סתם קצת עידוד

סתם קצת עידוד

אני בטוחה שזו אחת השאלות / בעיות שעולה הכי הרבה פעמים בפורום, אבל בכל זאת חשבתי שאפשר לדבר על זה שוב. מה לעשות עם מי שמנסה לעזור ובעצם רק מקלקל? אמא שלי כל כך מנסה להיות מעורבת ותומכת, ועוזרת לי עם הבנות הגדולות כדי שאוכל להניק בהצלחה, אבל יחד עם זה יוצא כל פעם שדוקא היא גומת לי הרגשה רעה ותסכול. ככה למשל אתמול היא עשתה השוואה בין הבת האמצעית שלי שעלתה בחודשיים הראשונים 1800 ג' לעומת יובל שלי שהיא בת חודשיים כמעט ועלתה רק 1300 ג' עד עכשיו. אז היא אמרה שבטח ההפרש ביניהן הוא בגלל שבפעם הקודמת לא עבדתי ויכולתי להתפנות רגשית לכל העניין ולא הייתי לחוצה ועכשיו יש לי דברים אחרים בראש ואני עובדת ודואגת לדברים אחרים כמו משכנתא וכו' ובגלל זה יש פחות חלב או שהוא פחות מזין והילדה עולה פחות במשקל בגלל זה. כמובן שהיא גם אמרה שזו עליה טובה במשקל ואומר שההנקה בסדר, אבל "אפשר היה יותר טוב אם הייתי נחה יותר ולא מתעסקת עם דברים אחרים כמו עבודה וכו'". מה לעשות שנסיון כזה לעזור גורם לי רק רגשי אשמה ומצב רוח רע? אני גם פוחדת שזה גלגל קסמים כי ההרגשה הרעה רק יכולה לקלקל עוד יותר. אני בטח נשמעת כמו ילדה מפונקת חסרת ביטחון אז רק תכתבו עידודים קטנים... ויכול להיות גם שביום רביעי אחרי שאני אשקול אותה שוב - כל ההרגשה הזו תעלם. הלוואי.

noachorli

New member
עידוד קל

קודם כל 1300 ג' בחודשיים זה יפה מאוד. וזה לא רק 1300 ג' יש הרבה שיגידו הלוואי. אין לך מה להרגיש אשמה, אין מה לעשות חייבים לצאת לעבוד כדי שנוכל לשלם את הכל. מה לעשות בנוסף למשכנתא ובשוטף יש דברים חדשים שקודם לא היה שעולה הרבה כסף (רק שיהיו בריאים) - טיטולים, מגבונים ומשחות שהולך יותר מהר מגרביים. אני מבינה שיובל בת חודשיים? וכבר חזרת לעבודה? בכל אופן לא נראה לי שיש כזה דבר חלב שהוא לא מזין (במיוחד שעולים כ"כ יפה במשקל). האמהות מנסות לעזור ולא תמיד יוצא להן בטוב. אבל אני מטוחה שבדברים אחרים היא עוזרת לך ועושה לך גם טוב. תשתדלי שאת עם יובל ובמיוחד מניקה אותה להיות רגועה, להיות איתה, מחשבות חיוביות. (רסקיו רמידי יכול לעזור ניפלאות). בקצב כזה אני בטוחה שביום רביעי שתשקלי אותה תהיה לך הפתעה נעימה. אסף שיהיה בריא היה שבוע שעלה רק 200 גרם אבל היה גם שבוע שעלה 400 גרם. בסה"כ הוא עולה יפה במשקל. יותר נכון יפה מאוד. טפו טפו בלי עין הרע... חשוב לא לקחת ללב, להיות רגועים ולהקשיב לתחושות בטן שלך. מקווה שהצלחתי מעט לעודד. תעדכני אותנו ביום רביעי.

למעלה