סתם מעניין אותי

Fackazot Hunter

New member
ימנים חכמים...

תמשיך לקלל כמו כל הימנים, ואחרי זה אנחנו נכנסים לעימותים גדולים כמו עימות ישראל-פלשתין שהתחיל בגלל אנשים כמוך

1אברהם

New member
שחרור האסירים לא היה עוזר

הם לא מעונינים ממש בשחרור האסירים, הם מעונינם למרוט את עצבינו. האסירים נמצאים במצב מצוין , גורלם ומיקומם ידוע, הם נהנים מחופש פוליטי ומביקורים, אין שום דחיפות בצד השני לשחררם . לעומת זאת לגבי החייל החטוף כל הזמן נשמעות הודעות סותרות לגבי גורלו והתנאים לשחרורו, אף אחד בצד השני לא ממש לוקח אחריות , ובעצם אין עם מי לדבר. כולם פתאום מתווכים במאמצים לשחרורו, אפילו ראשי החמס פתאום הופכים למתווכים, ומדינת ישראל נעשית מבולבלת יותר ויותר. היתה סכנה ממשית שגורלו עלול להיות כמו של הנווט רון ארד שעד היום לא יודעים אפילו את מי להאשים ומה עלה בגורלו. לגבי האסירים הביטחוניים הייתי משחחר את כולם לרצועת עזה או לאחת ממדינות ערב ( בשום פנים ואופן לא ליו"ש ). חבל על הכסף שישראל מבזבזת בהאכלתם ובשמירה עליהם. ובמידה שמי מהם יחזור לפעילות נגד ישראל מצפה לו גזר דין מוות על ידי סיכול ממוקד.

הנה התגובה של סיעת חד"ש:

"סיעת חד"ש הגישה הצעת אי אמון על רקע "פלישת צה"ל לרצועת עזה ותקיפת מוסדות, מתקנים ואזרחים". ח"כ דב חנין (חד"ש) קרא להפסיק מיד את הפעילות ואמר "החזרה העיוורת אל הבוץ של עזה היא צעד נוסף בכיוון הלא נכון. הדרך האחראית להבטחת שלומו ושחרורו של שליט תהיה בניצול החתימה על מסמך האסירים, הכרזה על הפסקת אש ופתיחה מיידית במו"מ מדיני". חד"ש אומרת, כי הפלישה עלולה להביא להתלקחות באזור ולהרחבת מעגל הדמים. יו"ר הסיעה, ח"כ מוחמד ברכה, אמר: "חילוץ החייל לא עומד בראש מעייניה של ישראל, ומה שמצטייר כדאגה לשלום החייל יכול להפוך למבצע שלום הגליל ולסבך את המצב כפי שקרה בלבנון". לקוח מ"הארץ".

אני חושב שחנין צודק

במסגרת משא ומתן מקיף יגברו הסיכויים להחזרת החייל. גם הפתח וגם חמאס בצד של הנייה יכולים להשתתף בו. צריך לנצל את המומנטום של מסמך האסירים, שיאפשר לפתח ולחמאס לשבת ביחד. הכניסה לרצועה היא צעד פופוליסטי שלא יוביל לשום מקום, ורק ימשיך את מעגל האלימות. ככל שהצבא ישאר יותר ברצועה, ההתנגדות העממית תגבר וכך גם הלחץ העממי להשארת החייל. אני מקווה שאני טועה.

gershon17

New member
מו"מ עם מי, ומאיזו נקודת התחלה?

החמאס הבהיר כבר אתמול שבהסכמות הפנים-פלסטינאיות אין הכרה בזכותה של מדינת ישראל להתקיים. על מה נדון איתם, בדיוק - על זכותנו להיות קיימים?

האם עבאס לא מתחנן כבר

שנים למשא ומתן? אם אתה מצפה לשורה נוספת במסמך האסירים שתכיר בגבולות מוסכמים של מדינת ישראל זה לא יקרה, כשם שאין הכרה רשמית אצלנו ביישות הפלשתינית, למרות שהמציאות אומרת דבר אחר מבחינת שני הצדדים. זה עניין של אגו שלא יזיז את עצמו ללא תמורה הדדית. האם זה לא הצעד הטבעי ההתחלתי? הרי הסיבה היחידה שהדבר לא נעשה היא מכיוון שיש למשא ומתן דימוי חלש בציבור ולא מ-סיבה אחרת. אם פעם התירוץ היה שאבו מאזן הוא חלש ואין למשא ומתן איתו שום השפעה, הרי עכשיו מסמך האסירים נותן לו כוח גדול בהרבה (אם כי הוא לא הצליח להחזיר את החטוף), והאיחוד החדש סביב אבו מאזן יחוזק אם הוא יראה לציבור הפלשתיני שדרכו עשויה להיטיב עם מצבם, בעזרת ישראל. בטח שלא משחררים אסירים בשלב זה.

gershon17

New member
אין לו שום כוח ביצועי

הוא לא מסוגל לשחרר את החייל שנחטף. להיפך, הוא ממש מתווך בין ישראל לבין... לבין מי? הוא לא יוכל למלא אף התחייבות שהוא מחוייב בה. למשל, הוא לא יהיה מסוגל לפרק את אירגוני הטרור מנשקם (כמו שנקבע במפת הדרכים). למה לנהל מו"מ עם מי שלא מסוגל להביא את הסחורה? מי כן מסוגל להביא את הסחורה? הנה, ממשלת החמאס מסירה את המסכות ומראה שחטיפת החייל לא נעשתה על-ידי ארגון אלמוני, אלא היה פעולה של הממשלה הנבחרת הפלסטינית (שעכשיו רוצה לנהל מו"מ לשחרור אסירים). מה שאומר שהפעולה בכרם שלום לא היתה פעולת גרילה של ארגון ללא פנים, אלא פעולה מלחמתית ממש של ממשלה נבחרת. מה שכמובן מעניק לנו את כל הלגיטימציה שבעולם להלחם בפלסטינאים עד לכניעתם. כי ככה זה במלחמה - כשממשלה נבחרת מכריזה עליך מלחמה, מותר לך להלחם בהם בחזרה עד שהם נכנעים.

זה לא חשוב מה הוא חושב, מה הוא

רוצה וכמה הוא מתון. כל מה שחשוב זה מה הוא יכול לעשות. זה יכל להיות המבחן שלו, הוא נכשל, כצפוי. תתחיל להפנים, אבו מאזן הוא חסר יכולת, הוא לא מנהיג, הוא לא שלוט בשטח, הוא קיים רק כדי לשדר מילים יפות ופייסניות, זה האינטרס היחידי שהוא משרת, זה הכל, כל עוד העולם ויפי הנפש קונים את הבולשיט הזה הוא רלוונטי לפלשתינים, ברגע שיתחילו להתעלם ממנו, אז אפילו לכלב לא יהיה אכפת ממנו. מסמך האסירים הוא חסר ערך ולא אומר כלום מהסיבות הבאות: - הוא לא מקובל על כל הפלגים, אף אחד לא ימנע מהג'יהאד האיסלמי לפעול. - הוא כולל את ההתעקשות על "זכות" השיבה - הצפת ישראל במיליוני פלשתינים - זה חיסול ישראל. - הוא כולל את המשך הטרור מהגדה - הוא לא מכיר בצורה רשמית וברורה בישראל - הוא לא מפרק את האירגונים מנשקם - הוא לא מעיד על הכרה של החמאס במפת הדרכים.

mhg

New member
יש!!!

רוצים להפיל את הממשלה (שאכן אני מסכים שהיא רצחנית וגורמת להרג של אזרחים...יהודים!) כל בן אדם שפוי תומך קודם כל במדינה שלו במאבק ולא בעמדה של הערבים (תראו לי בבקשה ערבי שתומך בעמדת ישראל,ואם כן האם הוא לא תלוי בכיכר העיר שלו) (רמז למה שהיו עושים לכם אם הייתם בצד הערבי (למען האמת אתם כן, אני מתכוון אם הייתם נולדים ערבים ומארגנים הפגנת תמיכה בשם כל חופש הביטוי שיש לכם למען ישראל...)) רגע...,שניה, הוא אומר אזרחים בסדר... אבל האם הוא התכוון לאזרחים יהודים(
)?! מה אכפת לנו שהם חוטפים כל יום קופסאות שימורים. העיקר, מה שחשוב לנו באמת שצבא ישראל,בנסותו להגן על האזרחים הללו ועל שאר האזרחים כמתבקש בכל מדינה נורמלית יכול להרוג כמה ערבים...איזה מסכנים... [זה מה שאתם חושבים עכשיו] לא אכפת לי מי יפיל את הממשלה העיקר שממשלת הדמים הזאת תיפול!

master simon

New member
אתם מבינים? וזאת נקראת מפלגה

ישראלית אוי למדינה שיורה בעצמה כאשר נותנת לחבורה הזאת להיכנס לכנסת חד"ש אמורה לדאוג לאזרחי ישראל ובעיקר לערבים בישראל ולמי היא דואגת? למחבלי עזה אלה אנשים שכינו את המעשה כלגיטימי אלה אנשים שנלחמתם כדי שיהיו בכנסת תתביישו! הגיע הזמן לבחירות חדשות ולזריקת ממשלת הזאת לכל הרוחות

master simon

New member
ואני אוסיף עוד דבר לאלה שרוצים לנהל

מו"מ עם רוצחים שהנאצים היו מלאכים לעומתם מתי בפעם האחרונה הוחזר יהודי חטוף חי לישראל? ועל אחת כמה וכמה חייל? עזבו את טננבאום שבמקרה שלו זה היה אינטרס שלהם לשמור עליו בחיים

להגביר את הלחץ על שני גורמים:

הנהגת החמאס והציבור הפלשתיני שלוחץ לשיחרור אסירים. למשל המשך החשכת הרצועה, המשך הסגירה על האיזור המשוער שבו נמצא החייל, חיסוף והריסת הבתים החיצוניים, חטיפת אזרחים פלשתינים נגדית. או מצב אחר, שיחרור כזה או אחר של אסירים שילווה בפעולה שבסופו של דבר כל מי ששוחרר יהרג (דבר פחות ראלי ומסובך הרבה יותר). אני מעדיף את הפעולה הראשונה שבסופה כאמור ישראל חייבת לחסל את כל חברי הפרלמנט מהחמאס, ואת כל המנהיגים הצבאיים מהחמאס ושאר האירגונים. לגבש מידיניות שיטטית שאומרת "כל פעיל טרור הוא מטרה צבאית לגיטימית וחובה לחסל אותה ללא קשר למיקומה ולסיכון סביבתי של אזרחים. לא להפסיק את הפעולה כל עוד קיימים פעילי טרור, עד שהאירגונים פשוט חודלים מלתפקד.

One Echoe

New member
למה צריכים לשחרר מאות פלסטינאים

על חייל אחד? לדעתי המדינה צריכה ללכת למשא ומתן על שחרור אסירים, תוך כדי הצהרה שרק אסיר אחד ישוחרר על החייל, ולא מאות! למרות שאני די מתנגד לשחרור אסירים, בגלל המדרון החלקלק והפסד כוח ההרתעה של המדינה וצה"ל בפרט, עדיין חשוב להחזיר חייל הביתה.

למעלה