סתם הרהורים.

סתם הרהורים.

אני לומד בביצפר בשיעור גאוגרפיה על הגירה. למדנו על הגירה בכפייה כמו שהיה באפריקה ודיברתי על זה עם אמא שלי. היא הגיעה למסקנה שהגירה היא טרנספר מרצון והגירה בכפייה היא טרנספר. לא גורם לכם לחשוב?

DRYICE

New member
הטרנספר מרצון של מולדת איננו מרצון

אם אתה מסרב לספק לאנשים תנאים מינמלים, ואף פועל להרעת התנאים של ציבור, מתוך המטרה המוצהרת שהיא לגרום לא לעזוב, הרי אם וכאשר עוזב מי מאותם מקופחים הרי אי אפשר לאמר שעזב מרצון, הוא עזב שכן הוא נשבר מהלחץ שהפעילו עליו. אין טרנספר מרצון! DRYICE

אותו דבר היה באפריקה?

אנשים באו, לקחו חלק מאנשי הכפר ואת כל השאר הרגו ושרפו את הכפר. אם לא היו לוקחים כל-כך הרבה אנשים מאפריקה שהכל מסתכם ב-20 עד 30 מיליון ויש טוענים שזה 50 מיליון, כלכלת אפריקה הייתה הרבה יותר מפותחת ממה שהיא היום. זאת אומרת שזה היה הפוך לגמרי שכשבאפריקה יש כלכלה משגשגת וביבשת אירופה ויבשת אמריקה היה יכול להיות המצב הנוכחי באפריקה.

Carl Freeborne

New member
הגירה מרצון?

נשמע לי כמו אונס בהסכמה, רצח בהסכמה.. דברים כאלה...... אולי תרביצו לי ואני אסכים? אולי גם תזרקו אותי לרחוב ואני אסכים?

הגינגי

New member
יותר גרוע מהגירה

זה חטיפה לעבדות. ומאיפה בא לך הטיעון המוגכח שללא העבדות כלכלת אפריקה היום הייתה משגשת ככלכלת אמריקה ואירופה? הבעיה של אפריקה זה מחסור במשאבים טבעיים או במשאבי אנוש, אלא להפך יותר מדי אוכלוסיה.

המורה שלי אמר לי את זה.

ולדעתי הוא צודק כי אוכלוסיית אפריקה ממש ממש הצטמצמה וזה גרם למחסור בכוח אדם.

למעלה