר לאכול באולם - אני לא מבינה למה, בעיני זה לא מכובד. אצלינו יש 3 הצגות ביום בממוצע, נותנים לנו לאכול, לשתות ושאר פינוקים, אני מופיעה בכל הצגה. ואתמול ניגשה אלי ילדה מקסימה בסוף ההצגה, בת 4 אולי ונתנה לי זר פרחים. התרגשתי מאוד. גם לנו יש בדיחות פנימיות וסגנון דיבור שמובן רק לנו.

אם זה לא היה ברור מה-../images/Emo10.gif

אני חושבת שהאמירה על החיה הייתה חוצפה, לא נכונה ובעיקר חסרת טאקט לאור העובדה שהשחקנים ה"לא טובים" עמדו לידה. בכל מקרה, אני מכירה כמה מהשחקנים באופן אישי, כולם בוגרי בתי ספר למשחק וכו', ובתור אחת שהולכת לשיר בקרוב את תפקיד הכבשה באופרה חדשה (ונאבקת איתו), יש בי רק כבוד לאנשים שמשחקים חיות בצורה משכנעת.
וכמובן שגם השחקנים וגם הסדרנים מקבלים ארוחת צהריים - הסיבה שלא אכלתי באותו היום היא שרצתי באמצע היום לשיעור ולא הספקתי...

לא

אבל זה אמור להיות תפקיד קומי, ואני רגילה תמיד לשיר את תפקידי המתבכיינות/מתייסרות. האופרה, דרך אגב, היא ע"פ "חוות החיות", כך שהאופציות שלי מראש נעו בין חזיר לכבשה.

ברור שהיה ברור../images/Emo13.gif

מאחלת לך בהצלחה , לשחק בעל חיים זה לפעמים יותר קשה מלשחק דמות אנושית. שיחקתי ב10 הצגות כבר - זו פעם ראשונה שאני לביאה .

nutmeg

New member
ולי יש ח"ח לסדרן

בקמרי - לפני שנים כשהלכתי עם הבן להצגה - והבן היה אז נמוך ולא ראה כל כך טוב, איך שכיבו את האורות הסדרן בא לבן שלי והמליץ לו לשבת על גרם המדרגות ולראות טוב - מה שמאוד שימח את הבן שלי. עוד יותר היה כיף לגלות שלגרם המדרגות היה מין ישורת כזו שאיפשרה לו לשכב על הבטן, להניח את הסנטר על הידיים ולצפות בהצגה בלי שום הפרעה של אף אחד.

חציחצי

New member
../images/Emo2.gif

נפערות לי העיניים וכואב לי הלב כשאני שומעת סיפורים כאלה (
). היא ניגשה שוב לאב הבמבה ואמרה לו שאסור?

shellyland

New member
מזל שכתבת את שלושת האחרונים

כי ההודעה שלך ממש העציבה אותי. על באמת.

העציבה גם אותי

אבל בשבוע הזה עברו באולם בערך 55,000 איש, ורובם לא זרקו עלי פח, לא ביקשו שאזיז כסא גלגלים מחוץ לטווח הראיה שלהם, לא הלכו מכות ולא העליבו שחקנים - אז אני חושבת שבגדול אנחנו בסדר (למרות שאני חייבת להודות שלפחות שליש מהם כן אכלו באולם).

גם הנרי דוד

משחק חיה או משהו, לא ? (היה איזה פרומו בטלוויזיה איפשהו..) בשנים האחרונות, כל הצגות החנוכה מרגישות לי ממוסחרות ומבזות למדי.. (ע"ע מייקל לואיס בתפקיד צ'יף אינדיאני..)

אכן

הוא היה הפרופסור וגם אסלן. וחני נחמיאס ואורי רביץ היו מר ומרת בונה.

אני לא מכיר

את ההצגה.. למרות שאני יכול לשער שאסלן זה האריה. אז גם שחקנים "נחשבים" (כי זה לא שיש הבדל.. ואני חושב שאני מעריך חלק מהם כבני אדם, יותר משאר הקאסט..) שיחקו חיות.

ixmix

New member
אני ראיתי יופי של הצגה, בתנאים איומים.

הלכתי לראות את החתול במגפיים בתיאטרון גבעתיים. הלכנו אני ואחי, עם בנו וביתי. הזמנו ארבעה כרטיסים, הגענו בזמן וישבנו במקומות. לפנינו ישבו אנשים מבוגרים, ולכן הילדים לא יכלו לראות טוב. מה שעשינו היה להושיב כל אחד את יוצא חלציו על הברכיים על מנת שיחראו, כשאנו מוודאים כמובן שזה אינו מפריע לאלה שיושבים מאחורינו. שלוש דקות לאחר שההצגה התחילה (הצגה מעולה, אגב), הסדרנים הבחינו במקומות ה"ריקים", אלה ששילמנו עליהם ממיטב כספנו, והושיבו שם אנשים שאיחרו. לא עזר שביקשתי שיקומו כי אלה המקומות שלנו, הסבירו לי בתקיפות כי אין איפה להושיב אותם משום שאיחרו והמקומות שלהם באמצע (ואם ייכנשו זה יפריע לשורה שלמה). אז ישבתי במשך הצגה שלמה כשהילדה על הברכיים, בלי אפשרות להחליף איתה מקום או למצוא סידור נוח, או להוריד אותה לכמה דקות למושב שלה, זה שהיה לי כרטיס מסומן אליו. מזל שההצגה מעולה ושהילדים שלנו הם טובי לב ובעלי כושר ריכוז מרשים (שאפשר להם גם להתעלם מלועסי הבמבה ומהתינוק הבוכה משמאל).

זה דווקא מוכר לי

גם אצלנו מושיבים מאחרים על בסיס מקום פנוי (בדר"כ ביציע, אבלספציפית בחנוכה המפיקים בקשו שגם נכניס לאולם) - אבל כמובן שמוודאים שהמקום באמת פנוי, ובמקרה כמו שלך לא היו מושיבים.

arivederci

New member
../images/Emo4.gif

טוב שזה נמשך רק שבוע. כמה אני שמחה שיצאתי ממעגל ההורים שמוכרחים לקחת את הילדים בחנוכה להצגה איכותית.

למעלה