סתם קיטורידה

סתם קיטורידה

דווקא לא על הילד, הוא ממש מצויין בזמן האחרון. גם בלי ריטלין הוא נסבל מאד, לפעמים אני עושה איתו כמה דפים בחוברות שאני קונה (למה זה כזה יקר?), לפני יומיים ישבנו כמעט שעה על חשבון, הוא בכלל לא רע (הוא בן 6 וחצי). אבל היום הבת שלי היתה אצל חברה שלה, שמכירה אותו. הוא היה בשילוב כמה חודשים בגן שלה. היא אמרה לבת שלי, כשהיא היתה שם, שהוא היה מרביץ הרבה בגן והיו קוראים לו "מטומטם" ו"מכוער" ולא רצו לשחק איתו (יש לו גם בעיות קשר ושפה), והבת שלי היתה מאד נסערת ועצובה. שבאנו לקחת אותה, הילד ואני, היא אומרת לי: "אני מכירה את אח שלה, הוא כל הזמן היה מרביץ לי!" וגם "הוא אח חורג". אין לי מושג מאיפה היא קיבלה את הרעיון. הוא מאומץ. הבת שלי בחיים לא אומרת מילים כאלה (היא מכירה חורג מסינדרלה והאחיות) אבל היא יודעת שהוא מאומץ, אבל בספק אם היא היתה אומרת לה את זה, והוא לא דברן בכלל, ובטח לא מדבר על זה, אז לא יודעת מאיפה לה שהוא מאומץ. אולי אמא שלה אמרה, והיא התבלבלה עם המושג "מאומץ"? לא יודעת, אבל יותר כעסתי מהסיפורים שהיא סיפרה עליו לבת שלי, שלקחה את זה מאד קשה. זו לא פעם ראשונה שחברים שלה מסמנים אותו כמרביץ, ואחרי זה היו הורים שהיו "שמים" את הילדים שלהם אצלי (חברים של הבת) עם אזהרה: "הבן שלי סיפר שאח שלה מרביץ, אז תשגיחי עליו". איזו הרגשה רעה זו. והילד שלי כל כך השתפר בזמן האחרון. ועדיין זוכרים לו שהוא מרביץ וטראבל מייקר, זה ממש כואב. יש חברים שמחקים את הדיבור שלו, וזה ממש מרגיז או אחת החברות שלה אומרת: "הוא תינוק, לא יודע לדבר" והבן שלי נפגע מאד ובוכה: "תגידי לה שאני לא תינוק".

../images/Emo24.gifהייתי מציידת את הבת בתשובות

די מוכנות, מסבירה לה על הלקויות שלו, ברמת הבנתה,כמובן. מסבירה לה כי ילדים יכולים להיות אכזריים מאוד לעיתים קרובות מאוד אל השונה מהם. לעודד אותה על התמיכה בו. מציעה לשתף אותה מילולית, כמו ששיתפת אותנו, כמה הוא השתפר. במה. ההתמודדות עם הסביבה לא תהיה קלה הרבה פעמים. לצערי הרב אני נתקלת בזה די הרבה. אבל תמיד הקפדתי להעביר לילדים שלי, שזה שאחרים עושים זאת- לא אומר שאנחנו צריכים להצטרף אליהם או- להסיק שיש צדק בהתנהגות הזו. תמיד חיזקתי אותם לא להכנע לליגלוגי הסביבה ולהתרחק מהילדים הנוטים להציק להם. במקביל- הייתי משתפת תמיד בחוויות כאלו, את הצוות בגן/בי"ס ומבקשת התערבותם אם היה צורך לדעתי, או שיסבירו לילדים על הנזק והתחושות הרעות שנגרמות ממעשיהם המלגלגים, או מציקים. ליבי איתכם. מאחלת לכם ים כוח, סבלנות וסובלנות
כל הכבוד לקטנצ'יק

תודה. עוד משהו: הבעיה שאם מישהו

מקניט אותו הוא לרוב מכה, או בוכה לאמא (לי). פעם הוא היה יותר מרביץ, בזמן האחרון הוא נעשה יותר בכיין שזה קורה, וגם זה לא טוב. אמרתי לו להתעלם, והוא לא ממש הבין מה הכוונה, ולא מיישם (גם הבת שלי, אבל אותה לא מקניטים האמת כי היא מאד נוחה וחברותית). שהוא מכה יוצא לו שם של טראבל מייקר. זה מין מעגל קסמים. הוא לא מדבר ברור ונכון וקוראים לו "תינוק" ואז הוא מכה ואומרים שהוא "מרביצן". לא יודעת מה לעשות, כנראה צריך לתת לזמן לעשות את שלו, אבל למי יש סבלנות? קשה לי במיוחד שחברות של הבת שלי צוחקות עליו (הבת שלי מתעלמת מזה), אומרות: "הוא תינוק? הוא לא מדבר?" יש חברה שלה שממש מחקה אותו והוא נעלב. שהוא מתבלבל בין זכר לנקבה היא בכלל עושה מזה מטעמים. יש לבת שלי חברה, שיש לה 2 אחים אוטיסטים, והחברה (שמקניטה, לא שיש לה אחים) אומרת לו: "נכון שאח שלך (אומרת לבת שלי) חברה של זה וזה (שמות הבנים)?" ולא שיש לי בעיה עם ילדים אוטיסטים, אחרי הכל הבן שלי גם ילד עם קשיי תקשורת ודיבור (אבל הוא לא אוטיסט, כנראה פדד), אבל מפליא איך היא עושה את הקישור הזה בין הילד לילדים חריגים אחרים. נורא קשה לי עם זה, כי הוא באמת משתדל והוא ילד ממש טוב וחם ואוהב, אבל ילדים תמיד רואים את השונה, לפעמים יותר ממבוגרים.

אכן התמודדות קשה מאוד.

נכון שיש לתת לזמן לעשות את שלו. הרי אמרת בעצמך כי יש שיפור מאז תחילת הטיפול התרופתי. הייתי מציעה לך למצוא את התמיכה שתתאים לך על מנת להתחזק מול המצבים הללו, על מנת שתוכלי לשדר את החוזק והבטחון שלך -לילדייך. לדעתי, על מנת שיוכלו הילדים שלנו להתמודד נכון יותר עבור עצמם וחוזקם הנפשי, הם צריכים לקבל לכך את הכלים מאיתנו. לשם כך עלינו למצוא את ההכוונה והדרך המתאימה, להעביר להם את המסרים המחזקים. את המסרים שיעזרו להם להבין כי השונות שלהם אינה עושה אותם טובים פחות מאחרים. את המסר, כי עמידתם בגאווה מול המציקים למינהם, לפעמים אף בהתעלמות מהם, מהווה כוח ולא חולשה. כי יותר ישפיע על הצד המציק, חוסר תגובה- מתגובה אלימה. כי הם מקסימים ונבונים ונהדרים וסליחה על הביטוי- אבל, שכולם יקפצו! זה תהליך. ותהליך לא מהיר ולא קל. אבל לדעתי את הכוחות הרבים ביותר, הילדים מקבלים מאיתנו. מה שנשדר להם, זה מה שיקבלו. התחזקי והמשיכי להאמין בם. להראות להם את זה.

zivadina

New member
בסוף הגמבה החמודה תנצח!

היי גמבה. זאת לא סתם קיטוריאדה, אלא קיטוריאדה כואבת מאוד, שעברתי דומות לה הרבה. אני רוצה לספר לך שעל הבן שלי צחקו בכל בית הספר היסודי, אבל אחרי הצלחת הטיפול בריטלין, הוא השתנה לאט לאט, ואחר כך הפך מילד עם כינוי לא נעים עד כתה ה' לילד פופולרי מאוד מכתה ו' והלאה. אני חייבת הרבה תודה למורות ולמנהלת שאהבו אותו ותמיד השתדלו לשלב אותו בכתה ובכלל בית הספר. אז, אתם התחלתם את הטיפול מוקדם יותר, ולכן בטוח שהעניינים יסתדרו מהר יותר. מציעה לך לבדוק "הכצעקתה", כלומר, האם יש נתונים נכונים בתוך כל "ההשמצות", כדי שתוכלי לתמוך בילד על ידי הפנייתו לטיפול התנהגותי שיעזור לו. ו... תמשיכי כמו שאת, בסבלנות ואהבה.

למעלה