סתם לשתף

סתם לשתף

שבת שלום לכולם. אני בחור בן 30, רווק, חי עם ההורים. זה כבר כמה שנים שאני סובל מתופעות שונות: עייפות רבה, חולשה, חוסר סבלנות, חוסר עניין והנאה. שומדבר לא מעניין אותי באמת. אני לא מרגיש רצון לקום ולעשות משהו או בכלל, להאמין במשהו. לא מוצא כל מטרה, סיבה. לא רואה מדוע משתלם לי לעשות דבר השווה בכלל את המאמץ. נדמה שכל העולם סובב אותי ואני חי במעין בועה משל עצמי. לבדי. עם רוב החברים אני כבר לא בקשר - אין לי כח לאפחד. גם כשאני עושה כבר משהו אני רק רוצה לסיים אותו, שייגמר כבר ויהיה מאחוריי. גם כשאני בדרך לאנשהו אני רוצה רק כבר להגיע. לסיים ולחזור. מישהי כרגע אין, ורוב מסלול חיי נע בין עבודה-בית. מיותר לציין שהשגרה הזו קשה לי מאד. אני לא מצליח למצוא מסגרת אחרת כרגע. למדתי קצת בעבר מקצוע כלשהו.. ושוב, אני לא מצליח לממש דבר. חי בהרגשה תמידית שהכל נוזל לי מהידיים, השנים הולכות, העולם סובב ורק אני חי באג'נדה משל עצמי והכי גרוע, שממש לא אכפת לי. בגדול, אני לא מצליח לעשות עם עצמי כמעט דבר ואני די מודאג מזה. זה מאד מפריע לי. רציתי לדעת אם יש שם לתופעות האלה. כל כולי תקווה שלא מדובר בדכאון, החשש הכי כבד שלי. אני לא מטופל בשום תרופות או טיפול אחר. מקווה לראות כאן עצות טובות, אתם עושים רושם של פורום נחמד, מקווה שהגעתי למקום הנכון. בתודה מראש, חתלתולון

Sea Urchin

New member
אז אתה מודע לכך

שהביעה שלך עלולה להיות דכאון. לדעת מה הבעיה זה כבר 90% מהדרך לפתרון. לדעתי, כדאי מאוד ללכת לקופ"ח ולקבל שם הפניה מתאימה.

מוּסקט

New member
השאלה היא

האם הדאגה שלך ממצבך יותר חזקה מהאדישות. תמיד זו השאלה שעומדת מאחרי ההנעה או חוסר ההנעה של אנשים. אם הדאגה שלך לא מניעה אותך לעשות למען עצמך או להתאמץ, אתה כנראה לא מודאג מספיק. אז נכון שיכול להיות שאתה סובל מדיכאון - אבל זה לא נשמע כך מאיך שכתבת... כשנמצאים בדיכאון "שומעים" בכתיבה עצב, רגשי אשמה, ייאוש. מאיך שאתה כתבת נשמע שאתה יותר סובל מחוסר הנעה או חוסר רצייה... משהו שמאוד אופייני לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז או קשיים בארגון, כמו גם לאנשים אחרי פגיעות ראש קלות. למה אתה לא הולך לטפל בעצמך?

אטיוד5

Active member
יש טיפול להפרעות קשב וקשיי אירגון?

כלומר, חוץ מריטלין.

מוּסקט

New member
בדרך כלל

מלמדים את הסובלים מכך אסטרטגיות לשיפור יכולות הארגון, ואם הפרעת הקשב חמורה מציעים ריטלין - לפחות כדי לראות אם זה עוזר לאותו אדם. לא כולם נעזרים באותה מידה.

האגס 1

New member
קראתי וחזרתי וקראתי את ההודעה

ולדאבוני אין לי הרבה עצות, אבל: כמו שכבר כתבו לך, המודעות לעצם זה שיש בעיה היא כבר התקדמות של חצי דרך לפתרון. אני רואה באיך שאתה כותב רצון חזק מאוד להגיע לפתרון. אתה מציין שאתה לא מרוצה מאף תחום בחייך - לא העבודה ולא אף תחום עיסוק אחר. האם בעבר היו תחומים מסויימים שמהם היית מרוצה? אולי זה ייתן רעיון באיזה תחום בחייך אתה צריך לעשות שינוי ולאיזה כיוון. איזה נסיונות עשית כדי לטפל בזה?

אממ...

לדאבוני אני, לא היו שום תחומים שאותם רציתי למצות. שומדבר לא משך אותי. גם בעבר.. כשעוד הייתי "בסדר" מעט, עשיתי הכל מתוך ברירת מחדל קיומית שכזו, תחלופת או אלטרנטיבה. אמרו לי שיש לי פונטציאל מימושי גדול וזה כיף לדעת רק חבל שזה לא יוצא ממני בעצמו. אין לי כשרון בדברים מיוחדים לפחות לא כאלה שאני יודע עליהם. ולבסוף: איזה נסיון עשיתי כדי לטפל בזה? לא עשיתי. ז"א, הגברת כאן כתבה דבר מאד נכון, דבר שאפילו אני לא ממש חשבתי עליו - הפרעות קשב וארגון. קשה לאמר שזה מקל עליי שעדיין לא מדובר בדכאון כי עדיין אני מרגיש שיש לי בעיה מסוימת. בכל אופן עצם זה שנתתם לי פה להכיר ולדעת ממה אני "סובל" זו כבר התחלה ותודה רבה לכם, לא נראה לי שתוכלו לעשות יותר :)

מוּסקט

New member
אולי

תתחיל להיכנס לפורום הפרעות קשב וריכוז? לפחות תדע איך אנשים אחרים מתמודדים עם זה ואם בכלל מדובר בהפרעת קשב? באמת שאנחנו לא יכולים לעשות יותר מאשר להראות לך את הדלת. מי שצריך לקום ולעבור דרכה זה אתה.

אטיוד5

Active member
מוסקט כתבה ...

שמצב כמו שלך קיים לפעמים אצל אנשים בעלי קשיים בארגון ובעלי הפרעות בקשב וריכוז. היא לא אמרה שמצב כזה מחייב את הגורמים האלה וגם לא אמרה שהגורמים האלה מביאים בהכרח למצב שלך.

האמת...

אטיוד, אני התייחסתי לכל מה שכתבה בצורה בלתי מחייבת כמובן. היא הציעה לי גם לגשת לפורום הפרעות קשב ואוקיי, אני לא רוצה להתייחס לעצמי כאילו יש לי בעיה חדשה\קיימת. אני גם לא אכנס לשם ואנקוט בשיטת ה- "שאלה חשובה למען 'ידידה שלי'". כמובן שיש גורמים אחרים סה"כ בגדול אני עוד מתפקד ואולי נשמעתי קצת דרמטי יתר על המידה בהתחלה. אני רוצה להודות לכם שנתתם לי כיוון. באמת.. עזרתם לי מאד. אתם עושים רושם של אנשים נחמדים, סימפטיים שאכפת להם. תודה לך אטיוד, וליעל, ולשאר המגיבים. עכשיו ברשותכם - קצת לא נעים לי להשאר כל הזמן בראש הפורום, בואו נסיים את השרשור
רק טוב שיהיה

למעלה