סתם פגישה עם ´נגה´

אמיר.

New member
סתם פגישה עם ´נגה´

הבוקר נתגלגלו לידי גליונות ישנים של ´נגה´. לא אתימר לומר שחרשתי אותם, אבל עלעלתי בהם. היו שם כמה מאמרים ממש מענינים. מדי פעם נשעה שם השידוך הלא קדוש עם נושאי שמאל (כנראה בגלל נטיה אישית של העורכות). גםראיתי שם לפחות דוגמה אחת של הערה לא נכונה על היהדות (וכמובן יש לשאול אם זה מקור לטעויות פה או שיש להן מוצא משותף שאני לא מכיר).

ספיר ק

New member
נגה

נגה, להתרשמותי, הוא עיתון שמאלני (שלא לומר שמאל קיצוני), ועמדתו היא כזו שמחברת נושאי פמיניזם ושמאל מדיני. הוא בהחלט מעניין ובהחלט ברמה גבוהה ובהחלט מספק חומר למחשבה.

augustus

New member
מה זה שמאלני קיצוני?

הוא מטיף לרצח ימנים? אני לא מבינה את ההגדרה, כי כל מי שלא מגדיר את עצמו "שמאלן שהתפקח" מוגדר היום "שמאלני קיצוני". למילה "קיצוני" יש קונוטציה לא טובה, אבל זכויות האדם הן משהו חייבים ללכת אתו עד הסוף. לדרוש/לתת את ***כל*** הזכויות ולא רק חלק, כדי להיקרא מתונים.

aaa123

Member
שמאל הוא קודם כל בנושא של ויתור על

שטחים ,ולא בנושא של זכויות אדם. חוץ מזה בכלל לא ברור מה זה לדרוש את הכל בנושא זכויות האדם כי התעקשות על זכויות של אדם אחד יכולה לסתור זכויות של אדם אחר. למשל תקחי את השאלה לכמה זמן מוסמכת המשטרה לעצור אדם. אם לא תתעקשי על הזכויות של העצורים,ותקבעי חוק שהמשטרה רשאית לעצור אנשים לכמה זמן שהיא רוצה אז גם תפגעי בחפים מפשע, כי התוצאה תהיה שחשודים שלא אשמים עלולים להעצר סתם. א)המשטרה לא תוכל לעצור חשודים לפני שיש לה הוכחות שהם אכן ביצעו את הפשע ב)פושעים יסתובבו חופשי ויפגעו בחפים מפשע. אם לא תתני זכויות לחשודים כפושעים גם תפגעי בחפים מפשע שאינם פושעים ונעצרו סתם. עד כמה שידוע לי ארגונים למען זכויות האדם פועלים בהרבה מקרים למען זכויות הפושעים ובסך הכל פוגעים בזכויות האדם. עורכי דין טוענים בבית משפט בשם זכויות האדם שיש לשחרר אדם שברור שהוא אשם רק בגלל שהמשטרה פעלה נגדו בדרך לא חוקית(למשל עצרה אותו לשעה יותר מהזמן שהיתה רשאית לפי החוק). "הליכה עד הסוף" בנושא זכויות האדם היא גן עדן לפושעים כי לא תהיה שום אפשרות לעקוב אחרי הפושעים בשם זכות האדם לפרטיות אפילו אם יש למשטרה חשד סביר שהם עומדים לבצע פשע.

shark3

New member
זכויות אדם...

זכויות האזרח\ית הישראלי\ית קודמות בעיני לזכויות האזרח הפלסטיני במיוחד אם זה החליט לעשות שימוש בטרור ובאלימות כדרך להשפיע על מו"מ מדיני. אם כל כך חשוב לשמאל הישראלי זכויות האזרח הפלסטיני - אז שיפנה לראשי הארגונים החמושים שם שיפסיקו לקחת שוחד ודמי מעבר במחסומים וגזרות עליהם הם חולשים. לא שלא איכפת לי מרמת החיים שלהם אבל אם זה לראות גופות ילדים ישראלים או פלסטינים, אני מעדיף לראות פלסטינים. לא הכל תלוי בנו, אי אפשר לשלוט על רצונו של עם אחר ולקבל בשבילו החלטות, המאבק למען שיוויון הזדמנויות בין נשים וגברים בחברה הישראלית על כל גווניה הוא אך ורק תלוי בנו - וזה מה שגם מאוד מתסכל - כי אין שום מניעה לכך שנשנה את המבנה החברתי שלנו בתוכנו.

אמיר.

New member
../images/Emo32.gif מה זה ימני קיצוני ?

גם הם לא מטיפים לרצח שמאלנים.. קחו את ההגדרה לימין קיצוני וסובבו אותה.... (למשל: ימני קיצוני תומך בטרנספר של ערבים מיש"ע.... שמאלני קיצוני תומך בטרנספר של יהודים מיש"ע....) וזה כבר ממש ממש ממש לא שייך לפורום. הערה קשורה בהודעה אחרת.

אמיר.

New member
השידוך הלא קדוש - מזיק.

השידוך בין פמיניזם ובין שמאל פוליטי (שהוא בעיני תמוה ביותר), מזיק לדעתי לנושא של העיתון. יש מקום לכתב עת פמינסטי (למגוון הדעות בנושא). יש מקום לכתב עת שמאלני (ויש הרבה כאלו, מה´ארץ´ ועד השד יודע מי). אם היו תריסר כתבי עת פמינסטים, אפשר היה לתאר שאולי תהיה תת חלוקה פוליטית בהם (וגם זה מיותר). אולי אני לא מכיר את כתבי העת הפמינסטיים....

ספיר ק

New member
זו עמדתן

לא יודעת מי יוזמות העיתון והעורכות שלו, אבל אני מניחה שבשבילן שמאל מדיני הוא חלק בלתי נפרד מפמיניזם (אל תשאל אותי, גם אני לא מבינה את זה). זכותן. אם אני הייתי מקימה עיתון פמיניסטי בוודאי היה לו צביון אחר.

למעלה