סתם להגיד לכם רק...

ב א ר י

New member
סתם להגיד לכם רק...

בוקר טוב. ומצאתי את הבעיה שגרמה לאוטו שלי להתחמם ולפלוט מים מהרדיאטור. היה לי חור בצינור הגומי ביציאה מן המנוע איפה שהבאנד למטה,אז אתמול לאחר שעה של חיפושים מצאנו אותו,פירקתי את הצינור חתכתי אותו והלבשתי אותו חזרה למקום,כעת אני מקווה שהבעיה הזו חלפה לה ! ובינתיים אני אצטרך לקנות צינור כזה חדש פלוס צינור פלסטי כזה שיוצא מהמנוע לאגזוז למטה. וזה הכל. אז אני מקווה שחסכתי לעצמי את ה800 שח האלה. ועכשיו יש לי רק בלמים+צלחות,10K ומשהו מוזר בבולמים שלי אז צריך לבדוק. רק דיברנו על הבולמים והנה אני מרגיש שהאוטו כולו מתפרק כבר הכי קטן. אני חושב להחליף את הבולמים לבולמי גז,מה אתם אומרים ? כדאי או לא ? או שתמליצו לי על בולמים טובים,כי נראה לי אלו בולמי חרטא,איציק יאללה לעבודה תן עיצה ומהר. בלי סימני קריאה !
בארי

itzik93

New member
בולמים ורפידות ללגאסי GL

לגבי רפידות - כדאי לשקול מקוריות. הלגאסי (DL) שלי ממש לא אהבה את התחליפיות (למרות שהאימפרזה כן אוהבת תחליפיות, כנראה בגלל משקל נמוך יותר) - עלות התחליפי: 90 ש"ח , עלות המקורי: 350 ש"ח. עם הלגאסי DL ניסיתי את התחליפיים, החזרתי/הזדכתי עליהם לאחר שבוע-שבועיים ורכשתי את המקוריים. מאחר וללגאסי שלך דיסקים יותר גדולים מאלו שקיימים ב DL, ייתכן מאוד ורפידות תחליפיות יעשו את העבודה (שים לב ונהג בברקסים בעדינות ב 300-500 ק"מ הראשונים) - במקרה שלך, אני הייתי נותן צ´אנס לרפידות התחליפיות. חובה:אם הינך מחליף גם דיסקים, רכוש תרסיס מיוחד לניקוי בלמים ע"מ להסיר את שכבת-המגן-השומנית שבאה על הדיסקים מהיצרן (שכבת מגן מונעת חלודה). לגבי בולמים - אני שמתי בלגאסי שהיתה לי בולמים של KYB ופשוט נהנתי מכל רגע איתם - נוחות מצויינת ואחיזה מעולה. משיטוט די ארוך באינטרנט ראיתי שקיימים המון דגמים (במסגרת "שיפורים") של KYB לסובארו (עם המלצות חמות) - למרות שבמקרה שלך מדובר בבולמים "רגילים" כביכול - לדעתי, כדאי ללכת עליהם. איציק

ב א ר י

New member
לגבי הבולמים...

מהי עלותם...? אתה זוכר? ובקשר לתחליפי זה לא אני.אצלי רק מקורי טיפה יותר יקר אבל אני לא אוהב תחליפי. בארי

itzik93

New member
עלות

האחוריים עולים 380 ש"ח ליחידה, הקדמיים 440 ש"ח ליחידה - רביעיה (עם הנחה קטנה) תעלה 1500 ש"ח לפני הרכבה. לגבי הרפידות - אתה סתם פראנואיד עם הקטע של תחליפי/מקורי... פרט ללגאסי, בכל המכוניות שהיו לי קודם לכן שמתי תחליפי ולא היתה ש-ו-ם בעיה. אם ההפרש בין רפידות שעולות 90 ש"ח לבין רפידות שעולות 350 ש"ח הוא "טיפה יותר יקר" אז כדאי שתבין שמדובר בהפרש של מאות אחוזים שלא תמיד משתלם - שוב, הכל בהתאם למה יהיו התוצאות (רעשים וכושר בלימה). איציק

B.M.F

New member
איציק ..

תן עוד פרטים על התרסיס לניקוי דיסקים שהזכרת בבקשה. כידוע לך יש לי דיסקים חדשים. עכשיו אני אוכל להשיג היגוי יתר מתי שאני ארצה

itzik93

New member
אתה יכול להיות רגוע....

אם עשית/תעשה הרכבה במוסך, אני מניח שהם י/טרחו לנקות את הדיסק לפני ההרכבה - אם לא עשית במוסך - ראה הוזהרת. את התרסיס לניקוי בלמים (טוב לשימוש גם לצורך ניקוי בלמים בזמן טיפול שוטף - טוב גם לבלמים האחוריים) ניתן למצוא ברוב החנויות לאביזרי רכב וחלקי חילוף - עלותו: כ-20 ש"ח (פלוס/מינוס 5 ש"ח). איציק

ב א ר י

New member
אני עזוב אותי מתחלופי...

תן לי להיות בראש בטוח,לדעת שזה מה שהרכב רוצה וזה מה שהוא יקבל וימנע ממני להיות מעורב במקרים לא רצויים,לא רוצה לשים תחליפי שאין לי מושג מיהו ומהו ואם יש לו אבא או אמא,אני יודע מקורי הכל יש,גם אבא-אמא וגם שהוא ישרת את הרכב בנאמנות+אחריות גדולה יותר. במיוחד בבלמים אני לא אשחק,כאשר אני טייס כביש מסוכן לדברי אחרים כאן. אני לא אתחיל לחפש פתאום להיכן נעלמו הברקסים שלי על 190 קמ"ש... אז מעדיף מקורי,ככה מתוכנן הרכב עם אלה וככה יישאר ויש דברים שאפשר לשפר בהם את הרכב ולא להוריד מרמתו. בארי

itzik93

New member
בו´נא אתה קשקשן....

כל עוד לא ניסית, לפחות אל תקשקש...!!! לא מדובר במחדל בטיחותי ולא מדובר על איבוד ברקסים ב 190 קמ"ש - ישנם יצרנים תחליפיים שהמוצר שלהם עולה באיכותו על המקורי. אחריות גדולה יותר ? הצחקתני
איציק

שי ©

New member
כרגיל, זה תלוי בחברה...

לי יש נסיון רע עם רפידות של "בנדיקס" וכך גם למוסך שאני מכיר. ברור שרפידות חליפיות של פרודו ושאר יצרני השיפורים יהיו עדיפות על חלק מקורי. קח גם בחשבון שסובארו לא מייצרת את הרפידות בעצמה אלא רוכשת אותם מספק משנה, שמוכר את אותו החלק במחיר נמוך יותר. שי

itzik93

New member
רפידות

כיום קיימת חברה בשם "קונטקס" (לא, אני לא מתבלבל עם "בנדיקס") שמייצרת רפידות תחליפיות עבור מגוון רחב של כלי-רכב/יצרנים והיא מן הידועות והטובות בשוק (לא במסגרת "שיפורים"). ישנם כלי רכב מסויימים (כמו לדוגמא מאזדה) הסולדים מרפידות תחליפיות (רפידות תחליפיות גורמות להם להרעיש) וכאן אין ברירה אלא לשלם את ה 400 ש"ח (פלוס הרכבה) ולשים מקוריות - בהרבה מותגים אחרים אין את הבעיה הזו. איציק

למעלה