סתם כי בא לי

סתם כי בא לי

כמה סיפורים על שירות לא להיט שקיבלתי וכמובן שגם על לקוחות לא להיט שהיו לי: נתחיל בסיפור טרי מהיום: התקשרתי לשירות של הבנק בטלפון במטרה להזמין קוד סודי חדש (הזיכרון שלי לא מה שהיה פעם). סך הכל השירות מאוד יעיל, מתקשרים, מקישים קוד סודי של השירות הטלפוני ומספר ת.ז. והבנקאי שעונה לי קורא את כל הפרטים של החשבון עוד לפני שעונה לי, מה שמאפשר שירות מהיר. רק מה? יש בנקאים מעופפים כמו זה שענה לי היום ודיבר בלשון זכר, וכשתיקנתי אותו שאני גברת ולא אדון הוא ביקש לדבר עם מר X. עניתי לו שאין אחד כזה והוא לא הבין, ואמר שהוא יכול לדבר רק עם מר X על פרטי החשבון שלו, ואחרי שאמרתי לו שצר לי אבל אני גברת X ואני רווקה, רק אז הוא טרח כנראה להסתכל בנתונים ולהבין שהחשבון שייך לגברת ולא לאדון (ולמען הסר ספק, השם שלי הוא לא שם יוניסקס). מילא, התחלתי להסביר מה אני רוצה ולפני שסיימתי הוא אמר "בבקשה" ונעלם, ואז שמעתי הקלטה שמדווחת לי על הקוד החדש שלי לשירות הטלפוני. אם הוא היה מקשיב כמו שצריך ועד הסוף הוא היה מבין שזה ממש לא מה שביקשתי. חזרתי לתפריט והגעתי לבנקאית בעלת מבטא רוסי כבד ששאלה מי אני ומה פרטי החשבון, כי כנראה בגלל שהוא החליף לי את הקוד נזרקתי לגמרי מהמערכת והפרטים שדווחו בתחילת החיוג אבדו. התקשרתי שוב ואחרי חזרה על הפרוצדורה הגעתי לבנקאי אחר שהקשיב וביצע את הבקשה. מזל. סיפור מלפני כשבועיים: ישבתי עם חברה בבית קפה נחמד ושירת אותנו מלצר בתחילת דרכו שבנוסף לחוסר הנסיון נראה שגם אינו מבריק במיוחד. שאלנו לגבי המרקים שיש ושאלתי במפורש איזה מהמרקים אינו חלבי כי אסור לי. קיבלנו פירוט של המרקים ואז שאלתי אותו על מרק הירקות. במקום לענות לי הוא אמר שמרק השמנת פטריות מומלץ מאוד. אני שואלת אותך על X ואתה עונה לי על Y, כשאני אמנם לא מצפה ממך לזכור את מה שאמרתי לך לפני דקה על האלרגיה שלי, אבל למה לא לענות לי על השאלה וזהו? בסוף הזמנו פעמיים מרק בצל, ובחור הגיש לנו באומרו:"מרק פטריות", ואחרי שאמרנו שהזמנו בצל הוא הסתכל ואמר "כן, זה בצל", אבל אז התברר שהוא הביא מרק בצל אחד והמרק השני היה אחר. הערנו לו והוא לקח את המרק והביא אחר. אחרי שסיימנו עם המרק הזמנו עוד מנה שהגיעה שונה ממה שביקשנו בצורה שאין לי ספק שהמלצר לא הסביר למטבח כמו שצריך, אבל גם את זה החליפו. אחר כך בשלב הקינוחים: הזמנתי קפה, אמרתי "אני רוצה קפה", ומשום מה המלצר התייחס לזה כאילו שאלתי אם יש קפה, אמר שיש להם קפה ואמר לי גם מה המחיר שלו. אחר כך שאלנו לגבי הקינוחים שאלה מאוד ספציפית, הוא אמר שיבדוק והלך לברר, וחזר עם תשובה שהייתה לגבי משהו אחר לגמרי. בסוף ניגשה אלינו מלצרית אחרת, שאלנו שוב את אותה שאלה והיא ענתה, כל כך פשוט. ותסלחו לי שאני רעה, פשוט אין לי יותר מדי סבלנות לאנשים לא אינטלגנטים...

ולקוחות שהיו לי...

שעת אחר צהריים מוקדמת, שתי נשים שהתגלו מאוחר יותר כאם ובתה (שתיהן מבוגרות) נכנסות למסעדה, ושואלות אם פתוח כי "ריק פה אז חשבנו שסגור". גם אחרי שהן התיישבו הן דיברו על זה שמוזר שהמסעדה ריקה, ואני עניתי להן שדווקא זו שעה שרוב המסעדות לא מלאות כי מאוחר מדי לארוחת צהריים ומוקדם מדי לארוחת ערב (מה שנקרא השעות המתות של המסעדות). הן הזמינו, והאמא (שיכולה להיות סבתא שלי) שאלה אם יש לנו פירה (בטח, במסעדה יוקרתית נהוג להגיש פירה ליד החומוס והסחוג) וביקשה לחמם את הפיתות לפני שמביאים אותן, והייתה מופתעת לגלות שאנחנו לא מגישים פיתות. אחר כך זכיתי כל כמה דקות לשאלה מאחת מהן אם המנות שלהן כבר מוכנות, ולא עזרה הפעם הראשונה שהסברתי להן שברגע שזה יהיה מוכן אני אגיש להן. מה גרם להן לחשוב שאני לא אביא את המנה אם היא כבר מוכנה? הרגע הגיע, הן ביקשו חשבון ו"עוד לחם" (זה מגיע על חשבון הבית), אני הבנתי מה התכנון שלהן אבל לא אמרתי כלום. הבאתי להן חשבון ואחר כך ראיתי שבאמת הבת הכניסה את הלחם לתיק שלה. אם לפחות הייתה מבקשת לארוז... כנראה קלטה בעצמה שזה מוגזם. בהתאם לכללי הנימוס, חיכיתי שהן יצאו כדי לקחת את הטיפ אבל לבת זה נראה מוזר שאני לא רצה לקחת אותו ואמרה לי כשעמדה ליד הדלת "שמתי לך שם טיפ, לכי תקחי אותו". מוזרות.

ocean boy 22

New member
מוזרות למה? כי שמו לך טיפ? גם זה לא

בסדר? מה את מתלוננת כ"כ הרבה?

In Limbo

New member
../images/Emo6.gif

דווקא פירה זאת כן מנה יוקרתית, כשעושים אותה כמו שצריך ועם החומרים הטובים... (שמנת במקום חלב, חמאה, מכשיר לפירה ולא סתם למעוך תפו"א)

שאננה

New member
אולי תראי זאת בצורה אחרת

קראתי את הודעה ולא יכולתי להתעלם. לגבי המקרה אולי הן היו מוזרות ,אבל אני חושב שאת התרגזת סתם. נגיד והמסעדה נפתחת ב-12 ואתן מנקות בבוקר ומשאירות את הדלת פתוחה כדי שייתיבש ,אך המסעדה עדיין סגורה.הלקוחות שאלו לדעתי שאלה לגטימית האם פתוח ? נכון שפעם הנוספת זה הייה קצת מעצבן אבל אולי הם רגילים למסעדות מלאות באיזור ממנו באו ?.ענית בסדר גמור .עוד סיבה ,זה הטריד אותן אולי אם המסעדה ריקה זה סימן שהאוכל על הפנים ? לגבי הפירה ,מה לעשות שהלקוח רגיל לאכול תפוח אדמה מעוך .לא קשור לאיזה מסעדה הוא נמצא.זכותו של הלקוח לאהוב את האוכל איך שהוא רוצה. ושוב היו יכולים להשקיע לקרוא את התפריט ואז הייתה השאלה נמנעת. לגבי הטיפ .יש לציין שאני כלקוחה שהולכת למסעדה .והמלצר לא הגיע לפנות ושמתי טיפ .אני מציינת שיבוא לקחת את הטיפ.מהסיבה הפשוטה שלא יבוא לקוח אחר נגיד המלצר עסוק עם לקוחות אחרים ואת הכסף משהו יעלים. ועוד דבר שהם שאלו כמה פעמים האם המנה מוכנה זה סימן שהם היו מאוד רעבים.ואפשר למנוע שאלה כזו קודם ולהגיד מראש שההזמנה תקח בסביבות 10 דקות וכו'. זהו ,אני את שלי אמרתי. כדרך אגב , אני נהנת מאוד מהפורום וקוראת בשקיקה את ההודעות.אנא קבלי את הודעתי ברוח טובה ,ולא כבקורת על לקוחות מעצבנים.שבמקרה זה פחות נוראים מהישראלי המצוי.(חוץ מהלחם ,כמובן).תראי זאת בחיוב שהשאירו טיפ שכידוע כבר לא חייבים לשים. אגב לגבי הבנקאי .אני מסכים איתך מאוד אך אנו בני אדם את לא יודעת מה עבר עליו קודם אולי לא הרגיש טוב .אולי לקוח אחר עצבן אותו ואז את הופעת.והוא לא הייה מרוכז בגלל הדברים הנ"ל.

לא התרגזתי בכלל

סתם ציינתי את זה כמקרה מוזר. לגבי הפירה עוד מילא, לגבי הפיתות זה היה קצת מוזר כי אחרי שהזמנת מנה שעולה מעל 100 ש"ח זה קצת מוזר לשאול על פיתות... לגבי השעה, הן באו ב-17:00 שזו שעה מתה ברוב המסעדות שאני מכירה. לגבי זה שהן שאלו אם המנה כבר מוכנה, זו שאלה לגיטימית כששואלים אותה פעם אחת (אפילו שמן הסתם אם היא הייתה מוכנה הייתי מביאה אותה), אבל הן שאלו כמה פעמים למרות שעניתי כל פעם שברגע שהאוכל יהיה מוכן אני אביא אותו, וזה מה שצרם. ואכן זה לא מקרה מעצבן אלא מקרה מוזר, מקרים מעצבנים זה הרבה יותר גרוע, יש ישראלים שלא נדע. ולסיום - נחמד לראות סמויים שיוצאים לאור, מקווה לשמוע עוד על מעלליך...

מותר לי

New member
לגבי הבנקאי...

אם הוא עצבני אז שיתן 150% ממנו ללקוח, ואם הוא לא יכול אז שיצא ממשמרת! בנקאי זה לא מורה לא מפוקסת שהחליטה שמצרים נמצאת באירופה... ואם הבעיה היתה כספית? אז הוא היה מוריד לה בטעות משכורת וחצי בגלל שלקוח עיצבן אותו? גם אותי עיצבנו היום, אז אני אעשה שטויות בעבודה בחסות העצבנות? המחושים והחוליים? (אני עובדת בבטחון במעבר גבול...) אה, רציתי להגיד לך עוד משהו: ברוכה הבאה :-}

ocean boy 22

New member
סליחה שאני אומר..

אבל יש לך לפעמים הודעות ממש קיצוניות. אנשים לא אינטיליגנטיים? אוקיי אז מלצר קצת אדיש, קצת מעופף. אני חושב שהשירות שניתן לך ב-2 הפעמים קשור בך. את כנראה משדרת משהו מאוד מתנשא. מי את שתשפטי אנשים ותסווגי אותם "אינטילגנטיים", "טיפשים" וכו'? גם המשפט הקבוע שלך, "להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים". אנשים לא טיפשים כי הם חושבים אחרת ממך. אפשר להגיד גם עלייך דברים, בת 25 וממלצרת.

מה מוזר בסטודנטית שממלצרת?

זה דבר ידוע שמלצרות זו עבודה מצויינת לסטודנטים, בכל שלב של התואר ובכל גיל שהם נמצאים בו. אותן נשים היו מוזרות לדעתי כי הן שאלו שאלות מוזרות, גם המלצרית השניה שעבדה איתי חשבה אותו הדבר. לגבי הבנקאי (שלא אמרתי שום דבר על האינטלגנציה שלו) הפריע לי חוסר הריכוז שלו, שהתבטא הן בכך שלא קרא את הנתונים שהופיעו לו מול העיניים והן בזה שלא הקשיב לבקשה שלי עד הסוף. לגבי המלצר, לדעתי הוא לא תפקד במיטבו. דווקא אני מגלה סבלנות לנותני שירות בד"כ ורק במקרים מאוד קיצוניים אני אתלונן או אמשב לרעה, ואתה לא יכול על סמך כמה מילים שכתבתי לשפוט אותי או את האופי שלי. ולגבי אינטלגנציה, לא הבנתי מה הקשר לצורת החשיבה של אנשים אחרים ולזה שהם נראים לי טיפשים, מה שאגב לא הכי קשור למה שכתבתי, אבל ניחא.

In Limbo

New member
אני לא חושבת שזה עניין של אינט'

אלא יותר עניין של בלבול, מעופפות, התרגשות. לדעתי המלצר היה חדש ולא כ"כ משופשף בעניין המלצרות..

amazone

New member
היה לי מקרה

בו הלקוחה הייתה זו שלא מרוכזת ואשכרה ניהלנו שיחה על בסיס מערכון ה"מיץ תפוזים" של הגשש: כידוע - יש מבצע של כל המוצרים בחנות למעט מוצרים שפורסמו בעיתון קונים שניים מקבלים את השלישי חינם... לקוחה "אוקי - אז אקח את הכוננית הספסל לגינה וחינם אקח את האגרטל" אני "אבל האגרטל הופיע בפרסום הוא לא משתתף במבצע" ל "בסדר אז אקח את המנורה העציץ ומתנה אקח את האגרטל" א "שוב האגרטל הופיע בפרסום הוא לא משתתף במבצע 2 מוצרים וקבל את השלישי חינם" ככה חצי שעה - לא משנה איזה פתרונות אחרים הצעתי יצא שהיא רצתה לקבל את האגרטל חינם

למעלה