סתם מסקרנות-מה קורה עם חובש קרבי?

• פותח הנושא 1785
  • פורסם בתאריך

1785

New member
סתם מסקרנות-מה קורה עם חובש קרבי?

הוא עובר מסלול של לוחם במלואו? איך הופכים להיות חובשים קרביים? מה הפעילות שלהם?

oleg_kh

New member
ככה

אחרי תחילת הטירונות, בערך 3 שבועות אחרי ההתחלה הבנאדם יוצא לקורס חובשים קרביים משהו כמו 4 חודש. אחרי שהוא מסיים הוא חוזר ליחידה ויורד מחזור, זאת אומרת שאם הוא התגייס במרץ, את הטירונות והמסלול הוא יעשה עם המתגייסים של יולי-אוגוסט. הוא עובר מסלול מלא של לוחם, יש לו מקוצר\פלאטופ משהו כמו חודש אחרי תחילת הטירונות (יחד עם הקלעים). איך הופכים? בתחילת הטירונות החופ"ל מעביר שאלונים ושם ממלאים כמה שנות לימוד יש לך, ידע באנגלית וכאלה, אחרי זה יש איתך ראיון אצל החופל (חובש פלוגתי) והוא מחליט אם אתה יוצא לקורס. נראה לי גם שיש איזה מבדקים אבל אני לא ממש זוכר. התפקיד? כמו כל לוחם, הולך באמצע הכוח ונשמר באמצע הכוח כדי שלא ייפגע, במקרה ויש אירוע הוא הראשון בזירה שמטפל בפצועים (אחרי הלוחמים)

Shaldagon

New member
ש-א-ל-ה

לדעתכם, לא כדאי שעדיף שכולם יעברו את הקורס הזה בתחילת הגיוס? זה דיי חיוני במקרה שאם החובש יפגע, או שנגיד יהיה לוחם בודד מאיזשהיא סיבה, הוא ידע לטפל בעצמו.

oleg_kh

New member
בגלל זה עוברים עזרה ראשונה

עבודה עם חוסם עורקים, תחבושת אישית וכאלה כדי לתת עזרה דחופה עד שהחובש מגיע או עד לפינוי.

Shaldagon

New member
חובש קרבי

עובר מסלול של לוחם כרגיל, פשוט בתחילת המסלול, שואלים מי רוצה להיות חובש קרבי, עוברים קורס (לא כולם עוברים), ומכשירים אותך להיות חובש קרבי. בתום הקורס, אתה מקבל סיכת חובש. הם לוחמים לכל דבר, ובנוסף לציוד שהם סוחבים, הם סוחבים גם ציוד של עזרה ראשונה וכו'.

הקספר

New member
חובש קרבי

אתה מגיע לגדוד. בערך חודש לאחר תחילת הטירונות פונים לכל מיני אנשים ומוציאים אותם להקצאה ראשונה לחובשים (הם ירדו מחזור וישלימו את הטירונות עם המחזור הבא). יש גם הקצאה שנייה יותר מאוחר לא בטוח מתי ואז אתה לא נופל מחזור. חובש הוא לוחם לכל דבר הפק"ל שלו זה אפוד חובשים (ממה ששמעתי 40 ק"ג) והוא מטפל באנשים בשדה הקרב ויותר מאוחר יכול להפוך להיות חופ"ל. בנוסף חובה להוציא לפחות חובש אחד לפיקוד.

AfroditA18

New member
איזה תפקיד איכותי זה !!!!

באמת בן שהוא חובש קרבי זה כבוד +++++ =]

meishar84

New member
אני גם קיבלתי חובש

אבל לא קרבי :) מפאת חוסר פרופיל... אבל מי הולך להיות חובש ..

mto

New member
אני מתחיל את הקורס יום א

אז ככה זה הולך הרבה אמרו פה שיש שאלונים וכאלה זה נכון , אם יש לך איזה קורס מדא זה בן זונה זה עוזר ! בגבעתי עשו השנה משהו שונה, עשו מחלקת חובשים שהתחילו את הטירונות כמחלקה אחת של אנשים שיוצאים לחובשים מוקדם הקורס הוא 4 חודש חוזרים יורדים מחזום, הנשק המקוצר לא מובטח !!! ויש מצב גדול ביותר שתראה אותו חודש לפני סוף הטירונות. איך הופכים בטרום טירונות יש כל מיני שיחות ויש טפסים שואלים אותך אם אתה רוצה להיות חובש, וממלאים שאלון, אחרי זה שיחה עם רופא לכל מי שמתאים כביכול, אחרי זה מתחילים את הטירונות תוך כדי מנפים איזה 10 אנשים, ושולחים לקורס, זהו בגדול, בעיקרון חובש טוחן אחושרמוטה אם לא חוזרים מספיק אנשים ( יוצאים 25 חוזרים איזה 10 ככה היה במחזור של מרץ) להיות חובש זה משביז לאללה בגלל שאתה טוחן 4 חודשי ג'ובניקיות וצריך אופי חזק כדי לחזור להיות קרבי, כך את זה לתשומת ליבך. אחרי שאתה מסיים את הקורס כמובן שאתה יורד מחזור , הטירונים החדשים רוכשים לך כבוד, ונעזרים בך, אתה מגיע חודש אחרי תחילת הטירונות. אם יש עוד שאלות...אתה יכול לנסות לשאול

me123

New member
בקשר לקצונה וחובשים...

אני יודעת, שאח שלי יוצא גם ביום ראשון (נח"ל) והכריחו אותו! ז"א הוא ממש לא רצה...(אבל הוא לא יכל לעשות כלום נגד זה כי זה יהיה סירוב פקודה ...) בכל מקרה היה להם אחד במחלקה שממש רצה לצאת ולא נתנו לו כי אמרו שמתאם הקצונה שלו גבוה מדי... אז כנראה שזה כן קשור. ואם אומרים לך ללכת אתה חייב! ככה שזה לא ממש בחירה... אבל יש לי שאלה. מה קורה אם לא מצליחים לעבור את הקורס? ונגיד אתה יוצא מיחידה מובחרת ולא מצליח לעבור את הקורס אז לאן אתה חוזר?

mto

New member
אתה חוזר ליחידה

אבל אתה מבזבז בקצאה ועושים לך סרטים שאתה חוזר ליחידה , בזבוז הקצאה זה דבר רע מאוד, רק שתהיו בעניינים קורס חובשים זה הקורס השני ביוקרתו בצהל - כל המבחנות הציוד זה ים כסף. ובקשר למתאם קצונה, שמעתי שמועה על זה שאנשים שלא יהיהו קצינים אז נותנים להם חובשים, אצלי בגבעתי זה לא ככה המפקד מחחלקה התעקש על אנשים איכותיים.

toXic87

New member
איך קורס חובשים השני הכי יוקרתי????

אני משער שהכי יוקרתי הוא קורס טיס... מקום שני קורס חובלים.. לא??

עוד שאלה -

יוצאים כרגיל לחובשים גם לא-בחי"ר (שריון וכו')? ונניח אני בשריון ויצאתי לחובשים, זה משפיע על הסיכויים שלי להגיע אח"כ לקורס מטק"ים?

me123

New member
אבל אם יצאת לחובשים ולא עברת

אז זה לא כ"כ באשמתך... זה הרבה ללמוד ויש כאלה שפשוט אין להם את זה...

1785

New member
מה הקורס הכי נחשב? נאמר כאן שחובש

קרבי זה הקורס השני הנחשב.

1785

New member
לא התכוונתי לקורס כזה. התכוונתי

לקורסים של אנשים בקרבי-צלף,חובש,אלחוטן וכו'...

נובמבר 2

New member
אצלנו בהנדסה זה עובד טיפה אחרת

אם כי זה די דומה. אז ככה. אתה מתגייס להנדסה, עושה את הטירונות של ה-4 חודשים כמו כולם ואז בסוף הטירונות בוחרים כמה אנשים מכל מחלקה שיצאו לחובשים. המספר של האנשים שיוצאים הוא לא קבוע, יכולים לצאת שלושה ויכול לצאת רק אחד, זה תלוי בכל מיני דברים שאני לא סגור עליהם בעצמי אבל בכל מקרה יוצאים בין 1ל-3 ממחלקה בערך. אותם אנשים עוזבים למעשה את הפלוגה שלהם ולא ממשיכים איתה לאימון מתקדם, בזמן שחבריהם לפלוגה עושים אימון מתקדם הם עוברים קורס חובשים בבה"ד 10 שנמשך 3 חודשים, ממתינים עוד חודש שבמהלכו הם עושים תפקיד מסויים בגדוד (בדרך-כלל משהו בתאג"ד, כלומר המרפאה הגדודית) ואז כשהפלוגה המקורית שלהם מסיימת את האימון והפלוגה של המחזור שמתחתיה עולה לאימון במקומה החובש יורד מחזור ומצטרף לאותה פלוגה (שוב, מחזור מתחת, אם הוא היה בנוב' 2 הוא מצטרף לאימון של מרץ 3') ועושה איתה את האימון המתקדם, בהמשך עולה איתה לקו ואז מסיים מסלול. כלומר המסלול של חובש קרבי בהנדסה מסתיים אחרי שנה ו-4 חודשים במקום אחרי שנה כמו אצל הלוחמים הרגילים. ככה זה עובד אצלנו, מקווה שהבנתם...הם יורדים מחזור כמו בכל מקום אחר, רק שהם פשוט עושים את זה אחרי שהם כבר עברו טירונות וקורס חובשים. אני משער שהסיבה שאצלנו זה עובד ככה היא שהאימון שלנו שווה באורכו לטירונות (שניהם 4 חודשים) בניגוד לחי"ר שבו האימון יותר קצר מהטירונות ואז יש בעיה להוריד את הבנאדם מחזור אחרי שהוא כבר עבר את הטירונות. אגב, אצלנו לפחות יש אפשרות נוספת לצאת לחובשים אחרי שכבר סיימת מסלול. ואז שוב, התוצאה זהה, אתה חובש קרבי אחרי שנה ו-4. ההבדל היחיד הוא שבמהלך המסלול שלך לא היית חובש אלא רק אחריו.

כסוף

New member
אני עכשיו בטירונות בהנדסה ואני

ממש רוצה לצאת לקורס חובשים. את מי מוציאים שם לקורס אני צריך כבר לבקש או שזה לא בידיים שלי? צריך נתונים מסוימים ?

למעלה