סתם מחשבה...

סתם מחשבה...

אני אישית נורא אוהבת לקרוא סיפורי צדיקים על איך שהם כל כך נכספים להגיע לקדושה ומתגברים על היצר ועושים מעשים טובים וניסיםם וכל זה... אני יודעת שרבי נחמן בא לדבר לאדם פשוט שכל אחד יוכל להתקרב לה´ ולהגיע לדרגות גבוהות עם עבודה.. אבל לא חשוב מי זה נראה שכאילו כל הרבנים הגדולים וכל הצדיקים פשוט נולדו עם נשמה כזו גבוהה שיש בה כוח להתגבר על תאוות ויש בה את הרצון הכי טבעי להתקרב לקב"ה. הרי תסתכלו על רבי נחמן שמגיל קטן מאוד כבר השתוקק לקדושה וכתב את ספר המידות בגיל 6.. וזה לא רק הוא..כל אחד שקראתי עליו סיפור היה מאז שנולד עם נשמה כזאת טהורה או לפחות עם הרצון החזק להפוך אותה לכזאת. אני נגיד התחלתי לקרוא את הספר של רבי ישראל דב אודסר ואל תדאגו זה בלי קשר לויכוח בנושא.וקראתי שם על איך שהוא כותב שחיפש מורה דרך שיקרב אותו להשם יתברך ואיך הייתה לו השתוקקות לתורה... וזה יפה ומחזק לדעת שהיו כאלה אנשים..אבל זה מצד שני קצת מרפה בגלל שאני רואה לפי זה שאין שום סיכוי שאני אגיע למעלה גבוהה בקדושה (לא מדברת על חו"A להגיע לרמה כמו שלהם..) אבל למשהו שהוא יותר גבוה ממה שבדר"כ כי לא נולדתי עם נשמה כזאת..זה מראה לי שנכון רבי נחמן נלחם גם ביצרים שלו אבל היה לו את האומץ והחוסן הזה מאז שנולד ולי אין את זה! אז האם יש איזשהו סיכוי שאפשר לרכוש את החוזק הרוחני הזה להאמין אמונה שלמה ולהשתוקק ככה עם כל הלב להתקרב?? ולא רק ברגעים מיוחדים אלא כל הזמן -ולמרות שאין בי את זה עכשיו? אוף לא נראה לי שהצלחתי לנסח את מה שעובר לי במוח למילים...אז כן זה קצת מתוסבך..אז אתם לא חייבים להגיב..רק תעשו איזה סמיילי מחייך...סתם כדי לוודא שיש לכם כזה על הפנים.. בכל מקרה שיחהיה לילה טוב! סיון.

אפילו שניים!

קיבלת ציון "מעולה" מועדת החיוכים שמונה כרגע רק אותי..מי שרוצה שיצטרף.. :) סתם עזבו..זה שגעונות של אמצע הלילה השלישי שלי בלי כמעט שינה..

רוחלע19

New member
לעצם שאלתך...

יש אימרה (ווארט) חסידית המיוחסת לרבי רבי אלימלך מליזנסק, הוא אמר כך: למעלה בשמים לא יבואו אלי (לרבי אלימלך) בטענות למה הוא לא היה כמו הבעל שם טוב, אלא יבואו אליו בטענה למה לא היית כפי שרבי אלימלך היה יכול להיות!!! דהיינו, בודאי יש נשמות גבוהות, שאנו אנשים הקטנים והפשוטים לא מסוגלים בכלל להדמות אליהם. אולם מה שאנו צריכים לעשות, זה שאנו נגיע לאן שאנו מסוגלים להגיע זה כמו בצבא. יש המפקדים הבכירים, שהם מתכננים את כל מהלכי המלחמה ויש החייל הפשוט, שעליו למלא את תפקידו המוטל עליו. החייל הפשוט לא יכול להידמות למפקד הבכיר, אולם עליו לעשות ולמלא התפקיד כפי שצריכים.

רחלי ואייזק-

רחלי- נכון מסכימה..אבל הרי לכל אחד יש תפקיד אישי ותפקיד כללי..בתפקיד האישי שלי אני צריכה להיות סיון. אבל יש הרי תפקיד כללי לכל יהודי וזה התורה קיום המצוות והאמונה וההתחברות לקב"ה ואני צריכה להגיע לזה כמוך וכמו רבי אלימלך..רק שכל אחד מגיע לדרגות שונות לפי מה שהוא מצליח.. עכשיו אני שואלת אם הרצון הזה להתקדם תלוי אך ורק במעשים שלי או שיש בזה איזשהו עניין של נשמה גבוהה ומיוחדת או משהו שבא כבר מלידה... אני לא אומרת שאני מנסה להיות כמו מישהו אחר אני רק מנסה למלא את התפקיד שמשותף בצורה הכי טובה..ואני תוהה אם מה שמונע ממני זה רק יצרים או שגם משהו יותר חזק מזה בתוך הנפש.. ואייזק- כן יש לנו את שיחות הר"ן יש לנו בבית די ספריית ברסלב..ב"ה..אפשר לשאול למה שאלת את זה? ץודה רבה!

ברוך השם שיש

בביתך את ספרי רבנו הקדוש. מי יתן וכול ביתי עם ישראל יתמלאו בספריו. ובקשר לשיחות הר"ן תקראי את השיחות שהזכרתי מקודם ותמצאי מרגוע לנפשך

אם כן

אז רבנו הקדוש כבר דיבר על הענין הזה: שיחות הרן אות קסה שבחי הרן אות לא שאלתי מקודם אם יש לך שיחות הרן כי אם אין לך אני בלי נדר יעתיק לך מה הוא אומר בענין הזה

כן זה ברור לי

שרבי נחמן כבר דיבר על זה לרגע לא חשבתי שזה איזה חידוש גדול..:) בכל מקרה אני בע"ה אקרא בשבת...ואני מקווה שזה יענה לי תשובה! ותודה על ההצעה בכל מקרה!

רוחלע19

New member
אייזיק, כל הכבוד!!!

יש לנו פה אינצקלפדיה מהלכת... אתה זוכר הכל בעל פה? או שיש לך כרטסת לפי א"ב או משהו כזה? זו לא פעם ראשונה שאתה שולף ככה מיד המקור של כל דבר. אשריך :)))

יש לחבר שלי

תוכנה שכל ספרי רבנו כותבים שם. הדבר היחיד שאני זוכר בעל פה זאת מספר הפלא שלו בברכת שבת שלום

פראזניק

New member
סיון...

כעיקרון, לכל יהודי ויהודי ולכל אדם ואדם יש כוח להגיע למקום הרוחני שהוא חפץ בו, אלא שחסרה לו האמונה ביכלתו (וגם אני לוקה בזה, אודה ואבוש). וגם אם נאמר שאכן אין לך את החוסן והאומץ שהיו לרבינו, הרי שעל כן עסק רבינו כה רבות בענין התפילה, לכן הזהיר שאין דבר שאי אפשר להשיגו בתפילה. ושוב, כדאי לשנן שוב ושוב את שאמר רבינו "העיקר הוא הרצון", לא משום שהרצון הוא המטרה, אלא משום שע"י כיסופים באים בסוף אל המטרה הנחשקת!!! אם רוצים, משיגים, זה אולי יקח זמן, אבל זה יבא! ואת מוכיחה כעת שאת רוצה
תמשיכי כך, תבקשי מהבורא, והוא ישמע. איך שר דגן? "אז קומי, קומי נשמה, וצעקי בכל כוחך אל א-לקיך, הוא ישלח מלאכו לפניך, יראה לך את הדרך, יראה לך את הדרך אל האור"

סיוון שמחתי לשמוע שאני לא היחידה...

שאוהבת סיפורי צדיקים,למרות שאיני מקימת אורח חיים דתים אני מאוד אוהבת לקרוא סיפורי צדיקים(ולאט לאט אני צוברת לי בבית ספרים בנושא אולי תוכלי להמליץ לי על סיפורי צדיקים)כי אני מרגישה שהם מחברים אותי לשורשים ולמסורת,קריאת סיפור כזה גורמת לי הרגשה של התעלות פנימית מחמת הלב לדעת שאצלנו היהודים היו אניש מופת כאלה גדולים בתורה ובמעשי חסד שלא פעם עמדו בסכנת חיים ממש בשל יהדותם אבל ביטחונם באלוהים הושיע אותם.באשר לשאלתך נדמה לי כי האומץ והחוסן מצוים בכל בן אנוש יהודי ולא יהודי אבל הרבה פעמים קשה לנו להאמין בזה ביחוד כשאנחנו משווים את עצמנו לצדיק שבודאי היה בעל כוחות נעלים, אבל אל תשכחי שגם הצדיק עבד קשה ו"הזיע" על נשמתו ועל תורתו עד השהגיע לאן שהגיע,זיכרי לכל אדם קבע אלוהים מעלה ויעוד בעולם שעליו לשאוף ולשפרו ככל יכולתו ואני בטוחה שעצם האמונה והקירבה תעזור לך לעלות על הדרך הנכונה בשבילך. שלך חנה גונן

הנה , שימו לב ......./images/Emo23.gif

שבחי ושיחות הר"ן כ"ו והקפיד מאד על אלו האנשים שסוברים שעקר מעלת הצדיק והשגתו שזוכה הוא מצד הנשמה לבד מחמת שיש לו נשמה גבה מאד ואמר שלא כן הדבר רק העקר תלוי במעשים טובים ויגיעות ועבודות ואמר בפרוש שכל אדם שבעולם יכול לזכות למדרגה הגבוהה ביותר כי אין הדבר תלוי אלא בבחירת האדם לבד, אם ירצה לרחם על עצמו ולישב עצמו היטב היטב מה שטוב לפניו באמת וכו´ ´והכל לפי רב המעשה´(אבות ג-טו):

רבינו היה אומר

שבנאדם מגיע לדרגות גבוהות רק ע"י מעשים ואם אין לו נשמה גבוהה זה לא צריך להטעות אותו, כי כל יהודי יכול להגיע לדרגה של בחינת משה רבינו ע"ה. וגם עוד דבר-שבנאדם יש מניעות או מחשבות נכנסות בו, ה´ יתברך מזמן לא רק כאלו שיוכל לעמוד בהם כי אם הוא מראש לא היה יכול לעמוד בהם הוא לא היה צריך לקבל אותן, אז ככה שכל בנאדם שלפני שהוא נופל באיזה עבירה, יחשוב-"אם ה´ יתברך שלח ניסיון זה הרי מובן מאליו שאני יכול להתגבר עליו". גם רבינו אמר על עצמו שהגיע לדרגתו לא רק בגלל ייחוסו לבעש"ט אלא ע"י מעשים ועבודת ה´. כן את צודקת סבא הקדוש שהיה קטן לא יכל ללמוד בחידר בגלל שהיה לו געגועים לה´ יתברך, ובגלל זה הוא לא היה מהלמדנים, אלא כמו שאמר עליו ר´ שמואל הורוביץ שהיה עובד השם...("החי בשמחה מקיים רצון הבורא"(הבעש"ט). אם את רוצה יש לקרן של סבא ספר שקוראים לו-מבעיר הלבבות, כשמו כן הוא, הספר מספר על גדולת הצדיק האמיתי ותלמידיו ע"י סיפורים שמחזקים. וגם אמר רבינו שסיפורים על צדיקים מחזקים את הבנאדם בעבודת ה´ יתברך.

למעלה