סתם לשפוך את הלב

הרהרנית

New member
סתם לשפוך את הלב

איזה יום קשה.התעוררנו מאוחר, וכך יצאנו כולנו בלחץ ודי בכעס בבוקר. שהרי יציאה מהשגרה תמיד נתקלת בקשיים. ואז טלפון מאמא של ילדה מהכיתה של אור, הוא הרביץ לה מכות קשות בשיעור, כי היא לקחה לו משחק. האמא איימה שמחר היא תשלח את בנה הגדול להחזיר לאור מנה אפיים. אחר כך איחור שלו-נעלם לי התיק וחיפשתי אותו-ואז טלפון עם המורה והמחנכת, הוא לא עובד בכלום, מאז פסח, סחרור שלילי.הוא כזכור בן 9 וחצי, ADD ומחונן,הוא קיבל המון הקלות בכיתה כולל לשחק בשיעור במשחק אלקטרוני, לקרוא,לצאת , ולהכין רק חלק קטן השיעורים. אנחו הייתי בקבוצת הורים, וד"ר מנור המליצה לא לטפל כרגע ישירות באור. סליחה על כל הפירוט. יש למישהו רעיון? דיברנו הרבה היום, הוא לא הלך לחבר. אבל גם אני משאירה אותו מחר בבית ליום לימוד ביתי, להירגע ולהוריד לחץ. תודה על ההקשבה

@זהר@

New member
לגבי האמא המאיימת

תאיימי בחזרה בתלונה במשטרה. במקרה שלי האמא לא איימה היא פשוט באה והרביצה ואחרכך ישבה כמה שעות טובות בבית המעצר. מנסיון שלי, האיום של המשטרה עובד, במיוחד כשהיא מודיעה לך שהיא שולחת מישהו בכוונה תחילה להביץ לבן שלך. לגבי התקופה הרעה, אני מכירה את טוב, אני מקווה שיעבור לכם מהר, אין לי הרבה עיצות כי עצלנו שום דבר לא עזר ואף פעם לא הצלחתי לפענח מה סיים את התקופה הרעה הזאת (חוץ מהפעם האחרונה שבה החלפנו לילד שלי מיטה והוא התחיל לישון יותר טוב בלילה וגם היום הסתדר לו יותר טוב). האם הבן שלך מקבל ריטלין? לא הבנתי את הכוונה ב "לא לטפל בו ישירות", מה הכוונה? איך אפשר לעזור לו אם לא מטפלים בו? לטפל בסביבה שלו? זה לא נשמע לי קל בכלל כי כדי לטפל בסביבה, הסביבה צריכה לשתף פעולה ובדרך כלל הסביבה (לדוגמא הורים של ילדים אחרים) לא משתפת פעולה ....

התנסיתי בדבר דומה לפני כמה שבועות

אבא אחד, שכן, התנפל עלינו וסיפר שבני זרק אבנים על בתו והיא כולה "מלאה חבורות". כמו-כן, הוא טען שבני איים על בתו שאם תספר זאת להוריה, הוא יכה אותה. הוא איים להזמין משטרה. מייד המלצתי שיעשה זאת. בשיחה עם הילדה הסתבר שהדברים מצוצים מהאצבע: ההורים גילו שיפשוף על רגלה של הילדה וכששאלו אותה למקור הפציעה היא "חשבה" שזה בני. כששאלו, אחוזי חלחלה, מדוע לא סיפרה להם, היא פיברקה משהו לגבי איומים שלו. בתיחקור שלי ובנוכחותה הסתבר שבני לא פגע בה ולא איים עליה. ההורים, אגב, לא התנצלו. בעלי ואני חיזקנו את בננו, אמרנו לו שאנו מאמינים בו, והורינו לו להתרחק מאותה ילדה (שאגב, מחפשת את קרבתו...). כמו-כן, עידכנתי את המורה שלו כדי למנוע הישנות של עלילות על בני מצד אותה ילדה. דבר חשוב שגיליתי (ויש לו גם תימוכין בספרות): חבריו לכיתה של ילד ה-adhd מגלים מהר את חולשתו - האימפולסיויות שלו - ומנצלים אותה. הם מגרים אותו להגיב באימפולסיויות ואלימות, ואח"כ מתלוננים. בעיני ראיתי לא-פעם כיצד ילדות מתגרות בבני, ואח"כ בורחות, בציפיה שהוא ירדוף אחריהן. חזקי ואימצי. והכי חשוב: ריטלין!!!

@זהר@

New member
ילדים זה עם נורא

בעיקר כשזה ילדים של הורים אחרים
גם אני ראיתי כמה פעמים, זוג ילדים רבים בינהם ואחר כך אחד מהם רץ למורה ומאשים את בני שבכלל לא היה באיזור. כמה פעמים גם הפנתי את תשומת לב של המורה לענין אבל זה לא ממש עוזר. הילדים תמיד מוצאים להם שעיר לעזאזל את זה שיותר אימפולסיבי מאחרים ומאשימים אותו תמיד גם כשלא קרה כלום. אותו ילד שאמא שלו הרביצה לבן שלי וישבה על כך במעצר, הודה שהבן שלי לא עשה לו כלום, אבל רק אחרי שחצי מהכיתה של הבן שלי טענו שזה לא הוא.

הרהרנית

New member
אולי באמת אנסה משטרה?

אני הייתי המומה הדרך בא הצעת להתמודד, בהחלט מקום למחשבה. לא כל כך מתאים לי. אור בכל מקרה נשאר בבית. היום. מחר יום חדש. נתתי לו ים של אהבה היום יחד עם זאת הוא השלים שיעורים משבועיים והתכונן למבחן. לגבי ריטלין. הוא לא מקבל . זה לא השפיע עליו לטובה. במבחן טובה. ננסה שוב בקיץ. כוונתי היתה לא לטפל בו באמצעות תרפיה, או שיחות עם פסיכולוגים. מקווה שעניתי לך. בכל אופן חן חן על התמיכה.

@זהר@

New member
אז ככה

אני חושבת שבכל זאת צריך למצוא דרך לעזור לילד, בהחלט יכול להיות שתרפיה ושיחות פסיכולוגיות לא מתאימים, ככה זה גם עם הבן שלי, הפסיכולוגית שאבחנה את ליקויי הלמידה שלו אמרה ששיחות פסיכולוגיות לא יעזרו לו כלל. למזלנו, הריטלין משפיע על הבן שלי בצורה מעולה ויחד עם התמיכה שהוא מקבל ממני וממורים מתקנים, היכולת שלו עולה וככה גם הביטחון העצמי שלו וכתוצאה ישירה מהעליה הזאת, יש ירידה בבעיות התנהגותיות. אצלנו בב"ס, בהתחלה כשהיו המון בעיות, המנהלת פעם שאלה אמא אחת אם היא באמת חושבת שאני בתור הורה לא מתחננת יום יום בפני הילד שלי שלא ירים את היד על אף אחד. הרי ברור שאנחנו מדברים עם הילדים שלנו, וגם ברור שהם נורא משתדלים להיות "טובים" אבל סף הרגישות שלהם הוא גבוה ומבחינתם אם ילד במקרה נפל לידם ונגע להם ברגל זה כאילו הוא התקיף אותם והם בתור אימפולסיבים ישר קופצים לפעולה ומחזירים בלי שהילד הבין למה מתקיפים אותו. חייבים למצוא דרך לטיפול כי רק שיחות עם ההורים ובקשות של ההורים לשיפור לא מספיקים. לקחת יום לאיורור זה דבר נהדר, אנחנו עושים את זה פעם בכמה זמן גם כן, גם לבת שלי שאין לה ADHD, אבל זה לא פיתרון. אם זה בא בתור יום איורור, זה אחלה, אבל אם זה בא בתור יום מנוחה כי היו בעיות בב"ס זה נותן לילד הרגשה שמרחיקים אותו בגלל דברים שהוא עושה. לגבי המשטרה, אם אותה אמא הייתה רק מאיימת, אני הייתי מאיימת בחזרה אבל לא עושה כלום. מכיוון שאותה אמא, התקיפה את הבן שלי פעמיים, פעם אחת היא צעקה עליו והפסיקה כי אני הגעתי ותפסתי אותה ופעם שניה היא הכתה אותו. להכות את הבן שלי לא מקובל עלי, במיוחד שזה נעשה ע"י אדם מבוגר ולא ע"י ילד בגילו. לילד בגילו לא הייתי מזמינה משטרה אבל לאמא של הילד, הזמנתי גם הזמנתי, ואם לא הייתי מבטלת את התלונה לאחר התנצלויות רבות שלה היא גם הייתה יושבת בכלא ולי לא היו שום נקיפות מצפון בענין. את הבן שלי לא מכים (אפילו לי אין את הזכות הזאת). כאמור, אני לא אשת מקצוע וכל מה שכתבתי נכתב רק מהנסיון האישי שלי ומה שלמדתי מאנשי מקצוע.

אני ממש מופתעת

מהתגובה של האמא. מה זאת אומרת שהיא תשלח את בנה הגדול להרביץ לאור? איזה מן חינוך היא נותנת לילדיה? אלימות כנגד אלימות
נכון שהיא לא צריכה לעבור בשתיקה שאור הכה את בתה. אף ילד הוא לא שק אגרוף, אף הורה לא שולח את ילדו לבי"ס כדי לחטוף מכות. אך אני בטוחה שיש דרכים אחרות לטפל במקרה. אצלי בבי"ס, כאשר יש מכות בין ילדים, המורה היא זו שפונה להורים ומעדכנת. הורה לא פונה ישירות להורה אחר ומאיים עליו. מחזקת אותך ומקווה שהאלימות של אור היא במקום ראשון בסדר העדיפויות שלכם. חבל שהדבר יגרור תגובות נוספות מצד הורים אחרים, חבל שתהיה עליו סטיגמה של ילד אלים. (ואני מדברת מנסיון של ילדה בכתה שלי, ילדה שמדברת בידיים - כלומר מכה).

הרהרנית

New member
בהחלט במקום ראשון

אצל המורה הזו זו שיטה. אני אגב התקשרתי לאמא הזועמת היום לשאול מה שלום הילדה. לפי התאור של כולם חשבתי שהיא הגיע לאישפוז, מסתבר שהיא בכתה כמה דקות, ואחר כך הלכה לשחק, והיום היתה כרגיל בבית ספר. אור נשאר בבית ועשה יום לימודים והשלמות בבית. יחד עם חשיבה משותפת על המשך הדרך. היה מענין לשמוע מהאמא הזו, שהבת שלה, ביקשה ממנה להיות נחמדה אלי, היא אמרה לה שאני עדינה ומקסימה שאני לא אשמה שאור עשה , ובכלל שאני מסכנה כי תמיד הילדים מתלוננים לי שאור מציק להם.המורה אגב אומרת שהיא חסרת אונים, בנושא, וולא שהוא ילד אלים בדרך כלל, רק מציק אתמול היה יוצא מן הכלל.

למעלה