סתם מתייעצת

סתם מתייעצת

טוב אז הסיפור שלי הוא כזה,אני בחורה בשנות ה-22 לחיי ואני נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר שנה בערך,בכל מקרה עברתי המון המון בשנה הזו וזו הייתה השנה הכי קשה בחיי. כיום אני מרגישה שיפור ניכר בהרגשתי הנפשית אך עדיין נמצאת בטיפול. אז נגיע לשורש העיניין.בשלושת החודשים האחרונים נוצרה בי תחושה מוזרה למטפלת שלי,תחושת התאהבות. חייבת לציין שאני סטרייטית לחלוטין ויש לי חבר מדהים שאני מאוהבת ואוהבת אותו. ובכל זאת המטפלת שלי תקועה לי המון בראש. זה לא שאני מפנטזת לקיים איתה יחסים כי אני לא נמשכת לעיניין הזה,יחד עם זה מצאתי עצמי מפנטזת עלייה שאני מתנשקת איתה,מלטפת אותה ומחבקת אותה. אני יורדת לפסים אישיים רק כדי להבהיר כמה שזה לא קטע של סקס... בכל אופן מפה לשם התייעצתי בפורום אחד ואמרו לי שזה קורה להרבה מטופלים שהם מתאהבים במטפלים שלהם ושחשוב נורא לדבר עם הפסיכולוגית שלי על זה. העיניין הוא שלי ולפסיכולוגית שלי יש קשר נהדר וקרוב,אנחנו מדברות חופשי ולא רק בעיניין של הטיפול,יוצא שאנחנו כמעט כל פגישה נפרדות בחיבוק,בקיצור קשר נורא מיוחד וחשוב לי מאד ולכן עד כמה שזה נכון לספר לה על כך,אני חוששת שאם אספר זה ייהרוס את הקשר היפה הזה ויגרום לי להיות נבוכה ממנה וייגרום לה להיות מרוחקת ממני ואני לא בטוחה שזה שווה את המחיר. מצד שני אני חוששת שאולי הרגש שלי כלפייה תוקע את הטיפול,ואני מרגישה באמת לא נוח שאני מסתירה ממנה משהו כזה,כי היא יודעת עלי הכל... אז אשמח אם תתנו עצות או תשתפו במשהו דומה שעבר עליכם כי זה ממש חשוב לי...

שלום לך בחורה רגילה שסתם מתיעצת

את חושבת שככה את יכולה לבוא לכאן ולהתיעץ? מה, אין לך מצפון? ובכן, יקירתי, אם לא הבנת את המשפט הקודם, אז זה היה חוש ההומור שלי, ואם עדין לא הבנת אז: תשכחי מזה. הבה ואנסה לעזור לך: לדעתי, הדבר הכי נכון לעשות הוא לספר לה, ולהיות מוכנה לאיבוד הקשר. זאת היא דעתי. ואני אומר זאת מכיון שנראה לי שאת תלויה בה, אבל אולי הגיע הזמן שתהיי עצמאית ולא תלויה באף אחד? מה דעתך? באהבה
דויד.

deep ocean

New member
אכן תחושה שיכול לקרות

שנמצאים בטיפול ומתאהבים בגורם המטפל...זה קורה. לספר לה? אין לי מושג את חושבת שזה יהרוס משהו? זה לא אמור להרוס. תחשבי שניה עם עצמך למה את חשה את הרגשות האלו? את מרגישה קרובה אליה, היא מהווה עבורך תחילף או פיצוי למישהו אחר בחייך שלא נתן לך חום? אולי אמא? תחשבי על זה קצת ואז תחליטי אם לספר או לא מחכה לעדכון.. מיכל

מעגלים

New member
אני מסכים עם מיכל

אני בהחלט מאמין שלא מדובר במשיכה מינית אלא ברצון בקירבה ואינטמיות. קרבה אימהית משהו. בכל זאת שנה שלמה את משתפת אותה במצוקות הכי קשות שלך. בהכרח נוצרת קירבה ואינטימיות,וזה נראה לי רצון טבעי לחלוטין,אם כי מימושו קצת בעייתי. אני בעד לספר למטפלת שלך על רגשותייך,היא בכל זאת אשת מקצוע וכנראה זו לא הפעם הראשונה שזה קורה לה,היא תדע בהחלט להתמודד עם זה ולעזור לך בעניין הזה. הרבה הצלחה משה

האמת, פתאום נזכרתי...

שגם אני חויתי משיכה מינית למטפלת שלי... ואת יודעת מה? כל-כך אהבתי את המטפלת שלי שלא יכולתי להרשות לעצמי לחשוב עליה באופן שכזה. ולכן החלטתי להיפרד ממנה. וזה היה לי קשה, מאוד!!! התמודדתי עם חרדת הנטישה הכי עמוקה שהייתה לי והשתחררתי ממנה, ושיחררתי את המטפלת שלי מהאחיזה שלי... ופשוט הרגשתי שהתעליתי מעל עצמי וידעתי שעשיתי את הדבר הנכון, והיום אני אוהב אותה עוד יותר ואנחנו ממשיכים לעבוד יחד, רק עם הבדל קטן ומשמעותי: אנחנו אוהבים יותר אחד את השני וחופשיים יותר... אך, איזה כייף לי להיזכר... שכחתי שפעם הייתי בדכאון... אבל רק כך גיליתי את העוצמה הפנימית שבי. למען האהבה הייתי מוכן להתמודד עם כל פחד, וחבל לך על הזמן איזה חרדת נטישה הייתה לי... אוהב אותך מאוד!!!!!!!!!!!!!!
ותודה לך, שנתת לי הזדמנות להתגאות ואהוב את עצמי יותר. דויד.

deep ocean

New member
שכחתי להוסיף משהו

זאת תופעה ידועה שמתרחשת בין מטופל למטפל ונקראת TRANSFERENCE בו את משליכה עליה דמות אחרת מחייך ואת הרגשות שיש לך כלפי הדמות הזאת. לפעמים המטפלת תעורר בך כעס, לפעמים היא תעורר בך הרבה רצון לקירבה אם היא מתנהגת באופן שונה מהדמות שאת רגילה אליה (למשל אמא שלך קרה, והמפלת מאד מחבקת).

גיל גיל

New member
מיכל!!! ../images/Emo5.gif איך עשית לי דבר כזה!

זו היתה התגובה שלי!!! ככה לקחת לי אותה מבין האצבעות!!! לא יפה! אני אקרא לשריף! סתם נשמה!!! תגובה נפלאה, נכונה, מדהימה ואמיתית! שיחקת אותה... מחר יש לך הפתעה... לא מספר מה...

deep ocean

New member
תיאום מחשבתי, הא? :)))

מה, מחר יש לי הפתעה...? אבל אני גיע הביתה רק בצהרים זה תקין? :) נשיקות והמון! מיכלי

שלוה

New member
מתיעצת... כן...מבינה מה את מרגישה..

כשהייתי בצבא חשתי אהבה אדירה למ"מית שלי.אותה תחושה בלתי מובנת של הארצה,רצון ליהיות לידה,רצון לקבל ולתת ולשתף אותה....היא היתה דמות מאוד חזקה ומשרה ביטחון.גם אצלי לא היה מעורבות תחושות מיניות ממש אבל היזדקקות גדולה - כן. אני אומרת ככה: לפעמים,כאשר אנחנו נחשפים בפני מישהו,מגלים בפניו את בטננו הרכה ביותר והוא לוקח את זה אליו בלי לדרוך זה קושר. ככה נראה לי...את נתת לה לראות מה שבתוכך וזה לא קשור בהכרח לחויה מינית אלא ריגשית. האם סיפרת לה על זה?

שלוה

New member
מתיעצת עכשיו ראיתי שלא סיפרת לה

מה את חושב ייגרום ליותר התקדמות? ההסתרה או החשיפה?

זהרי

New member
לך...... תגובתי ...בשנית...

שמך הוא נפשך ואת באמת באה מאהבה לפני זמן מה אחת הפקידות שלי התאהבה בי לקח זמן עד ששמתי לזה סוף ולא בגלל שלא רציתי אלא בגלל שהבנתי שההתיחסות שלה שונה מאשר אהבה רגילה באהבות מהסוג הזה יש בעיה כי אתה לא מבין עד כמה התפקיד משחק פה במגרש והרגשות הינן שונות למרות שהמעשים זהים איני יכול לפרט הרבה כאן אבל האי סיק יו רשום... בכל אופן השתדלי לספר לה את זה בעדינות ואם תוכלי גם להפנים שזה לא יוכל להצליח בעתיד זהרי

בחורה רגילה יקרה,

אני בטח שעברתי משהו דומה. כל מדריכה, כל דמות סמכותית, בוסית, מפקדת, מנחה, מטפלת - תמיד אני נמשך ואולי אף מתאהב. נראה לי מה-זה טבעי. עובדה. נראה לי שזה לא יכול לתקוע את הטיפול. ושאם יש סיכוי שזה יגרום לך להקלה ולא ייצור מתח ביניכן, כדאי מאוד שתפרקי את זה מעלייך. יכול להיות שהיא אפילו תוכל "לעבוד" עם זה. לא שמדובר בבעיה, חלילה! את בסך הכל נמשכת אליה, רוצה להיות איתה! איפה כאן הבעיה? האין זהו רגש טבעי? האין זהו צורך שפשוט עובר בך? מה רע בכך?! מקווה שתקבלי זאת בטבעיות ובאהבה, וכך גם אני... שלך באהבה, בן

למעלה