סתם סקרנות...

סתם סקרנות... ../images/Emo13.gif

כיוון שאני מניח שיושבי הפורום הינם חובבי מסעדות גדולים מאוד מעניין לדעת באיזה מסעדה הכי נהנתם עד היום? איזה מסעדה עשתה לכם "ווואווו"?

meravbr

New member
כמה:

ארוחת טעימות בתמוז ז"ל (השף שטרויכמן שעכשיו עובד באורקה)
ארוחת ערב בפנגיאה
ארוחת ערב בניס (הרביירה הצרפתית)
ארוחת צהרים עיסקית במול ים

mars4

New member
ארוחת טעימות באידי

הכי טובה שאי פעם אכלתי בארץ. רפאל, כתית , קלואליס ואכן ללא ספק פניגאה. דווקה ממול ים לא השתגעתי. היה בסדר אבל ממול ים יש בהחלט יותר ציפיות. אכלתי פסטה פירות ים בינונית להפליא. אבל יודע שזה פשוט "טעות" בהזמנה. מחפש הזדמנות נאותה לתקן את הטעון תיקון.

meravbr

New member
גם אנחנו קיבלנו

בארוחת הצהרים הראשונה שאכלנו (לפני שנים) במול ים פסטה כתוספת לאחת המנות והיא היתה משמימה להפליא. בפעם השניה (והאחרונה) שאכלנו שם צהרים (לרגל יום הנישואין) הארוחה היתה טובה מאד וכמעט בלי טעויות (למרות שאני זוכרת שה
הצליח יותר בבחירת המנות...)

beeyourself

New member
../images/Emo3.gif

1. ארוחת ערב מוצלחת בכתית 2. הפעם הראשונה שאלכתי ב"יקימונו" בנמל 3. ארוחה טעימה ב"זוזוברה" שעלתה לבסוף 450 ש"ח לשניים... 4. אסאדו הכי טעים בעולם בצימר בצפון 5. ארוחת בוקר מעלפת ב"בראסרי" בטוח יש עוד אבל אני לא זוכרת... אם לבחור אחד אז כנראה את "יקימונו"...

גסטרו

New member
הכי הכי- ביף וולינגטון בקרן ז"ל

מנה שפשוט חלמתי עליה בלילה וארוחת טעימות בשלו ביער בימי איתי שלו ומנת סשימי עם חציל ברפאל .

ב"קרן" ז"ל...

מאז אף פעם לא היה "וואו". היה לפעמים טעים מאוד מאוד אבל לא "וואו"...

d a p h n a

New member
לא יכולה להגיד

מה המסעדה הכי טובה עד כה, כי אני אוהבת הרבה סגנונות שונים של אוכל. אני כן יכולה להגיד מה הקינוח הכי טוב שאכלתי מימי: מרקיז שוקולד ברוטב וניל במסעדה קטנה בשם "לה מיסטרל" בכפר Les Petit Andelys בנורמנדי. העוגה היתה פשוט מ-ד-ה-י-מ-ה, והרוטב עוד יותר. היא היתה כל כך טובה שעשינו מאמץ מיוחד לחזור שוב לכפר הזה, רק כדי לאכול אותה.

thegreengirl

New member
ארוחת בוקר עם אימא והחברה הכי טובה

ב"מקום בלב", גבעת ח"ן. (ועוד ועוד ... אבל זה היה הטופ)

ברוזונת

New member
הכי הכי- עשתה לי ארוחת טעימות בכתית

המקום המדהים.. האוכל העוד יותר מדהים.. והחברה הנפלאה שהיתה לי
יותר מזה אני לא צריכה..

prizman

New member
אם לכלול כאלו שנסגרו

הרי שרושפלד ותפוח זהב הובילו יחד עם קרן. זו הייתה תקופה של נועזות וחדשנות יחד עם אנשים שהיה להם את הכסף להחזיק את המסעדות. כיום לדעתי פנגיאה וקלואליס מובילות, כתית הקודמת עלתה על הנוכחית ומול ים מעולה אך חסרת חדשנות אמתית. יש הרבה מה לומר על מסעדנות העילית הישראלית החל מתקופת התרווד הורוד וכפות תמרים שגוועו עד ליועזר על התנהלותה אבל נשאיר זאת לחוקרים.

וואלה, גם ב"כפות תמרים" זכיתי לאכול

ארוחה משובחת ביותר וזכורה לטוב! ב"תפוח הזהב" לא הספקתי להיות...

meravbr

New member
ביועזר אתמול

השירות היה בראש טוב, האוכל לדעתי ממש לא פגע (ברובו) והיה - לכל הדעות - יקר מדי. אבל כנראה שישי מי שיש לו - כי המסעדה היתה מלאה. הביקורת מאוחר יותר.

הרבה....

מנצחת ביד קשורה מאחור, שבע דרגות מעל כל מה שיש בארץ - מסעדת L'auberge de l'Eridan של מארק וורה באנסי בצרפת. (אולי בהזדמנות אביא פירוט של מה היה שם. להתעלף.) ובשוויץ, בסתם מסעדה פשוטה וחיך פחות מנוסה מהיום אך רגיש, ארוחה סטנדרטית של חסות רעננות בוינגרט מדוייק, רושטי שחום, פריך ומתפצפץ וסטייק מדיום מעולה. ובארץ - יותר מנות מאשר ארוחות. עמוד שדרה ב"תרווד הוורוד" בשבוע הסגירה שלה. טרין כבד אווז על מצע סלט חם של בצל מקורמל ותמרים ב"כפות תמרים". וגם מנת שרימפס ברוטב עגבניות טריות על מצע קרם סלרי, מאותה מסעדה. וטארט צנוברים עם משמשים מקורמלים ברוטב אמרטו. מנת אנשובי טריים כבושים קלות, עם פלפלים קלויים ב"תפוח זהב". והפריים-ריב הראשון בדיקסי, לפני המון שנים. ולובסטר במול-ים. וחציל בלדי ברפאל, וגם מנת מח עצמות עם כבד ברווז. וסלט סלק חי עם גבינה כחולה ושמן אגוזים. טעמים עזים וצבעים עזים. ופסטייה סרטנים בקלואליס. וקרם לימון עם שמן פיצ'ולין ברושפלד ז"ל. ביסק סרטנים בבר-פירות ים בהרצליה פיתוח, לפני עשור. ולחם, לחם טרי חם, בליל חורף קר בהרי מנשה, בביקתת עץ של אחד הקיבוצים בסביבה.

אולי לא הכי-הכי, אבל בכ"ז מתגעגעים

בכל פעם שמגיעים לנמל ביפו... למסעדת "טאבון". היו להם לחמניות מדהימות ומחבת לוהטת של שרימפסים בשום -ללקק את המחבת (אאוצ' בוער
).

למעלה